INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Antrenorul dorit de Liverpool, surprins la Londra! Negociază cu rivala din Premier League

Ruben Amorim (39 de ani), antrenorul celor de la Sporting Lisabona, a fost surprins în timp ce se îmbarca într-un avion spre Londra, pentru a discuta cu șefii clubului West Ham.
Ruben Amorim (39 de ani), antrenorul celor de la Sporting Lisabona, a fost surprins în timp ce se îmbarca într-un avion spre Londra, pentru a discuta cu șefii clubului West Ham.

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 14:13 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 14:13

Ruben Amorim (39 de ani), antrenorul celor de la Sporting Lisabona, a fost surprins în timp ce se îmbarca într-un avion spre Londra, pentru a discuta cu șefii clubului West Ham. Avionul a fost pus la dispoziție de conducerea grupării londoneze, potrivit CNN Portugalia.

Ruben este unul dintre cei mai căutați tehnicieni din Europa. Acesta era ținta lui Liverpool, după ce actualul manager, Jurgen Klopp (56 de ani), a decis să se despartă de „cormorani” , iar fostul lor jucător și cel mai în formă antrenor din Europa, Xabi Alonso (42 de ani), a hotărât să își prelungească înțelegerea cu Bayer Leverkusen. Ruben nu a fost aproape de semnarea contractului cu Liverpool, ci a fost doar un nume pe listă.

Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024
ARBITRAJ
Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024

Ruben Amorim, discuții cu West Ham

Directorul executiv de la West Ham, Tim Steidten (44 de ani), are o listă de patru potențiali înlocuitori ai lui Moyes. Acolo se află Julien Lopetegui (57 de ani), Paulo Fonseca (51 de ani) și Kieran McKenna (37 de ani), tehnicianul celor de la Ipswich Town.

Ruben Amorim este în competiție directă cu Julien Lopetegui. Cei doi sunt principalii favoriți potrivit Mail Sport. Din primele informații, potrivit lui Fabrizio Romano, negocierile dintre Amorim și West Ham nu au avansat. Urmează o nouă rundă zilele viitoare.

Ruben a fost surprins pe aeroport în timp ce se urca într-un avion pus la dispoziție de West Ham pentru a discuta cu conducerea clubului. Acesta a fost acompaniat de un om de afaceri, Raul Costa. Portughezul a acceptat discuția înaintea duelului cu rivalii de la Porto. West Ham va avea meci sâmbătă cu Liverpool, cealaltă echipă care voia să îl angajeze pe Amorim.

Parcurs modest pentru David Moyes

Actualul tehnician de la West Ham, David Moyes, are o înțelegere scandentă în vară cu „ciocănarii”. Acesta a afirmat că șefii săi i-au propus un nou contract, iar decizia de a rămâne în post este la latitudinea sa.

Performanțele antrenorului scoțian nu au fost mulțumitoare: în prezent echipa sa se află pe locul 8 în Premier League, în afara locurilor care duc în competițiile europene, și vine după o înfrângere usturătoare în campionat cu Crystal Palace, scor 2-5.

„Ciocănarii” au fost eliminați recent din Europa League, în sferturi, de către echipa antrenată de Xabi Alonso, Bayer Leverkusen. Gruparea londoneză a arătat un fotbal modest, iar în meciul tur din sferturile de Europa League au avut un singur șut pe poartă.

Ruben Amorim, campion cu Sporting

Ruben Amorim este un fost fotbalist portughez care a jucat mult timp pe plan intern la echipe precum Belenenses, Benfica și Braga. Acesta are convocări la naționalele de juniori ale Portugaliei, dar și 14 convocări la echipa mare. În 2017, s-a retras din activitate și a debutat în antrenorat la Casa Pia. O perioadă scurtă de timp a fost antrenorul celor de la Braga.

Antrenorul dorit de Liverpool, surprins la Londra! Negociază cu rivala din Premier League
Ruben Amorim / Foto: Imago

După experiența de la fosta sa echipă, a devenit antrenorul celor de la Sporting în 2020, unde activează și în prezent. Acesta a câștigat titlul cu Sporting în 2021, de trei ori Cupa Portugaliei și o Supercupă a Portugaliei.

Pentru Liverpool, veștile nu sunt cele mai bune. Ruben Amorim este în discuții cu West Ham, Julian Nagelsmann a semnat prelungirea contractului cu naționala Germaniei, iar candidații se împuținează. Printre antrenorii rămași în cursă sunt Roberto de Zerbi, Arne Slot, managerul lui Feyenoord, Thiago Motta care a avut un sezon fabulos la Bologna, Thomas Tuchel și Unai Emery.

  • Articol de Tudor Belivacă

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!
ITALIA
Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!
Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând
BARCELONA
Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Tibisor
Tibisor  •  23 Aprilie 2024, 18:50

Adevarul e, ca putini antrenori au '' cojones '' sa vina la Liverpool dupa Klopp .... ce a facut neamtul , a fost senzational ... iar publicul de pe Anfield nu tolereaza pe oricine !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează