INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

FOTO Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 00:26 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 00:33

Croația a învins Olanda, scor 4-2 după prelungiri (2-2 în timpul regulamentar) și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor. Meciul a avut de toate, două penalty-uri dictate de Istvan Kovacs, răsturnări de situație și o reușită dramatică la ultima fază a timpului regulamentar.

  • Cealaltă semifinală, Spania - Italia, este programată joi, de la ora 21:45.
  • Ultimul act al Final Four-ului e programat duminică, ora 21:45, în direct la TV pe Antena 1.
  • Mizele Final Four-ului sunt trofeul și premiul de 10,5 milioane de euro pe care îl va primi câștigătoarea. Finalista va încasa 7 milioane. 

Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern. „Centralul” român a fost trimis la Rotterdam, la prima semifinală din Liga Națiunilor și s-a descurcat onorabil.

+7 FOTO

Istvan Kovacs, meci complicat în Liga Națiunilor

În prima repriză a avut multă treabă cu intrările dure ale croaților. I-a potolit rapid, cu două cartonașe galbene arătate lui Kovacic și Pasalic.

Meciul n-a avut un ritm deosebit. Olandezii au reușit să deschidă scorul în minutul 34. Malen a finalizat o acțiune colectivă superbă cu un șut la colțul lung, din 12 metri.

Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația
Malen îl trage ușor pe Modric

Cel mai controversat moment al serii s-a petrecut în minutul 53. Istvan Kovacs a dictat penalty după ce Cody Gakpo l-a tras pe Luka Modric în interiorul careului. Starul lui Real a căzut convingător. Cum arbitrul român a avut faza sub control, nu s-a intervenit din camera VAR. Kramaric a transformat fără emoții.

Elevii lui Dalic au prins curaj, iar Pasalic a punctat în minutul 73, un voleu din 8 metri. Croații s-au jucat cu ocaziile pe contraatac și au fost pedepsiți. La ultima acțiune a meciului, în al 6-lea minut adițional, Lang a trimis semifinala în prelungiri.

Semifinala Croația - Olanda, decisă după prelungiri

Kovacs a fost ocupat și în prelungiri, fiind nevoit să îl tempereze pe selecționerul croat. Cei doi au bătut palma în final. 

Drumul oaspeților spre ultimul act a fost deschis de „racheta” lui Petkovic, șut de la 20 de metri, pe lângă Van Dijk. Modric a liniștit finalul cu penalty-ul transformat în minutul 117. „Centralul” român a luat și de această dată decizia corectă, o „secerare” evidentă a lui Malacia. 

În prelungirile prelungirilor, Petkovic a finalizat un contraatac. Asistentul Florin Artene a lăsat acțiunea să meargă, apoi a ridicat fanionul pentru ofsaid. A fost confirmat din camera VAR. 

FINAL. Olanda - Croația 2-4

  • Au marcat: Malen 34', N. Lang 90+6 / Kramaric 55 (pen.), Pasalic 73, Petkovic 98, Modric 117
  • Click AICI pentru statistici
  • Istvan Kovacs a avut o singură fază complicată în prima repriză. Olandezii au cerut penalty pentru un henț în careu. „Centralul” român a lăsat jocul să meargă, lucru confirmat din camera VAR.
  • În rest, Kovacs a fost intransigent cu intrările dure ale croaților, Kovacic și Pasalic văzând cartonașe galbene.

Minutul 53, penalty dictat de Istvan Kovacs

În minutul 53, Istvan Kovacs a dictat penalty după ce Cody Gakpo l-a tras pe Luka Modric în interiorul careului. Contactul a fost unul ușor, dar starul lui a căzut convingător. Cum arbitrul român a avut faza sub control, nu s-a intervenit din camera VAR. 

Istvan Kovacs, semifinală complicată în Liga Națiunilor » 6 goluri, răsturnări și 2 penalty-uri dictate în Olanda - Croația

Olanda - Croația, echipe de start:

Olanda: Bijlow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake - Wieffer, Koopmeiners, F. De Jong - Malen, Gakpo, Simons
Selecționer: Ronald Koeman

Croația: Livakovic - Juranovic, Sutalo, Vida, Perisic - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Ivanusec - Kramaric
Selecționer: Zlatko Dalic

Stadion: De Kuip
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Florin Artene
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania) / Arbitru AVAR: Soren Storsk (Germania)

Olanda - Croația, semifinala Ligii Națiunilor

Olanda a avut un parcurs impecabil în grupa din Liga Națiunilor, 5 victorii și o remiză în fața Belgiei, Poloniei și Țării Galilor. „Portocala Mecanică” are un mare atu înaintea Final Four-ului: este țară-gazdă.

Croația a avut o grupă mai complicată, cu Danemarca, Franța și Austria. Modric și compania au încheiat cu 13 puncte, unul peste nordici.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de semifinala Olanda - Croația 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ofertă fabuloasă făcută de Bayern pentru Victor Osimhen! Ce sumă oferă bavarezii pentru golgheterul lui Napoli

S-au actualizat cotele de piață în La Liga! Vinicius a ajuns la 150 de milioane de euro, Robert Lewandowski, cădere dramatică

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (19)
Jeptar
Jeptar  •  15 Iunie 2023, 12:24

Greseala mare a lui Kovacs la penalty, dar Olanda nu castiga meciul asta niciodata oricum, e prea slaba.

Shogun01
Shogun01  •  15 Iunie 2023, 10:39
Postat de Moshu pe 15 Iunie 2023, 09:58

"Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern."....concluzia ? UEFA nu citeste gsp si inca n-a aflat de gafele alea !!Peniibiili !

UEFA nu prea se implica/citeste presa. Mititelu putea trimite video la uefa cu fazele controversate de la meciul cu CFR, ca si o plangere si atunci, UEFA poate se uita si analizeaza

Moshu
Moshu  •  15 Iunie 2023, 09:58

"Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA cu încă un meci de gală, în ciuda gafelor comise pe plan intern."....concluzia ? UEFA nu citeste gsp si inca n-a aflat de gafele alea !!Peniibiili !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează