INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Napoli a ratat principalul obiectiv din acest mercato! Mijlocașul din La Liga a ales să semneze cu Al-Ahli

Gabri Veiga (stânga) a ales să semneze cu Al-Ahli. Foto: Imago Images
Gabri Veiga (stânga) a ales să semneze cu Al-Ahli. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 11:57 / Actualizat joi, 24 august 2023 12:18

Gabri Veiga (21 de ani), mijlocaș central spaniol, s-a răzgândit în ultimul moment după ce-și dăduse acordul verbal să joace la Napoli. Jucătorul lui Celta Vigo a obținut un salariu de 12 milioane de euro anual la Al-Ahli, iar clubul galician va primi 40 de milioane de euro.

A negociat aproape toată vara pentru el, dar l-a scăpat printre degete la finalul campaniei de mercato. Napoli nu făcuse transferuri spectaculoase, nici nu investise bani mulți în noi jucători, iar obiectivul principal îl reprezenta un mijlocaș central spaniol. 

Bișnița e în floare înainte de UTA - FCSB! Cât a ajuns să coste un bilet și cum au reacționat fanii: „Chiar nu vă e rușine?!”
UTA - FCSB
Bișnița e în floare înainte de UTA - FCSB! Cât a ajuns să coste un bilet și cum au reacționat fanii: „Chiar nu vă e rușine?!”

Avea deja un acord verbal din partea lui Gabri Veiga, care s-a sucit însă în ultima clipă și a ales banii mulți din Arabia Saudită. În loc de 2,2 milioane de euro, cât acceptase să câștige în fiecare dintre următorii 5 ani, jucătorul Celtei Vigo va câștiga 12 milioane, de aproape 6 ori mai mult!

Antrenorul lui Al-Ahli a insistat pentru Gabri Veiga

Și clubul galician va realiza o afacere mai bună. Dacă Napoli convenise să achite clauza de reziliere a lui Veiga, de 36 de milioane de euro cu tot cu bonusuri, Al-Ahli îi va plăti 40 de milioane. 

Presa saudită scrie că un rol important în venirea lui Gabri Veiga l-a avut și antrenorul Matthias Jaissle, care a insistat pentru mijlocașul iberic. La noua formație, el îi va avea colegi pe Ibanez, Kessie, Mahrez, Firmino, Demiral, Edouard Mendy și Saint-Maximin.

56 de meciuria bifat Gabri Veiga la prima echipă a Celtei Vigo, reușind 11 goluri și 4 pase decisive. Este cotat pe transfermarkt.com la 30 de milioane de euro

Napoli ar avea de ales între Teun Koopmeiners și Lazar Samardzic

Napoli, intrată acum în criză de timp, trebuie să mute repede și să-i găsească înlocuitor. 

183 de milioane de euroe suma investită în achiziții de Al-Ahli în această vară, cei mai scumpi jucători fiind Gabri Veiga (40 de milioane) și Riyad Mahrez (35)

Sportmediaset scrie că azzurrii ar avea de ales între Teun Koopmeiners (25 de ani, Atalanta) și Lazar Samardzic (21 de ani, Udinese), ultimul ratând transferul la Inter.

Citește și:

Mancini, acord iminent pentru a deveni selecționerul Arabiei Saudite

Barcelona și PSG au alergat după el toată vara, dar City și l-a asigurat până în 2026

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
brentford
brentford  •  24 August 2023, 14:18
Postat de sibelius pe 24 August 2023, 12:50

Fotbalul e o meserie ca oricare alta. E absolut normal sa mergi unde câștigi mai mulți bani. În final asta e tot ceea ce contează.

Desigur. Dar pentru unii conteaza mediul in care lucreaza si satisfactiile extra financiare. La 21 de ani sa ai sansa sa mergi la un club mare din Europa unde sa lupti pentru campionat si Champions League,cu salariu de 200k pe luna nu-i de colo. In schimb alegi sa mergi in Arabia pentru bani,nu pentru performante sportive si suporteri care sa te iubeasca. Eu as fi optat pentru performanta in Europa,iar dupa varsta de 30 sa fie adus in discutie un transfer la arabi.

sibelius
sibelius  •  24 August 2023, 12:50
Postat de brentford pe 24 August 2023, 12:06

Si uite asa se duce fotbalul pe...derdelus.

Fotbalul e o meserie ca oricare alta. E absolut normal sa mergi unde câștigi mai mulți bani. În final asta e tot ceea ce contează.

cristishady
cristishady  •  24 August 2023, 12:41

banii sunt bani, asta-i drept, dar sa iti distrugi cariera la 21 de ani arata cata neincredere avea ca va reusi in europa. Asta e, hai sa mai marim pretul petrolului ca sa mai mance si gura seicului inca un transfer de 60 da meleoane. Fi-mi-ar scarba, daca e un motiv pentru care vreau sa renuntam la petrol si gaz e fix sa nu mai aibe *** aia bani de bling blings.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează