INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MOURINHO: "ÎN DOUĂ LUNI ÎNVĂŢ ITALIANA"

Miros de furtună

Articol de - Publicat joi, 13 martie 2008 00:00

După ce Mancini a anunţat deja că pleacă în iunie, Inter se gîndeşte la înlocuitorul său. Antrenorul portughez e pus în capul listei candidaţilor

S-a terminat fiesta! Inter s-a trezit a treia zi după aniversarea centenarului în mijlocul unei furtuni venite din Anglia. A treia eliminare consecutivă înaintea semifinalelor Ligii s-a lăsat cu scandal şi primul care plăteşte e chiar antrenorul. Fluierat de tifosi şi contestat, chiar în timpul returului cu FC Liverpool!, de Figo şi de Vieira, Roberto Mancini şi-a anunţat plecarea la vară: "Deşi mai am patru ani de contract cu Inter, în iunie renunţ! Este o decizie pe care am luat-o înaintea meciului şi pe care am comunicat-o deja jucătorilor în vestiar şi conducerii clubului".

Mihajlovici interimar?
Imediat ce a aflat declaraţia tehnicianului, Massimo Moratti a convocat o şedinţă-fulger, la care au mai participat, din cadrul conducerii, Lele Oriali şi Marco Branca. Preşedintele şi-ar fi vărsat furia pe Mancini, enervat şi de declaraţia dinaintea partidei, "chiar dacă ieşim din Ligă, rămînem o mare echipă", şi vrea să-l dea afară acum! Pentru ultimele două luni ale sezonului, pînă la instalarea unui nou tehnician, interimar ar urma să devină secundul Sinişa Mihajlovici.

Vine Mourinho!
Toate drumurile dinspre "Meazza" duc spre Jose Mourinho. De cîteva săptămîni încoace, Moratti schimbă mesaje de curtoazie cu fostul manager al lui Chelsea, declarînd că "este un tehnician pe care îl apreciez foarte mult". Iar portughezul, aflat în cărţi la Real, Barcelona şi Milan, i-a răspuns la flirt: "Visul meu e să antrenez în Serie A! O să învăţ italiana în două luni".\

Echipa e divizată
Ieri, la antrenament, "subiectul Mancini" a fost driblat de jucători, foarte afectaţi de eşec. Doar Cambiasso s-a hazardat să dea o replică: "Probabil, a spus-o la cald, dar poate o să se răzgîndească". Susţinut de Julio Cruz: "Nu ne aşteptam. Sîntem debusolaţi. Dacă încercăm să-l convingem să revină asupra deciziei? Cel mai important lucru e să ne păstrăm nervii tari".

Vieira n-a vrut să iasă
Printre cei care nu-l vor regreta aproape deloc pe Mancini se află cu siguranţă Vieira şi Figo. Francezul, marţi între cei mai slabi interişti, s-a supărat că a fost schimbat, trăgînd de timp ostentativ în momentul ieşirii de pe teren! Întrebat după meci dacă e accidentat, Patrick l-a atacat subtil pe tehnician: "Habar n-am, întrebaţi-l pe antrenor! Eu mă simţeam foarte bine".

Figo a refuzat să intre
Puţin mai devreme, tot în repriza secundă, răbufnise şi Figo. Portughezul era cu capsa pusă încă de la început, după ce a aflat că Mancini nu l-a titularizat. "Nu era capabil să ţină 90 de minute, revenind recent după o fractură", a motivat omul de pe banca milanezilor. Mai mult, antrenorul l-a scos la încălzire încă din minutul 15. Inexplicabil, deşi mijlocul "nerazzurrilor" a suferit vizibil în duelul cu elevii lui Benitez, portughezul a fost uitat pe margine. Mancini nu şi-a amintit de portughez decît după golul lui Torres. Cînd a vrut să-l bage, abia în minutul 70, Figo s-a făcut că plouă şi s-a întors pe bancă, aruncînd spre Mihajlovici: "Eu nu mai calc în teren!"

S-a aranjat Mancini?
Ce se ascunde în spatele anunţului grăbit al lui Mancini? De ce renunţă la salariul anual de 4,5 milioane de euro? Marco Tardelli, fost antrenor la Inter, are o explicaţie: "Are pregătită o pistă de evadare, pentru că nu-ţi găseşti o echipă în străinătate în două luni. Va pleca la ţintă sigură". Un indiciu ar fi şi faptul că în ianuarie l-a trimis pe fiul său, Filippo, să se antreneze cu Manchester City. Probabil în ideea că doar peste cîteva luni i se va alătura în Premier League. Şi n-ar fi chiar o mare surpriză dacă Abramovici l-ar pune în locul lui Avram Grant la Chelsea.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (1)
 •  13 Martie 2008, 02:03

e bine ca lasati pe site numai comentariile care va convin, "gazetarilor". n-am injurat, am spus doar cateva mici adevaruri despre voi :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează