INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

O campioană mondială îl acuză pe Luis Rubiales că este sexist și misogin

Megan Rapinoe îl acuză pe Luis Rubiales că este sexist și misogin. Foto: Imago Images
Megan Rapinoe îl acuză pe Luis Rubiales că este sexist și misogin. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 13:00 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 13:20

Megan Rapinoe (38 de ani), jucătoarea cu două titluri mondiale în 2015 și 2019 cu naționala SUA, l-a criticat pe președintele federației spaniole. Luis Rubiales, după ce a provocat un scandal imens cu sărutul pe gură „aplicat” lui Jennifer Hermoso la festivitatea de premiere la CM 2023.

Luis Rubiales e atacat din toate părțile și președintelui federației spaniole (RFEF) i se cere urgent demisia, mai mulți politicieni ridicându-se împotriva lui Luis Rubiales, după gestul făcut la Sydney, la festivitatea de premiere a noilor campioane mondiale. Sărutul pe gură care a surprins-o și pe Jennifer Hermoso a declanșat un val de indignare în întreaga lume.

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, demis? Ședință de urgență + Guvernul intervine în forță
SPANIA
Președintele Federației Spaniole de Fotbal, demis? Ședință de urgență + Guvernul intervine în forță

Megan Rapinoe a cerut egaliate la salarii cu bărbații

Nu putea lipsi din lista persoanelor ce au luat poziție contra oficialului spaniol Megan Rapinoe. Fostul atacant al naționalei SUA l-a acuzat pe Rubiales de sexism și de misoginie. 

„A agresat-o fizic pe Jenni Hermoso. Mă gânesc la ceea ce au putut să îndure fotbalistele iberice, cu 15 jucătoare ce au intrat în grevă, protestând față de tratamentul nepotrivit aplicat de selecționerul naționalei. Cea mai populară și mai influentă fotbalistă a lumii a acordat un interviu pentru „The Atlantic”, cerând încă o dată drepturi bănești egale cu cele ale bărbaților.

202 meciuriare Megan rapinoe la naționala Statelor Unite, penru care a marcat 63 de goluri în carieră. Este dublă campioană mondială și campioană a Franței cu Lyon

Megan Rapinoe: „Spania a fost o echipă omogenă”

Megan a analizat cu acest prilej și atuurile avute de Spania la turneul final din Australia și Noua Zeelandă: „Multe dintre jucătoare evoluează împreună de mai mult timp. Cele mai multe sunt în Spania, iar cele mai multe provin de la Barcelona și sunt obișnuite cu același stil. Deci, există o filosofie profundă”.

O campioană mondială îl acuză pe Luis Rubiales că este sexist și misogin
Megan Rapinoe. Foto: Imago

Există o altă imagine ce conduce către un nivel adânc de misoginie și de sexism în această federație de fotbal. Acel bărbat (Rubiales) care, după fluierul final, a avut o atitudine dezgustătoare. 

- Megan Rapinoe, fostă fotbalistă SUA

VIDEO. Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso

Citește și:

Un gigant european, cumpărat de șeici! Tranzacție de 7 miliarde de euro

Incident homofob la Pamplona » Portarul Unai Simon a fost insultat de suporterii Osasunei

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
blackknight
blackknight  •  23 August 2023, 17:06

d c se baga sua in problemele spaniolilor?! e treaba lor. dacă aia nu a vrut să-l demită pe șeful Ala , dar NU E PROBLEMA SUA !!! also salarii egale între bărbați și femei?! ahahahahahahahahahaha and or sa fie și fotbalul feminin la fel de popular da, pana atunci Ciocu mic! mare tupeu au capotât americanii astia sa dea naiba...

traian_v
traian_v  •  23 August 2023, 14:54

"Cea mai ce???" *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  23 August 2023, 14:01

Normal ca s-a gasit baietelul sa comenteze :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează