INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Kaiser Franck » Recordmanul Ribery face o mărturisire tulburătoare: „Nu aș fi vrut să mă despart de Bayern”

Foto: Reuters +5   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2019 09:40

Franck Ribéry, 36 de ani, are cele mai multe titluri în Bundesliga (9) și poate fi recordman de trofee în Germania (24) dacă Bayern câștigă și Cupa Germaniei.

Trei jucători s-au despărțit ieri de „Allianz Arena”, Ribéry, Robben și Rafinha, însă unul singur e deasupra tuturor. Kaiser Franck, francezul sosit la München când avea doar 24 de ani și care a purtat mai mult de un deceniu tricoul roșu al lui Bayern. 12 ani, mai exact.

În 12 ani, a devenit fotbalistul cu cele mai multe titluri din istoria Bundesligii. 29 are Bayern, șapte consecutive, iar el a cucerit nouă. I-a depășit pe Kahn, Scholl, Lahm și Schweinsteiger. Nouă salatiere de argint câștigate. Și, pe 25 mai, la Berlin, dacă învinge în finala Cupei cu Leipzig, poate fi unicul cu 24 de trofee, unul mai mult decât Kahn. E parte din istoria fotbalului german.

„E un sentiment bizar. Bucurie și tristețe”

Dar Franck nu ar fi vrut să plece nici acum, la 36 de ani. Plănuia să-și încheie cariera în Bavaria în 2020.

„E un sentiment bizar, un amestec de bucurie după acest sfârșit frumos și o anume tristețe. Am trăit nenumărate clipe de neuitat. Acum, îmi iau adio, deși mi-ar fi plăcut să mai rămân un sezon”, regretă Ribéry, iar Uli Hoeness, președintele clubului, povestește că „toată săptămâna a fost trist. L-am văzut înaintea meciului și nu se simțea bine deloc. Nu voia ca această călătorie cu Bayern să se sfârșească. Golul împotriva lui Frankfurt i-a redat surâsul. Ce campion!”. Amândoi au plâns la despărțire.

ribery6 +6 FOTO

„Nu am jucat aici doi sau trei ani, ci 12”

„Scărița” subtilă reușită aseară, la 5-1 cu Frankfurt, și sărbătoarea triumfului i-au mai atenuat amarul din suflet. Totuși, strigătul lui se aude:

„Nu am jucat aici doi sau trei ani, ci 12. Însă aceasta este viața, acesta este fotbalul, totul continuă, merge înainte. Orice lucru, oricât de frumos, se termină la un moment dat, trebuie să acceptăm”.

Tricoul roșu cu numărul 7

Și pentru el, și pentru Robben, fanii aveau pregătite două cuvinte, afișate mari, în tribună: „Servus&danke”. Salut. Mulțumesc. Franck le-a răspuns cu un gol superb. Și lacrimi. Le-a arătat tricoul roșu care a însemnat atât de mult pentru el și pentru ei. Ribéry. Numărul 7.

Ribéry, 23 de trofee cu Bayern

  • 9 titluri în Bundesliga
  • 5 Cupe ale Germaniei
  • 5 Supercupe ale Germaniei
  • 1 Cupă a Ligii
  • 1 Ligă a Campionilor
  • 1 Supercupă a Europei
  • 1 Cupă Mondială a Cluburilor

„Franck, vei rămâne unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume. Te iubim!”
Stefan Lehmann, crainic Bayern

„Toată lumea a venit azi la stadion. Copiii, părinții, soția, verii, întreaga familie. Au fost momente speciale și dificile. UItimele momente pe Allianz Arena alături de colegii mei, de echipa mea.

Am realizat lucruri frumoase aici, dar cel mai bun an a fost 2013. Ceea ce am făcut atunci a fost o nebunie. Imposibil de uitat”
Franck Ribéry, atacant Bayern

5 trofee a cucerit Franck Ribéry în 2013: Bundesliga, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor

124 de goluri a marcat Ribéry în 424 de meciuri jucate la Bayern în toate competițiile

China sau Qatar?

După ce va părăsi Bavaria, în această vară, Franck Ribéry va mai juca un an, maximum doi. Două țări l-ar atrage pentru sfârșitul carierei: China și Qatar. Dacă va alege Qatarul, îi va urma exemplul lui Xavi, care s-a retras din fotbal în Liga Stelelor după 17 ani la Barcelona.

Citește și:

Bayern, din nou REGINĂ în Bundesliga! Bavarezii s-au dezlănțuit, la ultimul meci al legendelor Ribery și Robben » Titlul 29, al șaptelea la rând!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează