INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PARTEA NEVĂZUTĂ A FOTBALULUI DE ASTĂZI

Joc periculos

Articol de - Publicat miercuri, 27 februarie 2008 00:00

Accidentările grave s-au înmulţit în acest sezon şi unii jucători ajung să se teamă că vor rămîne cu sechele pentru tot restul vieţii

Fotbalul de astăzi nu înseamnă doar mulţi bani şi faimă pentru actorii de pe gazon. Ci şi destulă suferinţă, o luptă continuă cu propriile limite, cu accidentările tot mai dese şi mai grave. Numai în ultimele două săptămîni am fost martorii a două teribile drame care au şocat Europa. În urma cărora unii jucători riscă să se retragă prematur ori ajung să se teamă pentru viaţa lor!

Ronaldo e cel mai cutremurător exemplu. La 31 de ani, brazilianul nu ştie dacă va putea să mai joace vreodată. Ba mai mult, operat a treia oară la genunchi pentru ruptura tendonului rotulian, e speriat că va rămîne cu sechele. "Dacă nu voi face recuperarea cum trebuie, o să am probleme la mers. Trebuie să fac eforturi mari ca măcar să mă pot plimba cu băiatul meu, să alerg împreună cu el ori să mergem cu bicicleta fără să mă plîng de dureri", a mărturisit ieri atacantul lui AC Milan, tot mai pesimist în privinţa revenirii sale după cele 9 luni de recuperare.

Ronnie pare resemnat cu destinul crud: "Durerea simţită în momentul accidentării a fost nu atît intensă, cît foarte scurtă. Am trăit o senzaţie de disperare, tristeţe şi m-am întrebat ?".

A riscat amputarea

Eduardo a fost cel mai aproape sîmbătă să termine nu numai cu fotbalul, dar să rămînă şi invalid. Tacklingul criminal al lui Taylor i-a făcut ţăndări gamba dreaptă: "Eduardo putea să-şi piardă piciorul în meciul cu Birmingham. O asemenea accidentare risca să-i compromită ireversibil vasele de sînge în zona lezată şi unica soluţie era să-i amputeze piciorul. Intervenţia foarte promptă a medicilor a fost fundamentală". Doctorii care l-au operat pentru dubla fractură de tibie şi peroneu speră ca atacantul croat să umble fără ajutorul cîrjelor pînă la finele anului.

Gaură în genunchi

Zlatan Ibrahimovici are şi el mari probleme la genunchi. Şi, exact ca Ronaldo, la tendonul rotulian. Atacantul suedez a făcut în "Corriere dello Sport" o mărturisire şocantă: "Am o gaură cît o monedă de 2 euro şi nu mai pot merge mai departe cu aceste dureri mari. Trebuie să mă opresc şi nu ştiu cînd voi reveni”, spune golgeterul Interului. Care continuă: “Mă chinuiesc de la Crăciun. Trebuie să fac multe exerciţii la piscină şi pe bicicletă. Cînd te doare piciorul, nu eşti apt sută la sută. Dar asta nu trebuie luat ca alibi pentru randamentul slab din ultimul timp".

Kaka, vînat ştiinţific

Milan se teme pentru viitorul lui Kaka. Accidentat serios în meciul cu Palermo, "Balonul de Aur" acuză: "Încasez, meci de meci, lovituri cu nemiluita şi arbitrii nu mă protejează deloc. Genunchiul mă doare foarte rău şi trebuie să iau o pauză". Iar clubul face scandal. "Nu-ţi sar în ochi faulturile sistematice făcute asupra lui, pe care arbitrii le trec uşor cu vederea, ci strategia ştiinţifică urmată. Niciodată un jucător nu-l loveşte de două ori la rînd. Se alternează, ca şi cum au plănuit să-l distrugă. În felul ăsta va avea soarta lui Van Basten, ce s-a retras la 28 de ani".

Henry face injecţii

Şi Thierry Henry se luptă cu suferinţa în ultimele luni. După transferul la Barcelona, vîrful francez a avut nevoie periodic de pauze, neputînd să evolueze două meciuri într-o săptămînă. Decît dacă apelează la injecţii şi alte terapii de şoc menite să-l scape de problemele create de lombalgia care îl sîcîie teribil. Chiar şi aşa, fostul star al lui Arsenal îi dă frisoane selecţionerului francez Raymond Domenech în privinţa prezenţei la Euro 2008 în plenitudinea forţelor sale.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (7)
 •  27 Februarie 2008, 14:31

Mai, se scrie "foul" in engleza. Cea mai dramatica accidentare nu este a lui Ronaldo, despre care se putea spune si inainte ca nu prea mai are treaba cu fotbalul si care oricum a avut o cariera cu care nu multi se pot lauda, ci aia a lui Eduardo. L-a nenorocit practic. N-o sa mai ajunga niciodata la nivelul spre care parea ca se indreapta.

 •  27 Februarie 2008, 12:14

Mă chinuiesc de la Crăciun. Trebuie să fac multe exerciţii la piscină şi pe bicicletă. Ca

 •  27 Februarie 2008, 11:58

Dorin, mai scrie-ne ceva, te rugam, ca ducem lipsa de prosti de care sa radem :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează