INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un internațional român sare din schemă la Genoa » Ce atacant a transferat nou-promovata în Serie A

Mateo Retegui (în alb) lasă Argentina pentru Italia // Foto: Imago
Mateo Retegui (în alb) lasă Argentina pentru Italia // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 16:42 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 17:55

George Pușcaș (27 de ani) nu va mai juca titular în sezonul viitor, după ce Grifonul genovez l-a cumpărat pe Mateo Retegui (24 de ani) de la Boca Juniors, investind 13,5 milioane de euro inclusiv bonusuri, plus 20% dintr-o eventuală vânzare.

George Pușcaș a primit o veste proastă. Șansele sale de a mai evolua titular la Genoa au scăzut considerabil, după ce echipa rossoblu a transferat un internațional italian. E vorba despre Mateo Retegui, pe care selecționerul Roberto Mancini l-a descoperit recent și l-a și folosit în trei meciuri oficiale, în care a marcat două goluri. 

Atacantul de 24 de ani juca la Boca Juniors și nimeni nu știa de el, iar squadra rossoblu l-a transferat pentru 13,5 milioane de euro inclusiv bonusurile, plus 20% dintr-o eventuală vânzare. De peste patru ori mai mare decât suma plătită pentru aducerea lui Pușcaș de la Reading!

Radu Drăgușin explică explozia carierei sale: „Genoa a fost cea mai bună alegere. Mi s-a dat încredere, i-am simțit pe toți alături”
ITALIA
Radu Drăgușin explică explozia carierei sale: „Genoa a fost cea mai bună alegere. Mi s-a dat încredere, i-am simțit pe toți alături”

George Pușcaș își pierde locul la Genoa: italienii l-au transferat pe Retegui

Antrenorul Alberto Gilardino folosește la Genoa un sistem 3-5-2, în care Gudmundsson (11 goluri marcate în campionatul trecut) este punct fix în primul „11”, iar ca al doilea atacant s-au rotit Salcedo (întors după împrumut la Inter) și Coda (10 goluri reușite). Odată cu sosirea lui Retegui, concurența va și mai mare.

În ultimul sezon, „tricolorul” a prins echipa de start a Grifonului genovez în doar zece meciuri și a înscris patru goluri, jumătate față de câte reușise la Pisa în Serie B în stagiunea 2020-2021, în alte 15 jocuri intrând după pauză.

Numai Drăgușin rămâne titular la Genoa

Din Genoa romena a rămas numai Radu Drăgușin, care a făcut un campionat foarte bun și a înscris la fel ca Pușcaș! Dennis Drăguș a plecat la sfârșitul stagiunii în Belgia, la finalul împrumutului de la Standard, care n-a putut să-l vândă în Italia. 

Retegui va semna un contract pe cinci ani, mărturisind că l-a recomandat argentinianl Diego Milito, care a jucat cinci sezoane la Genoa (2004-2009). „Sunt foarte mulțumit că sunt în Italia, pentru mine e o mare onoare și mă simt fericit. E un vis împlinit”, a declarat la sosirea pe aeroport Retegui.

12 goluriîn 28 de meciuri a reușit Mateo Retegui pentru Boca în toate competițiile din sezonul trecut

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A cedat din nou nervos: „Mă omorâți în fiecare zi și acum vreți să vorbiți cu mine?!”

AMEȚITOR! Au pus pe masă 300 de milioane de euro pentru Kylian Mbappe

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
dorelus
dorelus  •  24 Iulie 2023, 18:49

pardon ,am inteles gresit. mea culpa...

dorelus
dorelus  •  24 Iulie 2023, 18:44

el nu era titular la Genoa ,singurul roman titular era Dragusin,domnule ziarist de paie...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează