INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Decizie șocantă. Un jucător retras prematur din cauza deselor accidentări dă în judecată două companii producătoare ale vaccinului anti-Covid-19!

Francois-Xavier Fumu Tamuzo (stânga), în tricoul lui Auxerre / Foto: Imago
Francois-Xavier Fumu Tamuzo (stânga), în tricoul lui Auxerre / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2024 13:28 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 15:52

Francois-Xavier Fumu Tamuzo (29 de ani), fost internațional francez U20, a dat vina pe dozele de vaccin administrate pentru problemele medicale cu care s-a luptat. Potrivit Le Parisien, atacantul care ultima oară a evoluat pe 3 martie 2002 la Laval, în National (liga a treia), a decis să le acționeze în justiție pe Pfizer și BioNTech!

Nu a mai jucat de peste doi ani și a luat pe 18 aprilie decizia să renunțe la fotbal, la doar 29 de ani, împliniți pe 3 aprilie. Accidentat grav la tendonul achilean în martie 2022, puțin după prezența sa de 10 minute pentru Laval, în meciul cu Creteil, atunci în Ligue 2,

Francois-Xavier Fumu Tamuzo nu și-a mai revenit după cele opt luni de absență de pe teren și clubul francez l-a pus pe liber. Atacantul de origine congoleză a figurat și-n acest sezon în lotul lui Stade Lavalloise, dar fără a fi trecut nici măcar pe foaia de joc de către antrenorul Olivier Frappoli.

S-a accidentat la genunchi după primele două doze!

Fostul internațional francez U20, cu două selecții în 2014, a venit însă cu o teorie năucitoare și susține că probleme sale medicale numeroase au fost consecința directă a injectării cu două doze de vaccin anti-Covid-19 în iulie și august 2021, din cauza cărora, așa cum a scris Le Parisien, s-ar fi accidentat la genunchi. Apoi, după a treia doză făcută în martie 2022, și-a rupt tendonul achilean.

„Deși fotbalistul nu e nici antivaccinist, și nici susținătorul unei teorii a complotului mondial, Fumu Tamuzo a început s-aibă dubii legate de reacțiile secundare ale vaccinului. De-atunci au trecut mai bine de doi ani și atacantul lui Laval nu și-a mai revenit, fiind constrâns să se retragă", susține același cotidian din capitala Franței

Lionel Messi, pus la colț: „Nu mai avea foame” » Confesiunile unui fost coleg de la Barcelona: „Putea fi cel mai bun fundaș stânga din istorie”
SPANIA
Lionel Messi, pus la colț: „Nu mai avea foame” » Confesiunile unui fost coleg de la Barcelona: „Putea fi cel mai bun fundaș stânga din istorie”

Și-a luat avocat și începe bătălia cu coloșii medicali

Conform France Bleu Mayenne, fostul jucător ar fi decis să le cheme în judecată pe Pfizer și BioNTech, firmele producătoare ale vaccinurilor făcute de ex-atacantul de 29 de ani. „Timp de doi ani, clientul meu a fost afectat de probleme medicale și nimeni nu a ridicat niciun dubiu cu privire la efectele adverse ale vaccinului.

Chiar dacă știm că acestea există astăzi, nimeni nu poate nega acest lucru. Și, pe măsură ce îngrijorările sale creșteau, François-Xavier a mers la specialiști în medicină internă care, în cele din urmă, și-au exprimat această îndoială. Chestiunea trebuie să fie clarificată", a anunțat avocatul „victimei", Éric Lanzarone.

Aș vrea să înțeleg de ce corpul meu a încetat să mai funcționeze. Plimbările lungi sunt aproape insuportabile și alergarea e imposibilă. În momentul în care vreau să fac un efort, de exemplu să urc scările sau să le cobor, durerea este intensă
Francois-Xavier Fumu Tamuzo, fost atacant Laval

Prima audiere este programată pe 2 iulie, la Paris

Și federația franceză de fotbal a fost acuzată în acest caz.

„La momentul incidentului, vaccinarea era opțională. Ulterior însă, a devenit obligatorie pentru fotbaliștii profesioniști. Eu cred că FFF are o responsabilitate în această chestiune. Ea a stabilit un protocol de sănătate chiar înainte ca legea să fie introdusă", a declarat Éric Lanzarone pentru France Bleu.

O primă audiere este programată pentru 2 iulie la Tribunalul Juridic din Paris.

5echipe a bifat în cariera profesionistă Francois-Xavier Fumu Tamuzo, la Auxerre, Quevilly Rouen, Beziers, Maritimo și Laval. Are 13 goluri și 12 assisturi în 151 de meciuri

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Suntem nebunește de buni”. Și antrenorul e uimit de performanța nemaipomenită a lui PSV Eindhoven, prima din Europa care a depășit suta!
ȚĂRILE DE JOS
„Suntem nebunește de buni”. Și antrenorul e uimit de performanța nemaipomenită a lui PSV Eindhoven, prima din Europa care a depășit suta!
Liverpool a bătut palma cu noul antrenor » Fabrizio Romano a făcut marele anunț
LIVERPOOL
Liverpool a bătut palma cu noul antrenor » Fabrizio Romano a făcut marele anunț

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
DMA87
DMA87  •  26 Aprilie 2024, 23:42

Juca în liga a treia la doar 7 ani. Ce talent, câtă precocitate. :)))

delpiombo
delpiombo  •  26 Aprilie 2024, 22:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  26 Aprilie 2024, 16:31

Sper sa le ia toti banii. Si apoi, încă 100 milioane ca el.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează