INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Times scrie despre un posibil seism în Premier League: „Operațiuni interzise de legile UEFA!” » Colos în pericol

Todd Boehly a cumpărat Chelsea în mai 2022 cu 5 miliarde de euro / Foto: Imago
Todd Boehly a cumpărat Chelsea în mai 2022 cu 5 miliarde de euro / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 15:57 / Actualizat joi, 02 mai 2024 16:58

Chelsea a intrat pe radarul comisiei Premier League ce verifică respectarea fair-play-ului financiar. Proprietarul Todd Boehly ar fi folosit banii obținuți din vânzarea a două hoteluri (76,5 milioane de pounds) pentru a reduce datoriile clubului la 90 de milioane.

A cheltuit cei mai mulți bani în mercato în acest sezon și rezultatul investițiilor nemaipomenite în Anglia e unul mizerabil. Chelsea e abia pe poziția a noua din Premier League, cu 48 de puncte, și păstrează șanse infime pentru a prinde măcar un amărât de loc în preliminariile Conference League.

Se știu 14 echipe calificate în grupa Ligii Campionilor din sezonul viitor
LIGA CAMPIONILOR
Se știu 14 echipe calificate în grupa Ligii Campionilor din sezonul viitor

Numai că o problemă mai mare decât contraperformanța sportivă e situația economică gravă cu care se confruntă clubul. Care a intrat în ancheta unei comisii a Premier League pentru încălcarea normelor fair-play-ului financiar.

Datoria a scăzut la 104,5 milioane de euro

Potrivit cotidianului Times, Todd Boehly, proprietarul american al grupării londoneze, pe care a cumpărat-o în urmă cu doi ani, s-ar fi folosit de operațiuni interzise de legile UEFA și ale fotbalului insular, cu scopul de a se încadra în limitele pierderilor admise după negocierile cu forul de la Nyon.

Concret, patronul a vândut hotelurile „Millennium" și „Copthorne", deținute de Chelsea FC Holdings Ltd și de Blueco 22 Properties Ltd, societăți controlate de Boehly și subsidiare ale holdingului Blueco 22 Ltd, iar banii respectivi au intrat deja în contul clubului.

Este vorba de 76,5 milioane de lire sterline (circa 90 de milioane de euro), sumă cu care a redus mult datoria de 166 milioane de pounds (194,5 milioane de euro), la puțin peste suta de milioane de euro.

Nivel care s-ar fi înscris în înțelegerea amiabilă cu UEFA, pentru a nu risca să se ajungă la situația de a fi amendată Chelsea sau depunctată.

A luat doi jucători cu peste 100 de milioane!

De la preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la miliardarul rus Roman Abramovich, forțat să vândă imediat după invazia rusă în Ucraina, Todd Boehly a adus o grămadă de fotbaliști, precum Sterling (56 de milioane, de la Manchester City), Cucurella (65 de milioane, Brighton), Mudryk (70 de milioane, Shakhtar), Fofana (80 de milioane, Leicester), Nkunku (60 de milioane, RB Leipzig), Lavia (62 de milioane, Southampton) și cei 2 cei mai scumpi dintre toți, Caicedo de la Brighton (116 milioane) și Fernandez de la Benfica (121 de milioane)!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Thierry Henry nici n-a putut să privească » Cum a apărut Carragher la interviu, după 8 beri băute în „Zidul galben” de la Dortmund
DORTMUND - PSG 1-0
Thierry Henry nici n-a putut să privească » Cum a apărut Carragher la interviu, după 8 beri băute în „Zidul galben” de la Dortmund
Avertismentul sumbru primit de un semifinalist din Europa League »  Ce i-a spus soția înaintea meciului de diseară
AS ROMA - LEVERKUSEN
Avertismentul sumbru primit de un semifinalist din Europa League » Ce i-a spus soția înaintea meciului de diseară

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
JohnParpalache
JohnParpalache  •  03 Mai 2024, 09:52

Nu e in pericol deloc!Pentru ca și Abramovici și noul patron(de forma,pentru ca adevaratul patron e tot Abramovici),sunt din „neamul ales”!

VardyParty
VardyParty  •  02 Mai 2024, 16:27

Toatā lumea e in pericol, mai putin Citeh. It says right there, in the Bible.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close