GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  PROFESORII ŞI ELEVII, ADVERSARI PE TEREN

Belodedici, Badea şi Tudor, starurile unui meci tradiţional jucat într-un liceu bucureştean

Badea (penultimul de sus) şi Belo (ultimul de jos) au încîntat audienţa +8   FOTO
Badea (penultimul de sus) şi Belo (ultimul de jos) au încîntat audienţa

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 23 mai 2011 21:07

Belodedici, Mircea Badea şi Alexandru Tudor au fost vedetele meciului în care orice elev îşi doreşte să evolueze: cel împotriva profesorilor!

Elevii îşi iau adio de la anii de liceu cu mare greutate. Se lasă în urmă patru ani în care s-au legat prietenii şi s-au petrecut fapte  pe care mulţi nu le vor uita tot restul vieţii. Pentru a face această despărţire mai uşoară, absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, din Capitală, joacă, de 24 de ani, un meci împotriva unei echipe formate... din profesori!

Un „rămas bun” şi un gol

Şi, pentru că în acest meci ies scîntei, de cîţiva ani dreptatea este împărţită de nimeni altul decît Alexandru Tudor, care nu refuză niciodată invitaţia amfitrionului Marcel Homorodean, deşi, cu mai puţin de 24 de ore în urmă, arbitrase un meci decisiv pentru promovarea în Liga I.

Misiunea elevilor se îngreunează cînd, îmbrăcaţi în echipamentul profesorilor, apar pe teren nimeni alţii decît Miodrag Belodedici, mostra de eleganţă din apărarea „Generaţiei de Aur”, şi Mircea Badea, vedeta de televiziune care a absolvit acest liceu cu ani în urmă.

Cu atîtea nume importante pe teren, atmosfera din sala de sport a liceului este una infernală. Sute de elevi, părinţi şi profesori s-au îngrămădit pentru a vedea spectacolul, întregit de un inedit meci între fetele şi băieţii din anul terminal. Disproporţionat? Poate, pentru că fetele au învins cu... 7-1!

„Iar cînd ne va fi mai greu, să ne fie ca-n liceu”

Finalul meciului cu fetele declanşează isteria. Elevilor li se citeşte satisfacţia pe feţe cînd văd un un-doi între director şi profesorul de istorie, un reflex salvator venit din partea celui care le predă geografia săptămînă de săptămînă sau un şut fără speranţe trimis de vreun dascăl mai familiarizat cu „obiectul sferic”.

Golurile curg, iar momentele savuroase de asemenea. După celebrarea unui gol în stilul islandezilor de la Stjarnan, unii profesori sunt „revoltaţi” de bucuria elevilor şi încep o bătaie amicală cu aceştia. Rezultatul luptei este nedecis, la fel şi scorul partidei, astfel că se ajunge la executarea loviturilor de departajare.

Puţini ratează, cei mai mulţi reuşind să înscrie – Mircea Badea a făcut-o, deşi între buturi se aflau toţi cei trei portari din echipa elevilor – iar partida se încheie cu golul, simbolic, marcat de Alexandru Tudor. „Ce poate fi mai frumos?” remarcă, nostalgic, un elev grăbit să se imortalizeze într-o fotografie-eveniment, alături de cei care i-au făcut ultima săptămînă de liceean mai frumoasă.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
cr1zt1
cr1zt1  •  23 Mai 2011, 21:15

Salut dirigule....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează