GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  IMPRESIONANT

EXCLUSIV / VIDEO Ajuns în scaunul cu rotile după un accident horror, fostul fotbalist are două pasiuni în Superliga: „Nu voi uita cât voi trăi acel meci”

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 09:42 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 14:48

Ionuț Nămoianu, 35 de ani, nu ratează meciurile echipelor sale de suflet, mai întâi FCSB, apoi FCU Craiova, chiar dacă este țintuit într-un cărucior cu rotile după un accident teribil.

Gazeta Sporturilor a relatat în urmă cu câteva săptămâni povestea lui Florin Serdaru, 35 de ani, un terapeut nevăzător, care i-a entuziasmat pe giuleșteni cu gândurile sale. 

„Îmi doresc mai mult să câștige Rapid Champions League decât să am eu darul vederii!”, a subliniat Florin, care, după ce și-a expus povestea în GSP, la meciul de campionat dintre echipa de suflet și Chindia a fost invitat să dea lovitura de începere a partidei.

Ionuț Nămoianu s-a răsturnat cu mașina, și-a fracturat coloana

Acum, Gazeta prezintă povestea unui alt suporter special. Ionuț Nămoianu, 35 de ani, este din Caracal, dar pătimește cu Steaua de mic copil. A jucat fotbal și la echipa locală, și la juniorii Universității Craiova, apoi un accident teribil i-a curmat planurile legate de sport. De fapt, i-a schimbat tot cursul vieții.

Ionuț se deplasează acum într-un cărucior cu rotile. „Fotbalul a fost mereu pasiunea mea. Am fost fotbalist când eram mic, apoi am avut accidentul. M-am răsturnat cu mașina și mi-am fracturat coloana... La 22 de ani, acum 13 ani. Am făcut recuperare, antrenamente zilnice. Nu știu dacă voi mai putea merge vreodată, asta doar Dumnezeu știe. Dar eu tot mai sper!”, și-a început povestea olteanul.

A doua pasiune a vieții, mașinile, nu l-a părăsit, în ciuda necazului său. În continuare conduce un bolid de clasă, un Mercedes, făcut pe comandă pentru a-l putea pilota.

Ajuns în scaunul cu rotile după un accident horror, fostul fotbalist are două pasiuni în Superliga: „Nu voi uita cât voi trăi acel meci”

Ionuț Nămoianu: „Mi-ar plăcea să vedem ambele Craiove în play-off”

Fost jucător, Ionuț continuă să vină cu prietenii la stadion. Fie la București, fie la Craiova. Pe lângă vechea pasiune pentru roș-albaștri, are una și pentru fotbalul din Bănie. 

„Viața mea fără fotbal ar fi pustie. Din punctul meu de vedere, FCSB este Steaua, dar pătimesc și pentru FCU, Știința care a fost dintotdeauna. Eu zic că FCU e Craiova adevărată. Țin cu FCSB de la 7 ani, dar fiind oltean țin și cu FCU Craiova. Dar vin și la meciurile lui CSU Craiova, că iubesc prea mult fotbalul. Mi-ar plăcea să vedem ambele formații din Craiova în play-off, ca să fie supercompetiție”, a mărturisit tânărul.

Ajuns în scaunul cu rotile după un accident horror, fostul fotbalist are două pasiuni în Superliga: „Nu voi uita cât voi trăi acel meci”

Două meciuri de neuitat

A jucat atacant, „atunci când echipa evolua în 4-4-2”, și mijlocaș lateral, „când jucam în 4-3-3”, și a rememorat momentele de neuitat de pe stadioane.

„Pe vremuri, era altceva, fanatici adevărați. Acum, lumea e mai modernă. Îmi place să merg pe Național Arena sau să vin la stadion la Craiova, însă nu mai e atmosferă ca pe vremuri. Indiferent că sunt meciuri tari de campionat sau din cupele europene. Mi-aduc aminte de acel meci din 2002, cu 45.000 de spectatori pe vechiul „Central”, inclusiv pe garduri stăteau, când Universitatea Craiova a învins Steaua cu 3-1. „Dubla” lui Bobi Verdeș, pe care, ulterior, l-am cunoscut personal. Îl știam bine și pe Oprița, fost coleg, am jucat fotbal cu el. Nu voi uita cât voi trăi acel meci, l-am văzut din stadion. Meciul meu preferat rămâne cel în care Steaua a eliminat Valencia, când a strălucit Andrei Cristea, dar pe acela l-am văzut la televizor”, a comentat Ionuț Nămoianu.

Cred că FCSB ar trebui să aibă voie să joace în Ghencea, este casa acestei echipe. Mi-aș dori ca FCSB să fie campioană, deși este foarte greu. 

- Ionuț Nămoianu

Ajuns în scaunul cu rotile după un accident horror, fostul fotbalist are două pasiuni în Superliga: „Nu voi uita cât voi trăi acel meci”

Citește și:

GSP a aflat cine este omul din interior care l-a „împins” pe Strizu afară de la FCSB: „E umilitor!”

Cum au aflat jucătorii de la FCSB că Strizu și-a dat demisia

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează