GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Emil Grădinescu a povestit în podcastul GSP cum a fost agresat la meciul Stelei: „Mi-a dat cu o pâine în cap! Era uscată, tare ca piatra”

Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 10:12 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 17:49

Emil Grădinescu (62 de ani), invitatul celui mai recent episod din podcastul GSP „Profu' de Sport”, a relatat o întâmplare nefericită din cariera de comentator sportiv, petrecută în noiembrie 1997, la meciul dintre Bastia și Steaua din turul 2 al Cupei UEFA, câștigat de francezi cu 3-2. 

Emil Grădinescu povestește la „Profu' de Sport” un episod șocant de la Bastia - Steaua

- A fost vreun meci la care nu te-ai simțit în siguranță pe stadion? Din cauza suporterilor sau a oficialilor. 
- Da, da. Un exemplu celebru e ăla cu Bastia. Meciul Bastia - Steaua, 3-2 în 1997, când corsicanii erau pe garduri. Mi se povestise că în sezonul precedent, la meciul decisiv pentru promovarea în Ligue 1, ratau în serie, nu intra mingea în poartă și a ieșit un corsican din tribună, s-a dus pe teren și a împușcat mingea. A tras cu pistolul în minge! „Schimbați mingea, că asta nu intră în poartă. Aduceți alta!”

- Iar meciul... 
- La pauză, Steaua avea 2-0, goluri Cătălin Munteanu. La al doilea gol am răcnit și s-au întors spre mine băieții care erau acolo, în fața cabinei... Cabina nu era protejată, n-avea geam. Eram împreună cu restul presei românești. Atunci s-a întors la mine unul din tribună și mi-a făcut semn că îmi taie gâtul de la o ureche la alta

- Apoi?
- Când s-a fluierat pauza au venit peste noi, au intrat peste noi în cabină. Mie mi-a dat unul cu o pâine în cap! O pâine uscată ca piatra, mi-a tras una în cap de am amețit. A venit repede Poliția, „hai, ieșiți, plecați de aici, că vă ducem noi într-un loc sigur!”. Nu se punea cu ăia. Eu am rămas acolo, că aveam postul de comentator. Până la urmă s-a terminat cu bine, n-am mai pățit mare lucru.

Steaua s-a oprit în turul 2 al Cupei UEFA în acel sezon

Învingătoare în turul de la București, 1-0, Steaua s-a calificat mai departe în ciuda eșecului din deplasare, întrucât avea avantajul golurilor înscrise în deplasare.

La returul jucat pe 4 noiembrie 1997, roș-albaștrii conduceau cu 2-0 la pauză, grație unei „duble” reușite de Cătălin Munteanu (minutele 13, respectiv 38). Gazdele au întors scorul în a doua parte, goluri Daye (52' și 68') și Mendy (78').

Steaua a fost eliminată în turul 3 al Cupei UEFA din acel sezon, după 2-3 la general cu Aston Villa. Bucureștenii au câștigat meciul tur, 2-1, „dublă” Ciocoiu, dar au fost învinși în retur, 0-2.

Mai multe din „Profu' de Sport”:

Invitat la podcastul GSP, Emil Grădinescu propune o soluție radicală în Liga 1: „Poate sună brutal şi supăr multă lume”

Cel mai dureros meci comentat de Emil Grădinescu: „Am simțit că mi-a amorțit brațul stâng”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
carol_k
carol_k  •  11 Septembrie 2022, 16:52

Deci domnul Gradinescu comenteaza si emite pareri functie de contondenta obiectelor pe care si le ia in cap. Daca discutam de o paine tare ca piatra atunci dansul spune ne cu o siguranta dezarmanta ca "FCSB e Steaua" .... :))))))))

Hcm27
Hcm27  •  11 Septembrie 2022, 16:22

Pai nu am învățat de la ei,de unde am învățat?Dar am luat numai lucrurile rele,cele bune nu s-au lipit de noi,romanii!

boerbist
boerbist  •  11 Septembrie 2022, 15:57

Nici pe teren nu a fost simplu, tin minte ca s-au intors cativa sifonati rau, unul chiar in carje. *** sunt rai si ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează