GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  ANCHETĂ

EXCLUSIV „Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”

Scandal în jurul unei proprietăți
Scandal în jurul unei proprietăți

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2024 10:26 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 10:44

O familie de bucureșteni, Sânziana Pricopie, mamă octogenară, și Cristian Dincă, fiul său, încearcă de foarte mulți ani să recupereze o proprietate aflată în incinta unei baze sportive din apropiere de Pitești, Centrul Național Nautic Budeasa - Bascov, aflat la 5 kilometri de centrul orașului.

Toate eforturile moștenitorilor de a ajunge la un acord cu ANS (Agenția Națională pentru Sport), instituția care administrează baza, aflată în proprietatea statului prin Ministerul de Finanțe, s-au lovit însă ca de un zid invizibil, dar de netrecut.

Proprietarii terenurilor în cauză susțin că au acte, documente și hotărâri definitive ale instanțelor de partea lor, dar acestea au fost de multe ori ignorate sau ocolite.

Păgubiții reclamă că „jocurile” sunt făcute prin birouri sau instituții, de cele mai multe ori de personaje fără chip sau nume, dar care au pârghiile să tot amâne lucrurile, să le oprească sau chiar să încerce să întoarcă evidența în favoarea lor.

Cristian Dincă: „Octavian Bellu a fost sincer, ne-a zis că așa a fost dispoziția, să ne respingă”

Au început primele demersuri la finalul anilor '90, dar au inițiat cele dintâi discuții cu forul care conduce sportul românesc prin 2006, în mandatul lui Octavian Bellu.

Cristian Dincă, fiul octogenarei Sânziana Pricopie, cel care tot încearcă să rezolve acest litigiu, povestește: „Noi am demarat procedurile de recuperare a proprietății, moștenită de la bunicul meu din partea mamei, pe la începutul anilor 2000. Iar prin 2006 am ajuns și la ANS, că tot agenție era, ca și acum. Era condusă de domnul Octavian Bellu.

Am venit cu documentele de proprietate, am notificat ANS pentru a fi repuși în drepturi. Domnul Bellu a fost amabil, dar după mai multe întâlniri ne-a anunțat că a respins notificarea noastră de a reintra în posesia proprietății. A fost chiar sincer, mi-a zis că așa a fost dispoziția, să ne respingă dosarul, pe motiv că nu am fi avut acte de proprietate.

Deși noi depuseserăm la dosar toate dovezile, inclusiv actul de vânzare-cumpărare între bunicul meu și cel care deținuse anterior acele suprafețe. Dar mi s-a spus că, de fapt, era singura modalitate prin care instituția putea să tergiverseze lucrurile”.

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
Cristian Dincă în fața vechiului conac, din care deține un sfert, dar nu are acces în incintă

ANS a oferit tabere sau baze sportive pe care nu avea acte

Saga trăită de Cristian Dincă continuă: „Totuși, ni s-a spus că ar fi o variantă, conform Legii 10, prin care ANS ar fi putut să ne dea în schimb o altă bază sportivă. Și ne-au trimis la Brașov, la tabăra Cutezătorii, lângă Săcele. Dar în zonă se stabilise un sat de rromi și am refuzat-o. Apoi ne-au oferit tabăra Suzana, de la Cheia, după care o alta, Voila, de la Câmpina.

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
În ultimii ani, în Centru Național Nautic de la Budeasa s-au construit și alte săli de sport, inclusiv pe suprafețele deținute de Cristian Dincă și mama sa

Ultima locație mi-a plăcut, era asemănătoare cu ce aveam noi la baza nautică de lângă Pitești, ca suprafață, ca valoare. Era o groapă de gunoi, dar nu mă deranja, voiam doar să închidem odată acest litigiu. Părea că rezolvaserăm lucrurile”.

Era însă doar începutul unui „roman” cu final încă incert. Pentru că, la scurt timp, instituția, redevenită Ministerul Tineretului și Sportului, anunța familia că, de fapt, sunt niște probleme cu respectiva tabără de la Câmpina. Au susținut că o aveau doar pe inventar, dar fără documente de proprietate, deci MTS nu o putea înstrăina sau vinde.

Cristian Dincă: „Gabi Szabo m-a luat de guler la propriu și m-a dat afară din birou”

Și au reînceput drumurile, discuțiile, cu mai toți miniștrii care s-au perindat de atunci la cârma respectivului for.

Cristian Dincă își amintește că „la un moment dat, fusese numită Gabi Szabo. Am obținut o audiență, m-a primit în birou, unde se afla cu directorul de cabinet. Când am început să-i spun despre ce este vorba, că am venit în calitate de coproprietar al bazei de la Budeasa, a sărit direct la mine, m-a luat de guler la propriu și a început să strige să ies afară.

A chemat paza, un bătrânel care abia mai respira după ce urcase scările să vină să mă dea afară. N-am vrut să reacționez, din respect pentru sportiva care a fost. S-a speriat și directorul ei. M-a chemat el ulterior într-un alt birou, să discutăm. M-a uluit acest episod, m-am tot întrebat de ce această reacție?

Și mi s-a dat de înțeles că litigiul cu noi e un subiect foarte sensibil. Și că ar fi cineva, n-am aflat niciodată cine, care atunci când dosarul nostru urma să fie discutat pentru a se găsi o soluție îl băga iar la fundul sertarului”.

Nici cu Elisabeta Lipă, următoarea șefă a MTS, n-a avut succes: „La primele discuții mi-a lăsat senzația că vrea să rezolve situația, dar apoi a fost tot mai reticentă, iar la final mi-a zis că nu vrea să se mai bage în treaba asta”.

Gabi Szabo: „E o invenție, o minciună gogonată”

GSP.ro a discutat cu Gabi Szabo despre incidentul relatat de Cristian Dincă, dar fosta campioană îl neagă vehement. „Doamne ferește, de unde a mai apărut și asta?! Nu-mi aduc aminte despre acest subiect, dar în mod sigur nu am făcut așa ceva. Cum să sar eu la un bărbat, uitați-vă la mine!

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
Gabriela Szabo

În plus, din funcția pe care am ocupat-o, nu-mi puteam permite așa ceva. Când eram ministrul sportului, ușa mea era mereu deschisă pentru oricine avea ceva de discutat. Este o invenție, o minciună gogonată ce susține acel domn”.

Ulterior a revenit cu precizarea că „am vorbit cu foștii mei colaboratori din MTS și nici ei nu-și amintesc să fi avut vreo întâlnire cu acest domn, Dincă. Repet, este o minciună! De ce nu s-a dus atunci la presă să relateze că eu aș fi avut un astfel de comportament și face asta abia acum?!”.

Fosta mare atletă Gabriela Szabo a ocupat funcția de ministru al tineretului și sportului în perioada martie 2014 - noiembrie 2015.

Cristian Dincă, amenințat cu exproprierea

În timpul mandatului lui Nicolae Bănicioiu (ianuarie 2013 - martie 2014), MTS l-a desemnat să discute cu Cristian Dincă în acest litigiu pe secretarul de stat Dan Popa, acum secretar general la Ministerul Sănătății.

Dincă povestește că „acest domn mă tot întreba de ce nu renunț, de ce nu ies din indiviziune cu acele suprafețe din baza sportivă. Mi-a mai spus și că «avem bani din accizele de pe tutun și alcool, dar nu vrem să vă plătim!». Și îmi tot zicea că o să fiu expropriat de către stat. Făcuseră și un draft de proiect să fiu expropriat, dar nu au reușit să-l ducă până la capăt”.

Apoi a continuat: „Și dacă aș vrea să ies din indiviziune cu acele suprafețe, nu aș putea! Numai taxa de timbru, pentru un demers în instanță, ar fi de vreo 300.000 de euro. Păi, asta ar însemna să-mi cumpăr iar proprietatea! Nu mai zic că în toți acești ani am cheltuit sume enorme cu avocații, prin procese.

Și că an de an plătesc statului taxe și impozite pentru acele terenuri. Tocmai pentru că am fost repus în drepturi de către instanțe și sunt recunoscut ca proprietar! Însă n-am putut să beneficiez de nimic. Ba, mai mult, tot cheltui bani”.

Cristian Dincă: „În 2012, am câștigat în instanță parcela cu ieșirea la apă, dar MTS a intabulat-o în 2014”

Neavând altă variantă, pentru a obține retrocedarea respectivelor suprafețe din bază, Cristian Dincă și mama sa au demarat primele acțiuni în instanță. Era singura soluție pentru a-și demonstra și obține dreptul la acele proprietăți.

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
Aceasta este suprafața cea mai disputată între familia de proprietari și ANS

Abia după vreo 10 ani prin tribunale, în intervalul 2017-2019, justiția a dat verdictele finale pentru toate suprafețele familiei din perimetrul bazei sportive nautice Budeasa- Bascov. Acestea însumau aproximativ 1,3 hectare, cam o treime din bază.

În continuarea bazei, familia mai are și o peninsulă pe râul Argeș, o suprafață de 10 hectare pe care se află o pădure de pini.

O parte din proprietate fusese câștigată în instanță încă din 2012. Dar familia nu a reușit să le intabuleze fiindcă n-a putut notifica Primăria Budeasa.

Marea miză era parcela care asigura singura ieșire la apă, pe un canal îngust, spre râul Argeș. Iar în 2014, MTS a reușit s-o intabuleze. La doi ani după ce Cristian Dincă o câștigase în instanță! Acum, familia și Primăria Budeasa se află într-un alt proces pe această speță.

„În 2012 nu am putut notifica Primăria Budeasa că am câștigat în instanță acele suprafețe, fiindcă primarul și viceprimarul de atunci au fost suspendați din funcție, unul după altul, în urma unor probleme cu legea. Dar ulterior, a fost de ajuns ca șeful bazei sportive să elibereze o adeverință că ei folosesc acea parcelă, iar Primăria Budeasa a acceptat-o. Deși noi eram proprietari acolo, aveam decizie definitivă a instanței, cu doi ani înainte! Și apoi MTS a intabulat acea parcelă, la OCPI Argeș”, a mai spus Dincă.

Conac de 200 de ani, transformat în clădire de birouri

Hotărârile instanțelor judecătorești nu au contat. „Acolo, în baza sportivă nautică, avem cotă-parte și din terenuri, și din construcții. Pentru că din momentul în care a început litigiul, am cerut în justiție să nu se mai construiască nimic în acele zone. Dar n-a ținut nimeni cont de cererea nostră, au mai construit niște săli de sport", a spus Cristian Dincă.

În mijlocul bazei se află vechiul conac Hagi Tudorache, după numele moșierului care l-a construit în 1820. Iar în 1940, bunicul lui Cristian Dincă a achiziționat o jumătate din respectiva construcție, precum și suprafețele aflate în litigiu. Acum, clădirea găzduiește birourile bazei sportive. Iar Cristian Dincă, deși este proprietar, nu are acces acolo. De fapt, nu are acces și nu poate dispune de suprafețele pe care le deține în baza sportivă nautică.

Cristian Dincă: „Eu ceream 0,7 euro/mp să închiriez parcelele mele, MTS îmi cerea 20 euro plus TVA/mp dacă închiriam eu din terenul lor”

Cristian Dincă a încercat de-a lungul anilor să vorbească cu toți cei care s-au perindat pe la conducerea ministerului. Fie că a fost primit sau nu, rezultatul a fost același: nu a obținut nimic.

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
Gardul viu din dreapta era limita bazei, însă s-a intrat cu terenul de fotbal pe o altă proprietate al lui Cristian Dincă

A propus mai multe variante către MTS: să vândă instituției suprafețele pe care le deține în bază, să le închirieze sau să fie despăgubit în natură, cu o altă proprietate, de o valoare cât mai apropiată cu ale sale.

„Eu le propuneam, și la vânzare, și la închiriere, prețuri mult mai mici decât ale pieței. Dar nu au vrut să accepte nicio variantă. Spre exemplu, am vrut să închiriez eu o suprafață din baza sportivă, o bucată de pământ gol, fără construcții pe ea. Mi-au cerut 20 de euro plus TVA pe metru pătrat, pe lună. Cum e posibil așa ceva?! Eu le cerusem 0,7 euro pe metru pătrat la închiriere”, a continuat Dincă.

MTS a depus în 2014 la CNI o cerere pentru un proiect care viza și „radierea” unei pădurii de pini, o proprietate ce nu-i aparținea

Printre cei cu care a purtat tratative s-a numărat și Nicolae Bănicioiu, care a ocupat funcția de ministru al tineretului și sportului între decembrie 2012 și martie 2014. În urma unor demersuri particulare, Cristian Dincă a aflat că „în acea perioadă, MTS a făcut un proiect numit «Pista internațională pentru canotaj». Și am auzit că s-ar fi plătit atunci două milioane de lei pentru proiect și studiul de fezabilitate”.

„Gabi Szabo m-a luat de guler și m-a dat afară!” » RĂZBOI între proprietarii dintr-o bază sportivă și ministerul Sporturilor: „Eu ceream 1 euro/mp chirie, MTS îmi cerea 20”
Una dintre schițele proiectului ANS, „Pistă internațională de canotaj”, depus la CNI în 2014

Era un proiect de dezvoltare a bazei, cu un hotel, vestiare, tribune și alte repere, urmând ca acolo să se antreneze loturile naționale, dar să fie organizate și mari competiții internaționale. Printre altele, proiectul prevedea și excavarea totală a peninsulei pe care se află o pădure de pini, deținută de familia lui Cristian Dincă.

„E incredibil! Pe mine nu m-au anunțat nimic, dar când am mai fost pe acolo, am observat că se făcuseră niște gropi, parcă cineva testase terenul. Pe proprietatea familiei, câștigată în instanță, intabulată, pentru care eu plătesc anual taxe și impozite mari!

O incluseseră în acel proiect, urmau s-o radă, să lărgească albia Argeșului pentru a se face mai multe piste de concurs. Am și reușit să văd proiectul. Dar nu mă întrebase nimeni nimic: dacă vrem să vindem acea proprietate, cât vrem pe ea. Nimic! Când i-am întrebat despre acel proiect pe cei din MTS, mi s-a spus că nu există așa ceva”, a povestit Cristi.

CNI a confirmat că a primit o cerere pentru acest proiect din partea MTS prin 2014, dar că respectivul for n-a mai continuat demersurile. N-a mai prezentat un proiect, un studiu de fezabilitate și nici dovada că terenul aferent era liber de sarcini și de litigii, cum prevede legea.

Ce a propus Dincă celor de la MTS, în decembrie 2020

La final de 2020, văzând că nu poate ajunge la niciun acord cu MTS, Cristian Dincă a mai trimis o adresă respectivului for, condus atunci de Eduard Novak, cu trei variante pentru rezolvarea litigiului:

1. Vânzare-cumpărare de către MTS (suprafețele deținute în bază, inclusiv construcții, plus pădurea de pini), un total de 11,5 hectare, cu 15 euro/mp.

2. Închirierea întregii cote deținute de familie din baza sportivă (1,3 hectare) cu 0,7 euro pe metru pătrat pe lună.

3. Schimb cu o altă proprietate de patrimoniul MTS/ANS, de o valoare apropiată cu cotele pe care le deține familia.

Ulterior a fost anunțat că prin Ordinul ministrului 564/12.05.2020, la nivelul MTS s-a constituit o comisie de analiză privind terenurile și construcțiile aflate în proprietate comună din baza sportivă de la Budeasa. Și că aceasta urma să delibereze propunerile lui Cristian Dincă. De atunci însă, în ciuda numeroaselor încercări de a primi un răspuns și de a rezolva acest litigiu, MTS/ANS a evitat dialogul și nu a revenit cu vreo ofertă.

Ce susține ANS

GSP.ro a trimis un email celor de la AN, pentru un punct de vedere în acest caz. Și instituția recunoaște că prin decizii definitive ale instanțelor, din perioada 2017-2019, Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa a pierdut mai multe terenuri și construcții, printre care și o parte din vechiul conac. ANS recunoaște numai 7.400 de metri pătrați ca aparținând familiei cu care este în litigiu, dar nu și restul de parcele pe care Cristian Dincă și mama sa nu au reușit să le intabuleze.

De asemenea, ANS a confirmat că doamna Sânziana Pricopie ar fi propus închirierea suprafețelor și clădirilor deținute din baza sportivă pentru suma totală de 5.560 euro/lună.

„Din datele obținute pe internet, privind prețurile minime și maxime ale terenurilor situate în zona unde se află Complexul Național Sportiv Bascov, a reieșit un minim de 13 euro/mp, respectiv un maxim de 20 euro/mp, pentru suprafețe de teren de peste 8.000 mp”, a precizat ANS.

Astfel, ANS a avansat suma de 109.455 euro pentru a achiziționa cotele recunoscute ale doamnei Pricopie (aprox 7.400 mp). Potrivit calculelor respectivului for, aceasta ar fi suma pentru 20 de luni pentru închirierea acestei suprafețe.

„E o sumă ridicolă. Nouă nu ne-au comunicat așa ceva și nu putem fi de acord cu o evaluare obținută din navigarea pe internet”, a comentat Cristian Dincă.

La finalul răspunsului către GSP.ro, ANS a recunoscut că „MTS a plătit prin CSN Bascov suma de 80.000 lei pentru studiul de fezabilitate - Pistă canotaj din luna august 2013, executant fiind firma Hidropower Consulting SRL. Acest studiu de fezabilitate prezintă care sunt variantele optime de amplasare în zona adiacentă a CSN Bascov, precum și costurile estimative ale proiectului”.

S-a menționat însă că „acest studiu nu era legat de deținerea în proprietatea MTS a unui teren anume”. Deși „zona adiacentă” spre râul Argeș include peninsula deținută de Cristian Dincă și mama sa.

Ce a răspuns Primăria Budeasa

În urma celor dezvăluite de Cristian Dincă, GSP.ro a cerut un punct de vedere și celor de la Primăria Budeasa. Care au precizat, printre altele, că statul român era proprietarul bazei sportive, de 3,8 hectare, încă din 2002. Dar a adăugat că „Primăria nu deține acele documente în baza cărora statul român a intabulat dreptul de proprietate, menționat în cartea funciară”.

S-a mai menționat în răspuns că „Prin sentința din 2012, a judecătoriei Pitești, CLFF Budeasa a fost obligată să întocmească documentația necesară în vederea eliberării titlului de proprietate pentru o suprafață de 1,25 ha”.

Primăria a emis procesul verbal de punere în posesie pentru Cristian Dincă și mama sa abia în 2018!, iar actele au fost trimise la OCPI Argeș. Dar respectivele documente au fost returnate, cu motivarea că există suprapuneri cu terenuri aflate în proprietatea statului român".

Pe 2 noiembrie 2023, am înregistrat la Secretariatul General al Guvernului memoriul cu nr. 38802, în atenția prim-ministrului Marcel Ciolacu, în care expuneam toată situația. Pe 20 noiembrie mi-au răspuns, cu adresa 15 B/3113, că memoriul meu a fost transmis spre competenta soluționare a ANS. Adică m-au trimis înapoi de unde plecasem! Până în prezent, ANS nu m-a înștiințat că a primit acel act de la guvern. Nu știu dacă l-au înregistrat, spre ce serviciu sau factor de decizie a fost repartizat. Îi tot sun, dar degeaba
- Cristian Dincă, proprietar în litigiu cu ANS

Ultima întâlnire cu ei a avut loc pe 27 noiembrie 2023, la sediul ANS, unde au participat doamna Lipă, directorul de cabinet Chesnoiu și un reprezentat de la Juridic și achiziții. După vreo două ore de discuții, a rămas să facă o propunere de cumpărare către Ministerul de Finanțe, motivând că ei sunt doar administratori. Nu mi s-a comunicat o sumă, nici măcar aproximativă. Dar voiau să cumpere numai suprafețele pe care am apucat să le intabulez, nu și pe celelalte. De atunci n-am mai putut să comunic cu ei
Cristian Dincă, proprietar în litigiu cu ANS

Acum am dat ANS în judecată pentru lipsa de folosință. În toți acești ani, măcar de când am câștigat acele cote în instanță, la bază au fost organizate competiții, cantonamente. Noi nu ne-am putut folosi de proprietate și nici nu am încasat vreo chirie. Și normal că vrem despăgubiri pentru această perioadă. Fiindcă până acum, în toate procesele cu MTS/ANS, am cheltuit foarte mult
Cristian Dincă, proprietar în litigiu cu ANS

Când am început să ne judecăm, prin 2000, valoarea bazei, conform evaluării solicitate de instanță, era de 3,8 milioane euro, terenul fiind intravilan, cu construcții. Acum, din răspunsul către GSP.ro văd că oferă mult mai puțin. Culmea, zic că s-au interesat de prețuri pe internet! Evident, voi cere în instanță o evaluare competentă
Cristian Dincă, proprietar în litigiu cu ANS

Noi am fost de bună-credință. Am câștigat proprietatea corect, în instanță. Și voiam să rămână în baza sportivă, ca aceasta să funcționeze în continuare. Dar deja ne-am săturat de aceste tergiversări, amânări și piedici, de aproape 20 de ani. Gata! Nu le mai vindem nimic celor de la ANS! Ori închiriază și ne plătesc lunar, ori ne dau altă proprietate la schimb. Altfel, voi scoate la vânzare totul pe piața liberă, către dezvoltatorii imobiliari. Deja avem câteva oferte
Cristian Dincă, proprietar în litigiu cu ANS

Citește și:

Cum alege Franța portdrapelul pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice » Metodă diferită de România

Secretele și obiectivul singurei naționale a României calificate la Jocurile Olimpice » Președintele Federației dezvăluie pentru GSP: „Nu mergem să facem figurație!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
muzzi1
muzzi1  •  02 Aprilie 2024, 13:59

niciodata nu voi intelege in baza carei pregatiri manageriale, unul sau una care s-au preocupat toata copilaria si tineretea sa alerge dupa o basica sau chiar sa alerge aiurea, fara bashica, devin presedinti si ministrii! asta cu domnule, e din fenomen, a jucat fotbal sau halbere sau ce a facut nu tine! ce sa caute unu care a fugit de scoala ca necuratul de tamaie sa fie presedinte de club? sau de minister! de aia sportul romanesc e in urma ani lumina fata de cel european sau mondial! ca ii pui conducatori pe al de bloc-notes!

adrian.7
adrian.7  •  01 Aprilie 2024, 14:26

Un articol postat timp de patru zile consecutiv...nu mai plecați după fenta domnului Mărgărit, corifeu vechi...cu metehne și mai vechi...toată zona respectivă este plină de VIP-uri și lucruri pentru VIP-uri...nu stiu cine are dreptate dar avertismentul fiului propietarei că „dau actele la dezvoltarii imobiliari” sună prost și calp

DanielNPPopa
DanielNPPopa  •  31 Martie 2024, 15:00

Deja nu mai vorbim de dreptate. Legal s a facut, aici este marea problemă. Ce urmeaza după dreptate, cine aplica legea? Cine? Politicul si micii căteii ajuns in posturi de marionete? Niste capușe atasate unei societăți din care nici apa nu mai curge. Atât de mult s a extras din ciolan. Nu trebuie domnule Dincă să vă mulțumiți cu firimituri din ceeace pe drept aveți. Fix asta vor rahații făra chip ce "reguleaza" din umbră situatia. Suntem oameni mici, priceputi ireproșabil in achiziții materiale, veșnic amenințati de săracia iluzorie, apatrizi, făra respect de datini, părinți, cu un singur Dumnezeu real ptr ei- banul. Domnule Dincă respect ptr rabdare dumneavoastra si mamei. Fi ti putin mai tonic . Pune ti in minlocul proprietatii un saivan de oi si cresteți rate si găște. Ce sa va facă? Sunteti proprietar. Asteptăm.noutati

Vezi toate comentariile (7)
Comentează