GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

Șef nou la departamentul sport de la TVR: „Îmi propun să readuc strălucirea pe care postul o merită”

Dorin Chioțea, noul șef al departamentului sport de la TVR / Sursă foto: Facebook
Dorin Chioțea, noul șef al departamentului sport de la TVR / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 13:45 / Actualizat joi, 12 august 2021 16:46

Dorin Chioțea, jurnalistul care a transmis pentru televiziunea de stat de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost numit șef al departamentului sport de la TVR.

La doar câteva zile după ce a revenit din Japonia, Chioțea a acceptat propunerea șefilor de a deveni noul șef al departamentului sport din cadrul TVR, anunță Pagina de Media. Interimatul funcției era asigurat de Eduard Dârvariu, care îl înlocuise pe Mircea Medaru.

Dorin Chioțea e licențiat în medicină, dar s-a consacrat în jurnalismul sportiv. A fost, printre altele, redactor-șef adjunct la Gazeta Sporturilor și redactor-șef la vechiul ProSport. În ultima perioadă, Chioțea modera, tot la TVR, emisiunea matinală „Cu capu-n zori”.

Pe durata Jocurilor Olimpice, Dorin Chioțea a fost reporterul special trimis de TVR la Tokyo.

Reportaj de senzație din Tokyo: 13 episoade despre realitatea din Japonia, țară a contrastelor și a obiceiurilor complet diferite față de orice alt colț al planetei
REPORTAJ
Reportaj de senzație din Tokyo: 13 episoade despre realitatea din Japonia, țară a contrastelor și a obiceiurilor complet diferite față de orice alt colț al planetei

Dorin Chioțea: „Îmi propun să readuc strălucirea pe care sportul din TVR o merită”

„În ultimele zile la Tokyo, am primit un telefon de la directorul general al TVR, Ramona Săseanu. Ne-a felicitat pe toţi pentru munca de la Jocurile Olimpice şi mi-a zis dacă mă pot gândi la această propunere. 

Îmi propun să readuc strălucirea pe care sportul din TVR o merită. Avem cei mai buni comentatori, dar şi jurnalişti şi producători cu experienţe variate şi îndelungate. Sigur că sunt lipsuri, pentru că nu mai avem atâtea drepturi de difuzare, dar aici este vorba de jurnalism, asta trebuie să vadă publicul”, a spus Dorin Chioțea, conform sursei citate.

E o onoare pentru mine, având în vedere istoria Departamentului Sport din TV. O onoare care nu putea fi refuzată, cu atât mai mult cu cât este vorba de un serviciu public. 
- Dorin Chioțea, potrivit Pagina de Media

Al treilea cel mai slab rezultat din istorie! Obiectiv ratat pentru România la Jocurile Olimpice! Contraperformanță ca în 1952 și 2016
TOKYO
Al treilea cel mai slab rezultat din istorie! Obiectiv ratat pentru România la Jocurile Olimpice! Contraperformanță ca în 1952 și 2016

CV Dorin Chioțea

  • TVR - din martie 2017, la emisiunea matinală
  • 2011-2016: Realitatea TV (de unde a fost suspendat după ce a lăudat pe Facebook modul în care postul Antena 3 a acoperit parada de 1 Decembrie)
  • Octombrie 2011 - decembrie 2016: Kanal D, editor general la emisiunea Drept la ţintă, prezentată la Kanal D de Mădălin Ionescu.
  • 2009-2011: Adevărul Holding, unde a fost redactor-şef al Diviziei Sport.
  • 1996-2015: Ringier România. În cei aproape 14 ani, a fost şeful sportului la Libertatea, apoi redactor-şef adjunct Gazeta Sporturilor, editor coordonator Libertatea, redactor-şef Pro Sport şi apoi membru al boardului editorial pe tot grupul Ringier.
  • 1995: reporter sport Ziua (ziar deţinut de Dinu Patriciu şi condus de Sorin Roşca Stănescu).

VIDEO Narcis Răducan, la masa presei! Fostul conducător de la FCSB a trecut de partea jurnaliștilor: „Am ajuns la 1000 de cititori pe zi”

Citește și alte știri de actualitate: 

Maria Holbură, decizie radicală după Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Am decis să pun capăt carierei”

Mihai Covaliu, declarații de neînțeles după ce România a obținut jumătate din medaliile pe care le aștepta de la Tokyo: „Am reușit să oprim declinul”

FOTO 7 povești captivante de la Jocurile Olimpice » De la aurul istoric al vecinilor până la atleta cu cele mai multe medalii din istorie

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
dubluv
dubluv  •  13 August 2021, 07:53

stie cineva care e treaba cu Chiotea asta? Cum de obtine slujbele astea? Redactor-sef la ProSport, bagator in seama la Matinalul TVR... Il vedem cu totii, e un baiat fara talent si fara calitati care sa te dea pe spate. Pe cine are? Cine il sustine si de ce?

tipsy
tipsy  •  12 August 2021, 22:31

Competenta nu are nicio legatura cu succesul. In viata conteaza doar relatiile pe care ti le faci.

pontus_euxinus
pontus_euxinus  •  12 August 2021, 20:08

Fomistul ăsta a ajuns șef la TVR? Doamne ferește. Grobian, necivilizat și slab pregătit pe plan sportiv.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează