GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii" - noile trofee acordate de GSP » VOTEAZĂ ACUM! Iată cine sunt nominalizații pe august

"Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii" - noile trofee acordate de GSP

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 01:10 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 14:22

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, inaugurează astăzi două noi trofee: "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii". Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei, și cu specialiști din fotbal. 

Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă a decis să decerneze la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute. 

Dincolo de pasiuni și de preferințele subiective, este un semn de respect și de fair-play să îi aplaudăm pe cei mai buni. De altfel, așa se numește proiectul GSP: "Cei mai buni". 

Demersul Gazetei va genera, inevitabil, și controverse, dar cu siguranță va fi o mândrie pentru fotbaliști și antrenori să lupte pentru aceste trofee. 

În "joc" vor intra toți cei din fotbalul românesc, dar și conaționalii noștri din campionatele străine (puțini deocamdată, e drept). Și vor conta nu doar prestațiile din campionat, ci și din cupele europene sau meciuri ale naționalei, dacă va fi cazul.

Cum vom alege "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:  

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

De exemplu, în această lună au intrat în juriu Ioan Andone, Daniel Pancu, Mircea Rădulescu, Cristi Dulca și Dorinel Munteanu.

Jucătorul lunii august 2021 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii august", Gazeta Sporturilor a nominalizat 5 fotbaliști:  

  • Billel Omrani (CFR Cluj). Golgeterul redescoperit al Clujului: gol decisiv cu Argeșul, gol la Berna, gol în deschiderea balului cu FCSB
  • Cristi Săpunaru (Rapid). Liderul absolut al revelației Rapid și șeful unei defensive impenetrabile vreme de aproape 7 etape!
  • Jetfe Betancor (Farul Constanța). Atacant cu execuții rafinate, spaniolul a punctat decisiv cu Sepsi și a făcut "dubla" cu Dinamo, iar acea reușită din propria jumătate poate fi deja premiată pentru "golul sezonului"
  • Claudiu Petrila (CFR Cluj). Noul puști-minune de la CFR, propulsat până la naționala U21 de evoluțiile bune din startul sezonului
  • Horațiu Moldovan (Rapid). Aproape 4 meciuri fără gol primit în august. Cel mai bun index InStat dintre toți portarii din Liga 1 (peste Aioani și Pap)

Pe lista preliminară au mai fost Cicâldău, Junior Morais și Cascini

Antrenorul lunii august 2021 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii august", redacția Gazetei a nominalizat 3 tehnicieni:  

  • Laszlo Balint (UTA Arad). Palmares august: 3 victorii (una contra Universității Craiova), o remiză cu FSCB și un singur eșec. Iar UTA e pe locul 3
  • Mihai Iosif (Rapid). Palmares august: 3 succese fără gol primit, o înfrângere cu Craiova după ce condus până în minutul 83. Rapid, nou-promovată, e pe locul 2!
  • Marius Croitoru (FC Botoșani). Palmares august: 3 victorii (una pe "Oblemenco"), o remiză și un eșec (acasă cu Rapid). Botoșani e pe 4, peste echipe ca U Craiova, FCSB sau Farul

Pe lista preliminară au mai fost Marius Șumudică, Gică Hagi și Mircea Lucescu. 

Votați în sondajele de mai sus, pentru a fi parte din decizia noastră. Și câștigătorii vor fi anunțați în curând pe GSP.ro și în Gazeta Sporturilor.

CONTEXT: Distincția de "Jucătorul lunii" este una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei. În 4 din primele 5 ligi de pe continent (Premier League, Bundesliga, LaLiga și Ligue 1), EA Sports este sponsorul principal al trofeului. Pe lângă acesta, câștigătorul primește și un card cu cifre mult mai bune în FIFA.

Serie A e singurul campionat mare care nu are contract cu EA Sports. Există însă un parteneriat cu Konami, firma care face PES. MVP-ul este anunțat direct de Liga Profesionistă Italiană și este stabilit după indexul Stats Perform.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (30)
freekick
freekick  •  27 Aprilie 2022, 10:11
Postat de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP pe 01 Septembrie 2021, 15:39

Unul dintre acele meciuri a fost în iulie

Așa e

ucluj2011
ucluj2011  •  02 Septembrie 2021, 06:23
Postat de Pelihaci Laurentiu pe 01 Septembrie 2021, 20:36

CRISTIAN SĂPUNARU MIȚĂ IOSIF HAI RAPID

ADEVĂRAT. Mă miră că Horațiu Moldovan are în acest moment mai multe voturi decât Săpunaru. Dacă nu ar fi fost Săpunaru care (după cum spunea și Dl. Mircea Lucescu) să creeze acea excepțională motivație emoțională , nu ar mai fi existat nici Moldovan , nici... mulți alții și nici rezultatele incredibile pe care le-a obținut Rapidul cu lotul pe care î-l are! Bineînțeles că meritul lui Miță Iosif este la fel de mare , dar aici mă refeream la jucători.

ucluj2011
ucluj2011  •  02 Septembrie 2021, 06:13
Postat de dragdim pe 02 Septembrie 2021, 05:06

Nu intra la categoria prietenii gazetei.

Clasamentul este PE LUNA AUGUST. Sorescu în luna August a fost LEMN la 3 din cele 4 partide jucate. Gândiți înainte de a comenta.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează