FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

EXCLUSIV Marius Șumudică îl laudă pe Denis Drăguș: „Va juca pentru un club mare!” + Mesaj pentru Edi Iordănescu

Denis Drăguș în Israel - România 0-2 (foto: Raed Krishan/GSP)
Denis Drăguș în Israel - România 0-2 (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 14:22 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 15:47

Marius Șumudică l-a recuperat pe Drăguș (24 de ani) și e convins că Denis va continua să progreseze. Antrenorul explică de ce a avut încredere într-un fotbalist care nu prea mai juca nicăieri.

Drăguș a fost revelația în meciul în care România a obținut calificarea la Campionatul European, după 2-1 cu Israel. Denis a apărut prima oară în națională în urmă cu cinci ani, când avea doar 19 ani. Selectioner era Cosmin Contra, care avea curajul să-l titularizeze într-o partidă cu Serbia.

MM: „Ne facem coafura afro a lui Pușcaș” » GSP publică 11 imagini de senzație, după promisiunea președintelui FCSB
ROMÂNIA, LA EURO 2024
MM: „Ne facem coafura afro a lui Pușcaș” » GSP publică 11 imagini de senzație, după promisiunea președintelui FCSB

Atacantul format în clubul lui Hagi avea să dispară după aceea. Standard l-a cumpărat de la Viitorul, dar nu l-a considerat în niciun moment un titular de bază.

Belgienii l-au împrumutat la Crotone, în Serie A, și la Genoa, în Serie B. Denis nu a putut să se impună nici în Italia.

Revirimentul evident al lui Drăguș a avut loc în vara aceasta, după ce a ajuns sub comanda lui Șumudică, la Gaziantepspor. În Turcia e titular, a marcat 4 goluri în 8 meciuri din campionat. El, Șumi, Niță și Maxim au urcat-o pe Gaziantep de pe ultimul loc pe al 11-lea, o poziție liniștită de la jumătatea clasamentului.

Marius Șumudică analizează prestația pe care a avut-o jucătorul său împotriva Israelului și oferă detalii despre colaborarea lor

- Cum v-ați orientat să-l luați la Gaziantep tocmai pe Drăguș?
- Sigur că eu îl știam dinainte, dar nu îl urmărisem chiar îndeaproape. Agentul meu, Cătălin Liță, mi-a propus să-l aducem pe Denis. E un băiat modest, ambițios. Calitățile lui fizice sunt extraordinare, are explozie, are viteză, are tot ceea ce se cere în fotbalul actual. E inteligent, simte spațiile, știe când și unde să apară.

- Mai poate să progreseze?
- Deja a crescut de la un meci la altul. Potențialul îi permite să progreseze în continuare, sunt convins că în viitor va putea juca pentru un club mare din Europa! Are toate calitățile necesare, toate șansele!

+11 FOTO

- Care e postul lui? E un vârf sau e o extremă, așa cum a jucat cu Israel?
- Pentru mine e vârf sau al doilea vârf, nu un jucător de bandă. Așa l-aș folosi eu, deoarece astfel îi pot oferi mai multă libertate decât în bandă. Dacă urmăriți și ocaziile pe care le-a avut cu Israel, vă puteți convinge. La primul gol, când dă la poartă și o scoate portarul în bară, dă din zona centrală. În tot timpul, el a căutat să apară ca al doilea vârf. La a doua ocazie mare, faza l-a prins în zona centrală, a pivotat ca un atacant adevărat și a șutat din nou în bară.

- Aveți vreun mesaj pentru Iordănescu, pentru jucători?
- Îl felicit pe Edi, a fost inspirat și a reușit pe parcursul acestei campanii să formeze un grup fără niște individualități remarcabile de care să depindă echipa. Îi felicit din toată inima pe Edi, pe fotbaliști și pe conducătorii Federației!

VIDEO Drumul României până la Euro, explicat de Burleanu: „Ca să faci un pas înainte, uneori trebuie să faci un pas înapoi”

Citește și alte articole:

Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția
EURO 2024
Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția
România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă
Israel - România 1-2
România e acum în urna a doua la Euro. Cum arată grupa horror și grupa accesibilă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
costeltudor
costeltudor  •  20 Noiembrie 2023, 07:40

Asta este BUFONUL sosodica , atâta poate , creierașul lui ăla mic de tot , acum s-a transformat in patinoar pt. muste !!!

jemapis
jemapis  •  19 Noiembrie 2023, 20:34

Și pe conducătorii Federatiei!!!! Sumi, e clar! Tot mica o ai

laur_gr
laur_gr  •  19 Noiembrie 2023, 16:54

Respect Sumudica pentru Dragus! Un castig pentru nationala.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează