FOTBAL  »  NATIONALA  »  CĂPITANUL ROMÂNIEI SE OPEREAZĂ AZI

Presat de Mourinho

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

Intervenţia chirurgicală la umărul stîng al lui Cristi Chivu va fi făcută la o clinică din Milano, “tricolorul” urmînd să revină joi în ţară.

Ieri, în jurul orei 11:00, Cristi Chi­vu, însoţit de Adelina Elisei au a­juns pe Aeroportul Henri Coan­dă, îmbarcîndu-se la cursa “Al Ita­lia” de Milano. “Tricolorul” a plecat de urgenţă la club, acolo unde ur­mează să fie consultat de medicul celor de la Internazionale, iar apoi să se opereze la umărul stîng, care i-a făcut atîtea probleme în ultimul timp. Intervenţia va avea loc la o clinică din Milano, fapt con­firmat şi de Paolo Vigano, ofiţerul de presă al celor de la Inter.

Telefon de la Mourinho

În urmă cu cîteva zile, jucătorul a fost sunat de proaspătul teh­ni­cian al “nerazzurrilor”, Jose Mou­rin­ho (foto), care i-a sugerat să se ope­reze cît mai repede, nu după nunta pro­gra­mată pe 6 iulie, cum era prevăzut iniţial: “Oricum pierzi începutul pre­gătirilor, dar vreau să revii cît mai curînd pe teren”, i-ar fi spus an­tre­no­rul. Iar Chi­­vu s-a con­for­mat. Chiar dacă asta va în­semna ca la nunta de pe 6 iulie să aibă braţul imobilizat.

9 luni au trecut de la acci­den­tarea lui Chivu la umărul stîng, petrecută în timpul amicalului cu Germania, în septembrie 2007.

16 mil. de euro a plătit Internazionale Milano celor de la AS Roma pentru transferul lui Chivu, în august 2007.

Intervenţie mai complicată

Discuţia despre urgentarea operaţiei lui Chivu a avut loc chiar şi în cantonamentul “naţionalei” din Austria. “Este mai bine pentru el să rezolve această problemă cît mai curînd. Scapă de dureri şi evită apariţia unor alte complicaţii. În plus, pînă la nuntă va fi aproape recuperat”, a spus un apropiat al “tricolorilor”. Dacă jucătorul ar fi făcut intervenţia chirurgicală imediat după prima luxaţie, opreraţia s-ar fi rezumat la o simplă artroscopie, După atîtea recidive, va fi nevoie de o procedură mai complicată. Se vor face patru găuri şi i se vor aplica nişte ancore resorbabile.

Îşi punea singur umărul la loc

După accidentarea din meciul cu Germania, Chivu a stat departe de gazon doar trei săptămîni. Inter avea însă mari probleme în de­fen­sivă, astfel că antrenorul Ro­berto Mancini l-a forţat să revină pe gazon. Capsula articulară i se lărgise atît de mult încît căpitanul României ajunsese să-şi pună chiar şi singur umărul la loc, cînd îi ieşea în timpul unui meci.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează