FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 15 ZILE PÎNĂ LA EURO

“Pariem pe noi!”

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

Cosmin Contra şi Răzvan Raţ transmit optimism: “E o grupă infernală, dar nu vrem să fim Cenuşăreasa la Euro, ci surpriza!”

Căldură mare şi o armată de ziarişti i-au aşteptat ieri pe “tricolori” la reunirea pentru ultimul cantonament înainte de Euro. Jucătorii au început să apară de pe la 11:00.

Limuzine luxoase, cu geamuri fumurii, ochelari de soare gen Police, mari, cît mai mari, să se vadă cît mai puţin posibil.

Gazeta, la poartă
Punctual, deşi traficul spre Mogoşoaia era infernal, selec­ţio­ne­rul a ajuns la 11:52, la bordul deja ce­lebrului său Mercedes cu nu­mă­rul 666. “Nu comentăm”, au zîmbit Contra şi Raţ cînd au fost întrebaţi de bolidul lui Piţurcă.

La poartă, unul dintre ofiţerii de presă a anunţat sec: “E­ve­­­ni­men­tul, Gazeta şi Libertatea nu au acces la conferinţa domnului Pi­ţurcă, ci numai la cea a ju­că­to­ri­lor”. “Intraţi pe rînd, cît­e unul!”, a strigat spre ziarişti. Se ride cu poftă. Pînă la urmă, doar Ga­zeta Spor­tu­ri­lor a rămas la poar­tă.

“Vrem în sferturi”
La întîlnirea cu ziariştii au venit Contra şi Raţ. Amîndoi în e­chi­pament de prezentare şi în şlapi. Practic, două generaţii. Contra e destins, pus pe şotii. A mai fost la un Euro, acum 8 ani.

El e primul la “minge”: “Dacă am venit în cantonament, sîn­tem pregătiţi. Tu, Răzvane, eşti pre­­gătit?”. “E presiune?”. “Da, e nor­­­­­­­mală presiunea. Ne-o facem şi noi. Nu mergem doar să fa­cem fi­gu­­raţie. Vrem să trecem de gru­pe, să facem măcar patru punc­te. Ni­meni nu ne dă prea mari şanse. Italia e favorită, dar dacă scoatem un egal cu Franţa, avem mari şan­se”. Raţ vrea “cinci punc­te în gru­pă. Avem adversari care ne pot sur­cla­sa, dar vrem să do­­vedim că nu sîn­tem o echipă oa­re­­care. Fe­de­ra­ţi­a poa­te pune o­biec­tive. Cred că pu­tem face 5 puncte în grupe şi să a­jun­­gem în «sferturi»”.

Glume cu un ziarist francez
La Mogoşoaia a fost prezent şi un ziarist francez. Vorbea ro­mâ­neş­te: “Cum e Piţi, ca om, ca an­tre­nor? E simpatic?”. Accentul cu “r” l-a distrat pe Contra: “E un pic sim­pa­tic! A calificat naţionala, e a­proa­pe de jucători, a făcut acest grup puternic! E simpatic!”

“Dar Franţa cum vi se pare?”. “Fran­ţa? Echipă slăbuţă, abia a strîns 23 de jucători. Ce, joacă vre­u­nul pe la cluburi mari?”, a început în glumă Contra. Apoi, se­rios: “Fran­­ţa? Poate să adune oricînd vreo 40 de fotbalişti, să facă două echipe şi să ajungă amîndouă în finală la Euro. E printre favoritele mele la cîş­tigarea trofeului”. Răz­van s-a mul­ţumit doar să-şi aprobe co­­le­gul: “N-ar mai fi nimic de adăugat”

Chivu vine duminică
Singurul absent la reunirea de ieri a fost căpitanul “naţionalei”, Cristian Chivu. Jucătorul lui Inter a rămas la club pentru că echipa sa va disputa sîmbătă finala Cupei Italiei, cu AS Roma. El va ajunge sîmbătă seară în ţară şi de duminică va intra în cantonamentul “tricolorilor”.

Lotul de 25
portari: Lobonţ, Coman, Popa

fundaşi: Contra, Săpunaru, Tamaş, Goian, Moţi, Ghionea, Raţ, R. Ştefan

mijlocaşi: Florentin Petre, Nicoliţă, Rădoi, Codrea, Chivu, Ad. Cristea, Dică, Cociş, Deac

atacanţi: Mutu, Marica, D. Niculae, M. Niculae, Fl. Bratu

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
 •  23 Mai 2008, 08:16

Alternativa serioasa si legala de a castiga bani! * Aceasta informatie nu se gaseste pe internet in forma completa prezentata pe site-ul de mai jos. * Ea este cu titlu informativ si depinde numai de dumneavoastra daca o veti folosi sau nu. * Mai multe detalii pe: www.jobpunctifastnetpunctcom

Vezi toate comentariile (1)
Comentează