FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA 0-5

A remarcat o schimbare radicală la Moruțan și l-a aplaudat pe Pușcaș: „L-a ordonat, i-a deschis ochii”

Olimpiu Moruțan și George Pușcaș au fost titulari în Moldova - România 0-5 // sursă foto: frf.ro
Olimpiu Moruțan și George Pușcaș au fost titulari în Moldova - România 0-5 // sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 12:35 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 14:16

Fostul internațional român Viorel Moldovan (50 de ani) a remarcat mai mulți „tricolori” în victoria cu Moldova, 5-0, dar i-a lăudat în special pe Olimpiu Moruțan (23 de ani) și George Pușcaș (26).

Pușcaș și Moruțan au contribuit la primul gol de la Chișinău. Pușcaș a înaintat cu mingea la picior, i-a pasat lui Moruțan, iar Olimpiu a șutat superb, la vinclu.

Golul lui Moruțan a venit la doar 3 zile după ce mijlocașul de la Pisa avusese o prestație foarte bună și cu Slovenia, meci în care a fost introdus pe teren la pauză.

De altfel, Moruțan are un sezon destul de bun la Pisa, cu 4 goluri și 3 pase decisive în 12 meciuri. Mijlocașul de 23 de ani este împrumutat în Serie B de Galatasaray.

Viorel Moldovan nu crede în progresul fotbalului din Qatar » A sintetizat tăios prestația țării-gazdă a Mondialului: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”
QATAR - ECUADOR 0-2
Viorel Moldovan nu crede în progresul fotbalului din Qatar » A sintetizat tăios prestația țării-gazdă a Mondialului: „Indiferent câți bani investesc, nu se prinde fotbalul de ei!”

Viorel Moldovan laudă schimbarea lui Olimpiu Moruțan: „Fotbalul din Italia i-a deschis ochii”

„Impactul fotbalului italian l-a ordonat, l-a făcut mai responsabil, i-a deschis ochii. E clar că e mult mai riguros, chiar dacă vorbim despre Serie B. Pisa e o echipă undeva la mijlocul clasamentului, dar are evoluții foarte bune acolo.

Impactul cu fotbalul italian l-a ajutat foarte mult pentru a vedea diferit ce înseamnă să fii profesionist. Văd o schimbare pozitivă, benefică, vizavi și de atitudinea lui, de implicare. Chiar îl văd foarte serios”, a afirmat Moldovan la Pro Arena.

Viorel Moldovan: „Pușcaș nu este o cauză pierdută”

Fostul atacant, care a înscris 25 de goluri pentru România în cariera de fotbalist, a avut cuvinte de laudă și pentru atacanții George Pușcaș și Daniel Paraschiv. Al doilea a debutat duminică, cu gol, la națională.

„Pușcaș e încă tânăr, nu este încă o cauză pierdută. Poate va schimba atitudinea, să joace pentru echipă, iar echipa pentru el. E foarte important acest lucru, să nu se gândească doar să marcheze, ci să fie altruist.

Asta a făcut ieri, a luat o acțiune pe cont propriu, a stat bine pe piciorare, a dezechilibrat, a driblat și a pasat foarte bine pentru Moruțan în partea dreaptă, la gol. Și a mai avut acțiuni bune.

Pot să-l remarc și pe el, la fel pe Paraschiv, care a intrat foarte bine. Din două atingeri a scos penalty și a marcat un gol. E un lucru foarte bun, trebuie să i se acorde încredere și acestui tânăr jucător.

Suferim în compartimentul ofensiv, nu avem multe soluții. Când găsim jucători tineri cu profil de număr 9 trebuie ajutați, susținuți.

La Pușcaș am văzut o schimbare în bine, sper să o țină tot așa”, a completat Moldovan.

Mai multe știri despre Moldova - România 0-5: 

Edi Iordănescu, după testul cu locul 174 în clasamentul FIFA: „Avem viitor! Trei reprize bune pentru cea mai tânără națională din istorie”

Fost mare internațional român, după succesul la scor din Moldova: „Să continuăm așa și ajungem campioni mondiali!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  21 Noiembrie 2022, 14:55

CINE MA? Morutan? nasosul ala, cocosat?

vomitat
vomitat  •  21 Noiembrie 2022, 14:53

Vai de mama noastra. Fericiti cei ce au apucat si generatie care juca fotbal..In ziua de azi vad ca daca batem moldova in amicale suntem entuziasmati rau. Cu Edi in frunte..la oficiale, imediat apare terenu prost,ghinionu si nesansa :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează