FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

exclusiv Mihai Stoichiță respinge acuzațiile făcute de Cătălin Cîrjan: „N-am făcut vreo schimbare de când lucrez în FRF!”

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 17:42 / Actualizat joi, 30 martie 2023 18:11

Mihai Stoichiță susține că nu intervine deloc peste activitatea selecționerilor. El explică de ce s-a ajuns la un conflict cu fotbalistul de la Arsenal, Cătălin Cîrjan, care a refuzat să vină la naționala sub 20 de ani.

Cătălin Cîrjan, de la Arsenal, a ajuns într-un conflict cu Federația Română de Fotbal de când el și selecționerii mai mult s-au jucat de-a convocările, fără să fi fost vreodată sincronizați. Jucătorul e dezamăgit de cum a fost tratat, federalii sunt și ei dezamăgiți de comportamentul lui. 

Încă o replică de la FRF pentru Cătălin Cîrjan: „Ghinionul lui e că eu am fost acolo”
REPLICĂ
Încă o replică de la FRF pentru Cătălin Cîrjan: „Ghinionul lui e că eu am fost acolo”

Într-un interviu din playsport.ro, Cîrjan i-a acuzat direct pe conducătorii FRF, mai ales pe Stoichiță, despre care a spus că face și schimbările din timpul meciurilor în naționalele de juniori. Directorul tehnic susține că bârfa aceasta nu este fondată pe ceva concret și că jucătorul lui Arsenal nu are deloc motive să fie supărat. 

- Domnule Stoichiță, ce are Federația cu Cârjan? 
- Cătălin Cârjan a primit multe convocări pentru echipele naționale și le-a refuzat. Anul trecut a fost chemat pentru două amicale, cu Steaua și cu FC Argeș, care au avut loc pe 17 și pe 21 noiembrie. A spus că preferă să rămână la Arsenal pentru două meciuri cu Lyon și cu Milan, care erau mai importante, doar că acele jocuri au avut loc pe 8 decembrie și pe 13 decembrie! Adică el nu a venit la națională pentru că urma să aibă două partide la club peste două săptămâni?! Tu ce înțelegi de aici?

- Că nu era foarte interesat să vină la națională? 
- Eu prefer să nu interpretez, dar ți-am redat cu exactitate datele. Știi că Săndoi a fost la el, la Londra? Emil, Marius Niculae și Vlad Munteanu au fost în Anglia pentru Cârjan. Dacă nu am fi fost interesați de Cârjan, am fi trimis de nebuni trei oameni după el? Săndoi a văzut o jumătate dintr-un antrenament al lui, după care a mers la Port Vale ca să-l urmărească pe Dennis Politic, pe urmă l-a urmărit pe Cătălin și într-un meci al lui Arsenal U23. Au fost acolo și Munteanu, și Niculae, doi foști mari fotbaliști, ca să-l evalueze trei persoane, nu una singură! Niculae e responsabil din partea mea cu naționala sub 21 de ani.

Mihai Stoichiță: „Burleanu mă crede pe mine, nu bârfele unora”

- Faceți schimbările în naționalele de tineret? 
- Eu nu am făcut nicio schimbare în nicio echipă națională de când sunt în Federație! Și nici nu fac eu listele de convocare, eu doar am discuții uneori cu selecționerii și pot avea opinii, atât, ceea ce mi se pare firesc.

- E o bârfă care a tot existat, au mai fost persoane care au spus că dictați totul în loturile "under". Inclusiv Duckadam a susținut la un moment dat că avea astfel de informații. 
- Pentru Duckadam am tot respectul, dar aș prefera ca el să-și folosească experiența din fotbal și priceperea în practică, nu în comentarii la TV.

- Fiecare cu abilitățile lui. 
- Corect, așa e. Dar tu de ce nu ai spus vreodată că fac eu schimbările?

- Nu am avut informația aceasta. 
- Dacă ai fi știut dintr-o sursă sigură, ai fi publicat informația, nu?

- Cu siguranță, da! 
- Și atunci, pe cuvânt că te-aș fi felicitat pentru informație! Mie nu-mi plac bârfele și nu am timp pentru ele, chiar dacă se spune că bârfa e mama conversației.

- Burleanu v-a întrebat vreodată "Mihai, e adevărat ceea ce se vorbește? Intervii peste selecționeri?". 
- Niciodată! Nu a avut nevoie să mă întrebe fiindcă domnul Burleanu are încredere în mine și știe că așa ceva nu e adevărat.

- Cârjan a mai povestit că l-a umilit Geolgău, care l-a lăsat cu mâna întinsă fiindcă a refuzat să-l salute. 
- Eu nu știu ce a făcut și ce n-a făcut Geolgău, dar știu că pe Cârjan l-am văzut prima oară la cea dintâi acțiune a mea ca director tehnic, era un amical cu Moldova la Piatra Neamț. Era un copil foarte talentat care a ajuns pe urmă în Anglia, unde a avut și niște accidentări foarte grave, după care a revenit și joacă în echipa U23 a lui Arsenal, nu la nivelul seniorilor. Ușile naționalelor nu îi sunt închise, el mai poate fi convocat, după părerea mea. La care națională nu știu, depinde de selecționeri.

- Lui i s-a părut jignitor să fie chemat la lotul U20, nu la naționala U21. 
- Dar el e eligibil U20! Și a fost chemat la naționala aceea ca să-l vadă Pancu, de ce era ceva degradant?

Ne așteaptă o lună iunie de foc, cu două meciuri ale naționalei mari și cu Europeanul de tineret. Multă lume mi-a reproșat că am spus că România poate câștiga Euro sub 21 de ani, dar eu sunt convins că avem o generație foarte bună, cu mulți fotbaliști importanți din Liga 1.

Iordănescu a obținut două victorii și are eficiență maximă. E drept că estetica n-a fost grozavă, dar am câștigat și este ceea ce poate face naționala României astăzi. Trebuie să înțelegem că nu mai joacă Mutu, Hagi, Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Lăcătuș! 

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

VIDEO Mihai Stoichiță, reacție după declarația lui Ion Țiriac: „E bine că s-a culcat liniștit”

Citește și alte articole:

Principala problemă identificată de Edi Iordănescu, după debutul perfect în preliminarii: „Trebuie să intre cu claritate”
Echipa națională
Principala problemă identificată de Edi Iordănescu, după debutul perfect în preliminarii: „Trebuie să intre cu claritate”
Scenele care nu s-au văzut la TV » Răbufnirea lui Denis Alibec: „Tu nici nu zici că ești româncă... Mai spuneți și voi «Bravo, bă băieți!»”
ROMÂNIA - BELARUS 2-1
Scenele care nu s-au văzut la TV » Răbufnirea lui Denis Alibec: „Tu nici nu zici că ești româncă... Mai spuneți și voi «Bravo, bă băieți!»”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (14)
laurkro
laurkro  •  31 Martie 2023, 09:49

Unul care trebuia sa plece de mult. Ăsta e Stoichita.

observer
observer  •  31 Martie 2023, 09:17
Postat de Emil_D pe 30 Martie 2023, 22:33

Iti spun eu cum a ajuns in functia asta la nationala, numit politic, foarte des l-am vazut in compania lui Vozganian la mese pe terase, sper ca asa il cheama, ala de bocea in parlament sa nu ii ridice colegii imunitatea. De asta este fotbalul romanesc in groapa, unde a pus politicul mana a putrezit tot.

Politicul in sus, politicul in jos. Auzi, are Vosganian putere sa-l Tina pe Stoichita in scaun!? Toti smecherii astia au cativa prieteni din politica. Pe stoichita nu vreun politician Il tine in scaun acum, tot gastile din fotbal si din presa. Un Neom sau Bodescu, nu mai vorbim de Hagi sau Becali sunt de 100 de ori mai puternici in fotbal decat un politician oarecare. Ah, da, un pm sau un Sef de servicii Il pune pe Burleanu, dar apoi, ei se gospodaresc in gasca lor. Pe aia pe care ii impune pe la loturi sunt sustinuti tot de oameni din Footbal, pt interese personale.

Sarcastique
Sarcastique  •  31 Martie 2023, 09:02

cum sa minti in halul asta . ii striga lui radoi ce jucatori sa schimbe . este si filmare . cat de nesimtit poti sa fii ?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează