FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

PREZENTARE Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”

Am avut o luptă dură cu Amir Rrahmani (în centru, stoperul lui Napoli) și ceilalți kosovari Foto: Imago
Am avut o luptă dură cu Amir Rrahmani (în centru, stoperul lui Napoli) și ceilalți kosovari Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 20:44 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 15:34

Naționala va juca în Liga Națiunilor cu Kosovo, pe care am înfruntat-o și în campania pentru Euro 2024 și care are 3 jucători la Rapid (Rrahmani, Krasniqi, Hasani), Cipru, învinsă pe linie în ultimele preliminarii, și probabil Lituania, deasupra Bulgariei (2-0 și 1-1) în calificările de anul trecut. Pentru a-și asigura locul în grupa „tricolorilor”, Lituania trebuie să treacă în barajul din martie de Gibraltar, 0-14 cu Franța în preliminarii.

Știm adversarele „tricolorilor" în grupa a doua a Ligii C din Nations League. Giorgos Karagounis, campion european cu Grecia în 2004, a tras Kosovo din urna a doua, Cipru din a treia și Gibraltar/Lituania din a patra. Ultimele două vor juca baraj pe 21/26 martie pentru a stabili ultima formație din serie.

Kosovarii se bucură că au picat cu România în Liga Națiunilor
LIGA NAȚIUNILOR
Kosovarii se bucură că au picat cu România în Liga Națiunilor

KOSOVO - Nu mai are selecționer. Trei atacanți joacă la Rapid

Ne-am întâlnit de două ori în campania pentru Euro 2024. Au fost două meciuri dificile, 0-0 în deplasare, când adversarii ne-au dominat pe un teren extrem de greu, 2-0 pe Arena Națională, partidă întreruptă în minutul 18 (rivalii au părăsit terenul după ce ultrașii au strigat „Kosovo e Serbia") și reluată aproape o oră mai târziu. 

Muriqi a fost eliminat înaintea pauzei (42), golurile noastre venind în final (82 și 90+3). Noi am încheiat grupa pe 1 și ne-am calificat la Euro, ei pe 5.

Kosovo, locul 101 FIFA, a avut doi selecționeri în preliminarii, francezul Alain Giresse și slovenul Primoz Gliha. Acum, federația de la Priștina e în căutarea unui alt tehnician.

Vedetele naționalei albastre sunt stoperul Amir Rrahmani (30 de ani, Napoli) și căpitanul-golgheter Vedat Muriqi (29, Mallorca).

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Edon Zhegrova, în duel cu Bancu și Cicâldău la 2-0 pentru „tricolori” pe Arena Națională Foto: Imago

Trei internaționali kosovari evoluează la Rapid: atacanții Albion Rrahmani (23), Ermal Krasniqi (25) și Florent Hasani (26). Ultimul nu a mai fost convocat însă la națională din 2020.

CIPRU - Zdrobiți în preliminarii: 8 meciuri, 8 înfrângeri

Locul 125 în ierarhia FIFA, Cipru n-a avut nicio șansă în calificările spre Euro. Zdrobită în grupa A, ultima clasată, depășită de Spania, Scoția, Norvegia și Georgia, învinsă de toate.

Zero puncte, linie de clasament 0-0-8, cu golaveraj 3-28. Cea mai cruntă înfrângere, 0-6 în Spania.

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Selecționerul Ciprului, Temuri Ketsbaia Foto: Imago

Pregătiți de fostul internațional georgian Temuri Ketsbaia, 55 de ani, numit în iunie 2022, albaștrii au patru nume interesante: apărătorii Ioannou (28 de ani, Como), Laifis (30, Standard Liege), mijlocașul Kastanos (26, Salernitana) și atacantul Pittas (27, AIK Stockholm)

LITUANIA - I-au bătut pe bulgari în grupă. Au un stoper la FCU Craiova. Și un mijlocaș la Torino

Lituanienii, poziția a 138-a în topul FIFA, nu au avut grupă ușoară în preliminariile de Euro. Sub Ungaria, Serbia și Muntenegru, dar deasupra Bulgariei. Cu 6 puncte, o victorie, 2-0 în Bulgaria, și trei egaluri acasă, 1-1 cu Bulgaria, 2-2 cu Muntenegru și Ungaria. Nu au pierdut niciun meci la mai mult de două goluri.

Sunt antrenați de un fost atacant internațional, Edgaras Jankauskas (ex-atacant la Bruges, Real Sociedad și Porto), 48 de ani, de două ori selecționer, între 2016 și 2018 și din 2023.

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Gvidas Gineitis (dreapta), în tricoul lui Torino, în Serie A Foto: Imago

Au un fundaș central venit în această iarnă la FCU Craiova, Rokas Lekiatas (25 de ani). Marea lor speranță e mijlocașul Gvidas Gineitis, 19 ani, de la Torino.

GIBRALTAR - Au luat 14 goluri de la Franța. Golaveraj 0-41 în preliminarii

Și slabă, locul 201 în clasamentul FIFA, și ghinionistă la tragerea la sorți în ultima campanie de Euro. A jucat în grupă cu Franța, Olanda, Grecia și Irlanda. A pierdut primele patru meciuri onorabil, toate cu 0-3, apoi s-a prăbușit: 0-5, 0-4, 0-14 și 0-6. Franța i-a dat 14 goluri!

La sfârșit, zero victorii, zero remize, opt eșecuri, golaveraj înfiorător, 0-41!

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Kylian Mbappe a reușit doar un hattrick la Franța - Gibraltar 14-0 Foto: Imago

Antrenată din 2018 de uruguayanul Julio Cesar Ribas (67 de ani), l-a avut căpitan în preliminarii pe Roy Chipolina (41), fundașul lui Lincoln Red Imps.

Are un singur jucător care poate atrage: mijlocașul Nicholas Pozo, 19 ani, care joacă la echipa de juniori a lui Cadiz, clubul din prima ligă spaniolă.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit
REGULAMENT
Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit
Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”
UEFA
Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  09 Februarie 2024, 07:56
Postat de klaudiumosoiu pe 08 Februarie 2024, 21:23

Rau am ajuns ..... cu ce echipe de lumea a IV-a (din fotbal) am cazut in grupa !!! De fapt ..... suntem unde ne este locul ....... multumita zambariciului burleanu si instructorului sportiv ***.

Atata tam-tam cu liga asta a natiunilor. Jucam la Euro, asta e important, sa jucam si in grupa D a ligii natiunilor daca prindem Mondialul, e un compromis 100% eficient. Lasa ca sunt cativa in grupe superioare care nu joaca la Euro, nu-i laudam? Unii chiar prin prima divizie. Tot ce ma deranjeaza e modul in care au tratat cei de la federatie negocierile cu Boloni. Cand l-au chemat la discutii faceau pe marii interesati de aceasta competitie care sincer e una mai mult amicala, pentru meciurile de pregatire ale echipelor, ca apoi sa neglijeze rezultatele obtinute, ceea ce era normal sa faca din prima.

muzzi1
muzzi1  •  09 Februarie 2024, 07:52

sa vezi cand or sa ne explice ca e greu cu Gibraltaru` (ma-sii!) ca nu mai sunt echipe mici! ba sunt ma, noi!

dodo001
dodo001  •  09 Februarie 2024, 00:41

Pe Kosovo ii batem 3-0 acasa , 1-0 la ei. Ne intoarcem in glorie de pe primul loc

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close