FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Marius Șumudică, despre un „tricolor”: „Când se întoarce cu fața la poartă, nu se mai uită la nimic”

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 20:12 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 07:39

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a prefațat meciul dintre Israel și România, care îi poate duce pe „tricolori” la EURO 2024.

  • Israel - România are loc sâmbătă, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Șumudică este de părere că „tricolorii” ar trebui să speculeze spațiile de care vor avea parte, dar că trebuie să fie atenți și să nu-i lase pe adversari să marcheze primii.

Sfatul lui Ilie Dumitrescu înainte de decisivul Israel - România: „Trebuie ca adversarul să simtă asta”
ISRAEL - ROMÂNIA
Sfatul lui Ilie Dumitrescu înainte de decisivul Israel - România: „Trebuie ca adversarul să simtă asta”

Marius Șumudică prefațează Israel - România 

„Dacă ne vom retrage și vom juca mingea în spatele fundașilor adverși, care sunt lenți... Eu îl vedeam pe Mihăilă titular în stânga, dacă era sănătos. Vom avea spații, mai ales dacă și marcăm. 

Dar, atenție, eu cred că Israel va marca. Noi dacă nu marcăm, ne va fi foarte greu. Nu văd un 0-0. Dacă noi vom marca, vom avea spații, israelienii se vor deschide. Și avem jucători de viteză. Dacă dau ei gol, e groasă! Fiindcă au calitate. Ăsta e ca un meci de baraj, trebuie să știi să-l gestionezi.”, a spus Marius Șumudică în emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

„Denis Drăguș nu trebuie să joace în bandă” 

Tehnicianul a vorbit și despre cine ar trebuie să joace ca număr 9, între Drăguș și Alibec. Șumudică i-a comparat pe cei doi și l-a lăudat pe Drăguș, declarând că ar trebui ca elevul său de la Gaziantep nu trebuie folosit în banda stângă: 

„Drăguș trece printr-o perioadă foarte bună. E un jucător care scoate un om din joc, perpendicular pe poartă. Eu nu-l las să coboare. La mine joacă număr 9, cu doi jucători în spatele lui. Dacă-l duci în bandă... Are o viteză incredibilă și o viteză de reacție foarte bună. Și face presing foarte mult. E un jucător complet. Are lovitură bună de cap, are tehnică, dă bine cu ambele picioare. Eu nu l-aș pune în bandă. 

Ca număr 9 are libertate mai multă și pleacă foarte bine în spatele adversarilor. Dacă îl pui în bandă, îl izolezi. Înainte de meci nu pot să-l stăpânesc. Chiar am conflict cu el. Cu 24 de ore înainte de meci e la fel ca la meci. Pentru el nu există antrenament. 

Și, ca să nu fie conflicte la antrenamente, pe el îl pun să joace doar din două atingeri. Deși îl limitez pe acțiunile personale. Câteodată îl mai las, în ultimii 25 de metri. I-am zis «Ție îți mai trebuie o minge». Este o de «nesimțire» pozitivă incredibilă... Nu ține cont. În momentul în care s-a întors cu fața la poartă, cu greu îl mai oprești. Nu mai se mai uită nici stânga, nici dreapta, nici că-i roșu la semafor.

De partea cealaltă, Alibec compensează cu experiența internațională. Are foarte multe meciuri jucate în cupele europene și la echipa națională. Alibec e un jucător care are sclipiri, poate face diferența”. 

Calcule: cum se califică România la EURO

Varianta 1: daca România câștigă sau face egal cu Israel, se califică matematic la EURO înainte de ultimul meci din preliminarii, cu Elveţia.

 

Varianta 2: dacă România pierde cu Israel, următoarele condiţii trebuie îndeplinite pentru calificare:

  • România câştigă cu Elveţia, iar meciul Andorra - Israel nu mai contează pentru noi
    SAU
  • România face egal cu Elveţia și Israel nu bate Andorra 
    SAU
  • România pierde cu Elveţia și Israel pierde în Andorra

VIDEO Totul despre Israel - România

Citește și: 

Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Sunt cei mai buni din SuperLiga, dar n-au loc la națională!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
tase67
tase67  •  17 Noiembrie 2023, 11:00

Sumi te felicit,esti tare, stiu ca vrei la fel de mult cit vrem noi toti, si cauti, ca si noi sa deschizi cutia de conserve, in care isi planifica astia formula de start si strategia. Pai este simplu, i-as da 9 lui Alibec, si l-as trece pe el pe rol fals, pe banda, doar ca sa stea indusi in eroare israelienii, cu ochii pe el ca a dat gol in tur, din recuperare. Si asa, ce poate el este mai mult la bulan, lui Alibec ii trebuie un an ca sa se intoarca cu fata la poarta, si ma bucur ca ii explici lui Edi sa inteleaga ca Dragus trebuie sa joace noar. Alibec este in plus, si nu iese nici la numar, asa ca nu are ce cauta in teren. Dragus sa joace rolul adevarat al nouarului si cu el Mihaila, cum spui,titulari, cu Hagi si Coman, la mijloc, il mai bagi pe Stanciu, pe mijloc avansat,la recuperari, cu pase sau cu sut, Morutan si el titular la mijloc, si se fac sase la numar, unii vitezisti, altii tehnici, toti pusi pe fapte. Gata cu jocurile de noroc, a venit timpul sa ne calificam cu goluri

portardelegenda
portardelegenda  •  17 Noiembrie 2023, 08:16

Am mai spus cândva pe aici ca pentru Draguș fotbalul este SPORT INDIVIDUAL. Daca nu avea acest handicap, sunt convins ca putea sa joace la nivel mai înalt. Sumi confirma ca nu m am inselat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează