FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRATATIVE

EXCLUSIV Oferta pe care Edward Iordănescu e dispus să o accepte! Contract pe 4 ani și o clauză specială » Selecționerul a pus pe „hold” orice alte tratative

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 16:20 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 20:44

Așa cum șefii FRF au anunțat deja, chiar înaintea amicalelor cu Irlanda de Nord și Columbia, Edward Iordănescu și Răzvan Burleanu urmau să se întâlnească pentru a demara negocierile în legătură cu un nou contract.

Deocamdată, selecționerul are încă vechea înțelegere care expiră la finalul turneului final Euro 2024, care se va disputa în perioada iunie-iulie, în Germania. O competiție la care România s-a calificat după o pauză de 8 ani, câștigând grupa preliminară, unde a devansat Elveția, principala favorită.

România 2016 sau România 2024? Comparație post pe post, în direct » Scor final: 7-4!
EURO 2024
România 2016 sau România 2024? Comparație post pe post, în direct » Scor final: 7-4!

Edward Iordănescu ar accepta un mandat extins pe două campanii. Clauză specială: dacă ratează Mondialul, nu va fi automat demis!

GSP.ro a aflat că deja au avut loc două runde de discuții între selecționer și președintele FRF, în care s-au discutat mai multe aspecte, legate de performanțe, obiective, dar și de partea financiară.

Iar surse din lumea fotbalului susțin că „după ultimele rezultate și această calificare, de pe locul 1, fără înfrângere, FRF este dispusă la un efort financiar care să-l tenteze pe Edi. Mai ales că este prima calificare full din mandatul lui Răzvan Burleanu, pentru că la cea din 2016 fusese ales ca președinte FRF în 2014, în mijlocul preliminariilor, începute foarte bine de Victor Pițurcă și finalizate de tatăl lui Edward, Anghel Iordănescu”.

Aceleași surse au dezvoltat: „De aceea FRF i-a și propus un nou mandat pentru următorii 4 ani. Primul obiectiv ar fi calificarea la Mondialul 2026. Dar în cazul în care acesta ar fi ratat, contractul nu va prevedea demiterea automată a selecționerului, ci el va putea să continue și pentru preliminariile Euro 2028”.

E adevărat, în situația în care s-ar rata acest prim target, ar urma să mai existe o discuție. Că e posibil ca la acel moment Edi să considere că nu mai poate ajuta echipa națională și în campania pentru Euro 2028 și să se ajungă la o reziliere".

Edi Iordănescu pare tentat de această nouă aventură la cârma echipei naționale, unde a fost numit în ianuarie 2022. În maximum două săptămâni, după ce revine de la workshopul din Germania, unde participă toți antrenorii echipelor calificate la Euro 2024, el ar urma să mai aibă o întâlnire cu conducerea FRF. Dar aceleași surse susțin că selecționerul va accepta propunerea de la Casa Fotbalului.

„Nu negociază cu nimeni cât timp e în discuții cu FRF”

În ultimul timp, tehnicianul a mai avut oferte din străinatate, din Europa sau din zona Golfului. Cea mai recentă este a celor de la Legia Varșovia, cea mai galonată formație din fotbalul polonez, care i-ar oferi un salariu de 300.000 de euro pe an.

Tot surse din lumea fotbalului susțin că "indiferent ce oferte vin, Edi nu le-a luat în calcul. Nu se pune problema să negocieze cu altcineva până nu se clarifică situația unui eventual nou contract cu Federația. Altceva nu mai contează în acest moment".

Citește și:

Ce mesaj i-a transmis Edward Iordănescu lui Alex Mitriță: „Merge mai departe!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Ce mesaj i-a transmis Edward Iordănescu lui Alex Mitriță: „Merge mai departe!”
După victoria cu FCU Craiova, Dorinel a avut un mesaj neașteptat pentru Edi Iordănescu: „E un jucător care merită mai mult respect!”
FCU Craiova - Oțelul 1-2
După victoria cu FCU Craiova, Dorinel a avut un mesaj neașteptat pentru Edi Iordănescu: „E un jucător care merită mai mult respect!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
monika.
monika.  •  03 Aprilie 2024, 18:40

Nu ne puteam dori decat o catastrofa de antrenor ( NB Calificarea a fost un noroc, Andorra, Kosovo...). Pe care il vom admira toata viata luand notite, in loc sa se uite la meciuri. Deja se liciteaza pt carnetelele alea.

braveheartro
braveheartro  •  03 Aprilie 2024, 11:28
Postat de MaxiP pe 03 Aprilie 2024, 08:47

In principiu strategia FRF e corecta, ofera stabilitate si niste obiective pe termen lung. Intrebarea mea este de ce facem asta fix cu Edi? Care personal nu mi se pare nici pe departe cel mai calificat pentru a construi o echipa nationala. Munca acestei generatii a fost inceputa de Radoi, care a promovat cei mai multi jucatori in echipa nationala si care a readus nationala pe un drum ascendent. El a demisionat rapid, usor, nu s-au facut eforturi pentru a continua. Apoi au venit tratativele cu Boloni, care tocmai pentru asta nu a fost angajat, pentru ca cerea rabdare si obiective pe termen lung. De altfel nu s-au respectat niste conditii, aberante ele, dar acceptate de Edi si care nu fusesera acceptate de Boloni, precum demiterea in cazul locului 4 in Nations League. De ce fix cu Edi? Mie personal nu imi inspira deloc cea mai mare incredere, consider ca e (ca tatal sau de altfel) beneficiantul unei genratii de jucatori net superioare fata de ce era acum cativa ani, nicidecum observand vreodata vreo sclipire manageriala prin care sa fi castigat niste meciuri. Din contra, consider ca au fost momente delicate de tot in campania de calificare din cauza unor decizii profund gresite ale selectionerului.

Tot ce spui e foarte corect. Iar argumentele pentru care FRF se roagă de Edi țin de personalitatea antrenorilor cu care au negociat. Cu Boloni nu le-ar fi mers nicio manevră, nicio intervenție în alcătuirea lotului sau echipei. Cu Edi însă treaba e mai simplă. Stoichiță încă e pe cai mari pe acolo. Într-adevăr e de noaptea minții cum un antrenor care a acceptat niște condiții aberante (demiterea după doar câteva jocuri în Nations League dacă nu ne calificam într-o grupă superioară) este păstrat, în defavoarea mult mai titratului Boloni, mai ales în condițiile în care nu numai că nu și-a îndeplinit obiectivul, dar a mai și retrogradat în Grupa C. România e țara în care nu te plictisești niciodată.

gazistu
gazistu  •  03 Aprilie 2024, 11:05

BURLEANU si Stoichita, ar trebui schimbati ! Selectioner poate veni si Falub sau Marin Barbu "Magiun" ... atata timp cat sunt la carma FRF cei 2 balauri....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează