FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Edi Iordănescu l-a pus la punct pe Borza: „Să aleagă ce vrea să facă referitor la cariera sportivă”

Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache +22   FOTO
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2024 16:20 / Actualizat luni, 25 martie 2024 18:38

Edi Iordănescu a fost vehement, în conferința de la Madrid premergătoare amicalului România - Columbia, cu oficialii și cu specialiștii din fotbalul intern care analizează ceea ce se întâmplă la națională. Selecționerul i-a transmis un mesaj-avertisment rapidistului Andrei Borza: „Să aleagă ce vrea să facă referitor la cariera sportivă”.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Ionuț Iordache sunt la Madrid și transmit cele mai importante informații despre Columbia - România, pentru cititorii GSP.
  • România - Columbia, al doilea meci amical al naționalei din luna martie, are loc marți, de la ora 21:30.

România s-a calificat fără înfrângerea la Euro 2024, Columbia nu a mai pierdut de 20 de meciuri pe plan internațional, dintre care 15 victorii, mai exact din februarie 2022.

Edward Iordănescu despre situația lui Andrei Borza: „Să aleagă ce vrea să facă referitor la cariera sportivă”

Postul de fundaș stânga a devenit problematic la echipa națională, de aceea în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1) a fost trecut în acea bandă Cristi Manea, fundaș dreapta de meserie.

Edi Iordănescu a explicat de ce, transmițând, cu această ocazie, un avertisment pentru fundașul stânga al Rapidului, Andrei Borza, care a ieșit în discotecă în noaptea de după eșecul echipei sale în Copou, cu Rapid, alături de Alexandru Albu. Un gest de netolerat, în accepțiunea selecționerului.

Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache
Edward Iordănescu FOTO: Ionuţ Iordache
+18 FOTO

„Avem trei fundași de picior stâng în Liga 1, îi monitorizăm, dar aștept mai mult. Andres Dumitrescu a făcut pasul în străinătate, dar a revenit rapid în România (n.r. a fost la Slavia Praga și s-a întors la Sepsi). M-a supărat. Mi-aș fi dorit să se impună, să-și câștige un loc, chiar dacă nu evolua constant.

Opruț? Îl avem cu noi. La fel, a jucat un meci acolo, a revenit în România. Talent și potențial au, dar de ce revin atât de repede înapoi în România? Ne-am calificat cu mulți jucători cu probleme, da. Avem și alții pe care-i monitorizăm, Borza, Țicu...

Borza să-și pună ordine în viața personală, înainte de a veni la națională. Eu nu accept gesturi de genul respectiv. Rapid a cheltuit bani mulți la transfer, este un club bine structurat, cu o mentalitate corectă, dar eu nu voi accepta niciodată asemenea episoade la națională.

Când pierzi, suferi, analizezi, stai alături de colegi, pui capul pe umărul celui din stânga, data viitoare el pe al tău, stai și vezi, responsabil, ce-ai greșit. Înainte de a mai vorbi de partea lui sportivă, să vedem ce vrea el de la cariera lui.

Țicu și el a avut contact cu echipa națională, îl monitorizăm. Dacă am ajuns să jucăm un amical cu Cristi Manea în partea stângă, înseamnă că nu sunt mulțumit cu ceea ce oferă alții în partea stângă în acest moment", a comentat Iordănescu.

Edward Iordănescu, drastic: „Trebuie să fim atenți și la calitatea străinilor pe care îi aducem în liga internă”

„Cu riscul de a supăra multă lume îmi asum ce spun acum. Nu avem 3-4 garnituri ca alte naționale, Franța, Anglia sau Spania. Încercăm să forțăm mărirea ariei de selecție, încercăm să stimulăm competiția internă, să țină toată lumea ochii deschiși și să vadă un exemplu în ceea ce a făcut naționala și cum s-a jertfit naționala în această calificare.

Un mesaj care să stimuleze jucătorii tineri și foarte tineri. Nu avem foarte multe soluții în momentul de față. E ușor să spunem că nu joacă x sau y. Să ne uităm în competiția internă, care a clacat foarte des și rapid când a ieșit în Europa! Să ne uităm împotriva cui joacă acela care nu joacă afară, cum se spune. Rațiu când intră joacă împotriva lui Vinicius. În România joci la alt nivel...

Da, îmi doresc ca nivelul să crească și în competiția noastră. Mă bucură că echipele cu tradiție pe care le pierduserăm în ligile inferioare sau prin insolvențe le regăsim. Avem nevoie ca fotbaliștii noștri să-și ridice nivelul și să fie ambiționați de ceea ce a reușit echipa națională.

Sunt deschis străinilor care vin în SuperLiga, dar cred că trebuie să fim mai atenți la calitatea pe care o aduc ei. Sunt și foarte multe experimente,fotbaliști care vin și sunt sub nivelul jucătorilor români tineri. Lucrurile astea mă afectează, sunt foarte realist. Le monitorizăm, le analizăm. Avem discuții cu conducători, cu antrenori, cu patroni. Personal vorbesc și fac asta constant acolo unde găsesc deschidere. Sunt lucruri pe care nu le poți schimba bătând din palme.

Asta este realitatea. Avem jucători în ligile importante care joacă puțin, dar nu ne permitem luxul să-i pierdem. Tragem de ei cât putem să ne poată ajuta. Rațiu a fost foarte important pentru noi și nu avem voie să-l pierdem. Nu vom putea merge la infinit... Devine o problemă mare atunci când ai luni de zile când nu joci", a reacționat vehement Edi Iordănescu.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Avem discuții cu conducători, cu antrenori, cu patroni. Personal vorbesc și fac asta constant acolo unde găsesc deschidere”

Citește și:

Edi Iordănescu, dezvăluiri despre situația specială a unui „tricolor”: „Lucrează suplimentar cu un preparator”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu, dezvăluiri despre situația specială a unui „tricolor”: „Lucrează suplimentar cu un preparator”
Edi Iordănescu, conferință înainte de Columbia - România: „Avem pretenții, așteptăm răspunsuri”
COLUMBIA - ROMÂNIA
Edi Iordănescu, conferință înainte de Columbia - România: „Avem pretenții, așteptăm răspunsuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bozo76
bozo76  •  25 Martie 2024, 20:45

Am sustzinut pe Borza si continui sa zic. Este ceea ce vrem sa vedem. Este bun. Sa nu se indoiasca selectzionerul. Va face ravagii. Trebuie sa iscam cu totzii si sa credem ca tinerii romani vor rupe.

mattteo
mattteo  •  25 Martie 2024, 19:36

Tu nu monitorizezi nimic, mai ***. Daca monitorizai nu aveai tupeul sa il pui pe Ticu in aceeasi propozitie cu echipa nationala. Jucator care sa alerge ca ala eu rar am vazut. Vorba vine 'alearga' ca nu alearga. Tu cand vorbesti ca te uiti la Ticu i seamna ca nu intelegi nimic din febomenul asta. Dsr ce sa ceri de la unul care ae va duce cu Bancu la Euro unde va fi bulevard si in 2 ani nu a reusit sa-i dea bici macar un minut lui Borza, care era cel mai bun tanar fundas din Europa de Est la varsta lui? Si acum ii da in cap dupa ce Rapidul insusi a luat masura normala- suspendat 3 meciuri de la a fi titular. Ce mai trebuie sa sufere mai mult ca a gresit la 18 ani? Sa nu-l chemi, du-te la Euro cu Bancu, Oprut, Manea sau Sorescu, sa ti-o iei in freza de priceput ce esti. Macar daca spunea ca monitorizeaza de-alde Cristi Gabea, Dragu, dar el cica Ticu ;))) Mutam echipa si jucam 3-5-2 cu Cordea sau Sefer la o adica facand toata banda, ca si asa Dragus sau Coman sunt mai mult atacanti centrali decat extreme stanga sa faca toata banda si sa vina si inapoi. Poate era mai bine. Dar ce sa ceri....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tk2014
tk2014  •  25 Martie 2024, 18:30

discoteca baaa? discoteca??? cine a scris articolul asta? florea, tu esti? cat despre edi… trist sa vezi selectionerul nationalei mustruluind in public un copil de 18 ani. cand se vorbea despre edi ca tragea pe nas mai ceva ca alin stoica, cine indraznea sa faca scandal? ca doar era baiatul lui tata puiu, prieten cu gabi oprea si alti securisti. edi…las-o mai moale omule, ca prea ti-ai luat avant.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează