FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, TVR, GSP.RO

Corespondență din Podgorica // Fotoreportaj în orașul în care România va evolua împotriva Muntenegrului » Urziceni ex-iugoslav

Foto: Alex Nicodim +8   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 09:00

Podgorica seamănă cu jocul naționalei noastre: capitală tristă, mai mult cu numele, părăsită de locuitori în weekend.

La fel ca-n poveștile în care Dumnezeu le dă animalelor, pe rând, câte o calitate și ajunge, în final, la eroul care primește ce rămâne, Podgorica a fost lăsată la sfârșit de cine a gândit Muntenegrul. Și a fost făcută și capitală, poate pentru ca treburile țării să meargă aerisit, fără aglomerație și claxoane.

Și, măcar pentru aspect, Budescu n-are de ce să regrete neconvocarea. Pentru că orașul seamănă mult cu Urziceniul, urbea lângă care a copilărit!

Se laudă cu pasajul Grozăvești :)

Când pe toate panourile și pliantele turistice se iese-n față cu Millennium, un pod construit în 2005 în stilul pasajului de la Grozăvești, îți dai seama că orașul nu e nicidecum turistic. Iar tot ce are țara despărțită de Serbia, munte, mare, canioane, zone care seamănă cu fiordurile norvegiene pălesc în câmpia care găzduiește orașul.

La o altitudine de numai 50 de metri, cu urme ale munților Albaniei și ale masivului Durmitor de-o parte și de cealaltă, Podgorica e un oraș mic, îngrijit și sec.

Căldură insuportabilă

Nebojsa, taximetrist, zâmbește dintr-o mașină roșie. Așteaptă să iasă la pensie într-o intersecție goală, din care se mai văd trei crucișuri de drum flancate de blocuri. Și-apoi, case și vile. Citește știri, "novine", dintr-un ziar care începe cu marea umilință a Muntenegrului de la baschet, 60-99.

Vorbește greu engleză și pleacă repede cu tabla încinsă. Nici urmă de umbră la cele 35 de grade. Echipa națională a României va ajunge, în jurul orei locale 12:00, 13:00 la București, pe aeroportul de lângă Podgorica. Îi așteaptă zile toride pe "tricolori". Chiar și când e înnorat, la Podgorica e o atmosferă apăsătoare, cu aer respirabil, cum ar spune un vechi, "doar pe urechi".

136.000 de oamenistau în Podgorica și împrejurimi: e singurul oraș muntenegrean în care sunt înregistrați mai mult de 100.000 locuitori

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
dan4
dan4  •  03 Septembrie 2017, 15:42

Cum puteti sa comparati podul ala cu Pasajul Basarab-Grozavesti, care masoara 2km lungime, este cel mai lat pod hobanat din Europa, cu stalpi de sustinere de peste 80m, linii de tramvai, statie multimodala metrou/tramvai/autobuz/tren, si care a costat aproape 300mil de euro???? Singura asemenare e, ca ambele au hobane.... Dar de ce sa intram in detalii? :)))))))

bumbabum
bumbabum  •  03 Septembrie 2017, 14:47

Razvane, se vede ca nu ai fost in Urziceni. Ia sa mergi tu in cartierele mai "***", sa vezi cate ai de povestit :D Faci zece articole de genul asta :P

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1527160934267499
Radu Vasilescu  •  03 Septembrie 2017, 12:37

Acestia sunt,, ziaristii nostri specialişti in sport,,! Nişte *** care ar zugrăvit in negru şi imaginea mamei lor! Oameni fără caracter, obiectivitate, mercenari manipulatori! Valoarea lor ca profesionişti este ZeRO BARAT!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează