FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMPORTAMENT

Marica, uimit de Mutu: „Nu-mi imaginam schimbarea asta! Avea mult mai multă personalitate ca jucător”

Adrian Mutu și Ciprian Marica, la echipa națională
Adrian Mutu și Ciprian Marica, la echipa națională

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 11:17 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 13:11

Ciprian Marica (36 de ani), acționar la Farul, s-a declarat uimit de schimbarea de comportament a lui Adrian Mutu (42) de când acesta a devenit antrenor.

Marica și Mutu au fost coechipieri la echipa națională, iar actualul acționar al clubului Farul păstrează multe amintiri speciale alături de „Briliant”. Cunoscându-l personal pe Mutu jucătorul, Marica este uimit de schimbarea acestuia odată cu începuturile carierei de antrenor.

Adrian Mutu, invitat la masă în Republica Dominicană de un nume uriaș din fotbal » Fotografie inedită alături de fostul campion mondial
VACANȚĂ
Adrian Mutu, invitat la masă în Republica Dominicană de un nume uriaș din fotbal » Fotografie inedită alături de fostul campion mondial

Ciprian Marica, uimit de schimbarea lui Adrian Mutu

„Adi Mutu e schimbat 100%, nu mi-l puteam imagina pe Adi Mutu de astăzi. I-am spus-o și lui personal: «nu puteam să-mi imaginez că te vei schimba în așa hal». Mi-a răspuns: «ce vrei?, sunt antrenor». Nu-l știam așa, nu l-am cunoscut așa, de asta spun că s-a schimbat. Poate școala de antrenori le face ceva, înțeleg fotbalul altfel.

Nu știu dacă s-a schimbat în bine sau în rău. Avea mult mai multă personalitate. Poate că vârsta te schimbă, poate voi face și eu școala de antrenori și mă schimb, nu mai vin aici să vă spun ceea ce cred, nu mai supăr pe nimeni”, a declarat Marica la Pro X.

Cu puțin timp înainte, Marica relatase un episod din vestiar cu Mutu: „Îmi aduc aminte de Victor Pițurcă. Jucam cu Luxemburg și avea niște rapoarte, țin minte că ni le citea: «vedeți că ăsta are stângul, dreptul și capul, rupe!» Se mai trezea Mutu din spate: «hai, mă, nea Piți, îl faci Pele și pe ăsta? Mâine dau două goluri și terminăm treaba»”.

Pe lângă Dan Petrescu și Mutu, și Edi Iordănescu este o soluție pentru echipa națională, sunt convins că această variantă nu este exclusă și că cei de la Federație o iau în calcul. 

- Ciprian Marica

Adrian Mutu, variantă de selecționer al României 

Numele lui Adrian Mutu se află pe lista FRF de posibili selecționeri ai primei reprezentative. Recent, „Briliantul” s-a declarat dispus să preia naționala, dar totul depinde de răspunsul lui Dan Petrescu, care va transmite dacă preia sau nu naționala pe 20 decembrie.  

Între timp, Mutu este așteptat să răspundă unor oferte din Ungaria și România. În țara vecină, fostul antrenor de la FCU Craiova este așteptat la Kisvarda.

În cadrul ședinței CEx de marți, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a făcut o pledoarie pentru aducerea lui Mutu la „națională”.

„Mutu e în vacanță, s-a întâlnit cu Marcelo Lippi și mi l-a dat la telefon. Italianul mi-a zis o chestie nemaipomenită: «La națională, selecționerul nu poate să înțeleagă tacticile cluburilor de la care vin 20 de jucători, Fotbaliștii toți trebuie să priceapă tactica lui!». Trebuie să avem încredere în tineri. Până la urmă, ei unde să capete experiență dacă nu avem încredere să îi angajăm?”, a spus Stoichiță în fața membrilor CEx.

Adrian Mutu: „E o onoare să fiu pe lista FRF”

Mutu a admis public că așteaptă telefonul de la Federație, până să dea curs ofertelor de la cluburi:

„Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu.

Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer”, a declarat Mutu, recent, la GSP Live.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

FCSB are un coșmar: Rapid » Doar giuleștenii au un palmares pozitiv cu trupa lui Becali + „RMN-ul” fabuloaselor dispute FCSB - Rapid

Rednic face o schimbare importantă la Dinamo » Decizia luată după prima victorie

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
540851399424237
Adrian Panin  •  15 Decembrie 2021, 15:51

Sa ne fereasca Dumnezeu de un antrenor ca si Mutu la nationala. A fost un jucator problema: droguri, scandaluri, batai, indisciplina la lot. Ca si antrenor, zero barat. Esecuri si la nationala de tineret si la Craiova... Pentru ce sa vina la nationala ? Doar s-o ingroape si sa faca interesele clanului Becali (care a facut mult rau fotbalului romanesc)?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează