FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

VIDEO+FOTO Ce au declarat Edi Iordănescu, Hagi și Drăgușin la conferință premergătoare meciului Israel - România

Articol de , , , - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 18:47 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 20:53

Selecționerul Edi Iordănescu, Ianis Hagi, Radu Drăgușin au susținut conferința de presă premergătoare meciului Israel - România, care ne poate trimite la EURO 2024.

  • Meciul Israel - România va avea loc sâmbătă, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • Reporterii speciali Remus Răureanu și Vlad Nedelea, fotoreporterul Raed Krishan și operatorul Iosif Popescu sunt trimișii Gazetei Sporturilor în Ungaria, de unde transmit cele mai noi informații despre naționala României

VIDEO. Conferința de presă a României

Ce a declarat Edi Iordănescu:

  • „Am venit aici foarte conștienți de momentul pe care îl avem în față. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp. Am venit cu foarte multă încredere, cu multe sacrificii și consecvență”
  • „Avem multă încredere că putem face ultimul pas și să ne calificăm la EURO după 8 ani. Contăm pe multe elemente mâine, e un grup care a făcut multe progrese. Siguranța defensivă e unul dintre capitolele la care am evoluat, suntem fericiți că avem cea mai bună apărare din grupă. Am luat 4 goluri, jumătate din ele cu Elveția. Asta nu ne garantează însă nimic mâine, trebuie să muncim și să credem în obiectivul nostru”
  • „E dificil să prezentăm planul tactic acum. Dar, dacă ne calificăm, voi explica planul cu bucurie”
  • „Suntem conștienți de forța adversarului, apreciez calitatea individuală a lor. I-am studiat și la echipele de club, nu doar la națională. Am descoperit jucători valoroși, care joacă în cupele europene în fiecare sezon. Funcționează foarte bine și ca echipă. Au și un antrenor pe care îl respect foarte mult. Deci, mă aștept la un meci foarte greu. Suntem conștienți de miza, presiunea jocului de mâine, dar grupul e pregătit pentru absolut orice”

Edi Iordănescu: „Avem o presiune mare, sunt mulți ani de când nu am mai fost la un turneu final”

  • „Tot timpul factorii externi infuențează într-o măsură. Avem factori care ne influențează munca, activitatea. Avem o presiune mare, sunt mulți ani de când nu am mai fost la un turneu final”
  • „Suntem conștienți de ce se întâmplă în Israel. Eu rămân un om de fotbal, focusul meu e la meciul de mâine”
  • „Nu am stabilit primul 11, mai avem un antrenament. Mai avem o noapte, mâine trebuie să mai discutăm, mai avem semne de întrebare cu privire la anumiți jucători și sper să facem alegerile cele mai bune”
  • „E datoria noastră să ne gândim la tot contextul, dar e doar treaba staff-ului. Noi suntem acum focusați doar pe jocul de mâine, sper să venim calificați acasă, să nu mai prelungim momentul. În cazul nefericit în care nu se întâmplă mâine, avem puterea să ne ridicăm rapid în picioare”
  • „Am energie, mă ajută vârsta, sunt pauzele dintre acțiuni care îmi dau timp să mă regenerez”
  • „Am încredere totală în băieți, dacă ne calificăm înseamnă că toată munca noastră a fost potrivită”
+17 FOTO

Iordănescu: „Am învățat din meciul tur”

  • „Am învățat din meciul tur, eram conștienți de calitatea lor. Grupa asta a fost analizată în detaliu, suntem 4 echipe cu jucători valoroși”.
  • „Suntem în gardă, nu va fi deloc ușor, dar avem crezul nostru și mergem cu încredere”
  • „Mental, sunt la fel ca de fiecare dată, poate chiar mai entuziasmat. Mi-am asumat de când am venit la națională, nu a fost conferință în care să nu spun că având seriozitate și cu ajutor de la Dumnezeu ne putem califica. Am fost o familie de la început, iar asta îmi dă un confort. Sunt multe etape pe care le-am parcurs pentru a juca cu o calificare pe masă”
  • „Sperăm să bucurăm toți românii, familiile noastre”
  • „Israel mai are un culoar prin care poate ajunge la EURO, sper să ne vedem acolo”
  • „Nu suntem favoriți, am făcut egal acolo și tot o remiză într-un meci amical. Le respectăm valoarea”
  • „Sunt multe concluzii pe care le-am tras, am făcut multă analiză. Sunt diferențe față de când am început. Nu suntem unde îmi doresc, dar suntem la un nivel suficient de bun pentru a ne califica. Apoi, vom avea 6 luni la dispoziție să devenim mai buni, dacă ne calificăm”

Iordănescu: „Simțim presiune pentru cei din țară”

  • „Suntem într-un moment bun, sper să se termine cu bine mâine seară”
  • „Timpul e din ce în ce mai limitat, focusul rămâne pe calificare. Au fost multe critici obiective pe care mi le asum. Indiferent ce s-a spus în țară, eu am rămas neafectat. Sunt sigur că vin și mulți fani mâine, simțim responsabilitate pentru ei și pentru cei din țară”

Ce a declarat Drăgușin

Înainte de meciul cu Isarel, Radu Drăgușin a declarat: „Ne pot pune probleme, sunt jucători mobili și tehnici. Noi vom lua toate măsurile necesare să îi oprim.

Pentru mine, care sunt foarte tânăr, ar fi incredibil să ne calificăm la EURO. Pentru asta jucăm fotbal, să aducem zâmbete pe buzele oamenilor”, a spus Drăgușin.

Faptul că avem cea mai bună defensivă ne dă încredere. Sperăm ca acest meci să fie începutul unei noi generații care să scoată lumea în stradă

România trebuie să facă un meci după care să se califice. Ne-am pregătit foarte bine, știm ce vrem, suntem motivați și încrezători, știm ce trebuie să facem

Este presiune, o țară întreagă se va uita la noi. Noi suntem obișnuiți cu presiunea, am jucat cu ea. Diferența o vor face cei care știu să o gestioneze cât mai bine

- Radu Drăgușin

„Mesajul nostru pentru români e să fie siguri că vom da totul pe teren, sper ca la sfârșitul meciului toată lumea să fie fericită. Munca pe care o depun este pentru a deveni mai bun,  a evolua de la zi la zi. Eu fac asta pentru că îmi place, iar cotele și ce se scrie nu mă interesează”, a mai declarat Radu Drăgușin.

Ce a spus Ianis Hagi

  • „Important e ca stadionul să fie plin, e mereu emoție când se întâmplă asta”
  • „Sunt emoții când știi că poți face istorie. E o mare responsabilitate în fața țării, a familiei. Suntem într-un moment de echilibru, știm că mai este un hop”
  • „Suntem tineri, dar avem experiență mare la nivel internațional. Suntem echilibrați”
  • „Suntem la mâna noastră și asta ne-am dorit. Noi știm că trebuie să ne punem într-o situație în care să ne calificăm cât mai rapid”
  • „Tata mi-a transmis să avem curaj și încredere. Am arătat pe parcursul campaniei că ne putem adapta la situații diferite, la terenuri dificile. Dacă am ajuns în situația asta, înseamnă că am făcut lucruri bune”

Citește și:

Selecționerul Israelului e precaut: „România e favorită. Ar fi greșit să facem asta”
ISRAEL - ROMÂNIA
Selecționerul Israelului e precaut: „România e favorită. Ar fi greșit să facem asta”
Câți spectatori vor fi în tribune la Israel - România » Anunțul făcut de gazde
Israel - România
Câți spectatori vor fi în tribune la Israel - România » Anunțul făcut de gazde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
Giko1
Giko1  •  18 Noiembrie 2023, 21:40
Postat de rocky3 pe 17 Noiembrie 2023, 22:25

Deci tu vrei mâine să umplem Pancho Arena din Felcsút, Ungaria?:))) Ia-o tu înainte, că venim și noi!:)))

Sunt pe stadion, cum pot sa atasez poze la comentariu?!?!

adybumbescu
adybumbescu  •  17 Noiembrie 2023, 22:32

sunteti niste *** nu vedeti ca nu mai se califica nici o echipa de club in grupe macar iar nationala nu are jucatori din afara cum erau odata hagi mutu chivu contra sau altii care sa faca diferenta la nationala sau la echipa de club,ziceti mersi ca se vor califica baietii astia ca altii nu avem,nu vad jucatori care au ajuns in semifinale la u21 in 2019 in afara de hagi sau dragusin sunteti penibili.ca sa fie rezultate trebuie sa existe jucatori care sa faca diferenta si individual nu numai prin forta grupului si asta nmu avem asa ca ziceti mersi ca nu au pierdut niciun meci pana acum numai prin disciplina tactica si joc in defensiva care se datoreaza si lui edi iordanescu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky3
rocky3  •  17 Noiembrie 2023, 22:25
Postat de Giko1 pe 17 Noiembrie 2023, 19:10

Indiferent ce se spune, parerea mea, si tine doar de mine, este ca ar fi bine sa umplem stadionul maine, la maxim, si sa-i incurajam pana la fluierul final, asta e datoria noastra ca suporteri! Daca vor castiga vor fi aplaudati, daca vor pierde vor fi huiduiti! Noi ca suporteri trebuie sa ne facem datoria pana la capat.

Deci tu vrei mâine să umplem Pancho Arena din Felcsút, Ungaria?:))) Ia-o tu înainte, că venim și noi!:)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează