FOTBAL  »  NATIONALA  »  9 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO

Atacăm cu “Săgeată”

Articol de - Publicat joi, 29 mai 2008 00:00

23 pentru 23 de milioane.

Marius Niculae pare favoritul lui Piţurcă, în timp ce Marica a fost la un pas să nu prindă lotul pentru Euro.

Cu doar 11 zile înaintea meciului cu Franţa, primul de la Euro, Victor Piţurcă are aproape bă­tuţi în cuie 10 dintre titularii pentru partida programată pe 9 iunie, la Zürich. Lobonţ este sigur de postul de portar, în timp ce linia de patru fundaşi va fi formată din Contra, Tamaş, Goian şi Raţ.

La mijloc, selecţionerul pare de­cis să sacrifice orice intenţie ofe­nsi­vă şi să mizeze pe trei mijlocaşi de­fen­sivi: Codrea, Rădoi şi Chivu. Flo­rentin Pe­tre pare a fi cîştigat bătă­lia cu Bănel Nicoliţă pentru postul de pe banda dreaptă, iar Mutu nu are rival în stînga. Ultima dilemă a lui Piţurcă este cine va fi ata­can­tul pe care va miza din primul minut la meciul cu oamenii lui Do­me­nech. În acest moment, favorit pare a fi vîrful de 27 de ani al lui Inverness, Marius Niculae. Totuşi, tes­tul deci­siv pentru “Săgeată” va fi partida cu Muntenegru, de sîm­bătă, 31 mai.

Marica salvat de experienţă

Deşi Piţurcă a decis ca Florin Bratu să nu facă parte din lotul de 23 pentru Euro, surse de la echipa naţională susţin că selecţionerul a cîntărit foarte bine înaintea anun­ţării deciziei. De ce? Pînă în ultimul moment, dilema lui Piţi a fost: “Ma­rica sau Bratu?” A fost tentat să renunţe chiar la al doilea marca­tor al României din preliminarii, Ciprian Marica (22 de ani). Pînă la urmă, atacantul lui Stuttgart a ră­mas. Argumentele în favoarea sa? Are relaţii de joc mai bune cu cole­gii, jucînd în marea majoritate a partidelor “naţionalei” din ultimii doi ani şi are o mai mare experienţă competiţională la nivel înalt. A fost de ajuns pentru ca Piţurcă să mize­ze în continuare pe Marica.

0 partide a evoluat Marius Niculae în preliminariile pentru CE.

29 de selecţii are Marius Niculae în echipa naţională, pentru care a marcat şi 13 goluri.

11 partide a jucat Marica în preliminariile pentru CE, din care 9 ca titular.

5 goluri a marcat în preliminariile pentru Euro Ciprian Marica, fiind al doilea marcator după Mutu.

745 de minute a evoluat Marica în preliminariile trecute.

Niciodată la titulari

Chiar dacă va fi la Euro, lui Marica îi va fi extrem de greu să prindă un loc de titular. De ce? În acest moment Marica pare să fi pierdut duelul cu Marius şi Daniel Niculae, devenind a treia opţiune pentru atacul “naţionalei”. La şedinţele de pregătire din această săptămînă, acesta nu a jucat deloc în echipa posibililor titulari, în locul lui fiind preferat Marius Niculae. Nici în momentul în care “Săgeată” a trecut la rezerve, Marica nu a ajuns la “galbeni”, ci Daniel Niculae. De altfel, “neamţul” a părut destul de apatic la şedinţele de pregătire, părînd a fi apăsat de situaţia în care se află .

Marius, gol la revenire

Marius Niculae l-a convins pe selecţioner că se poate baza pe serviciile sale la partida cu Ru­sia, de pe 26 mar­tie. Atacan­tul a jucat în a doua repriză, cînd a marcat şi un gol , el reve­nind la lot după o absenţă de un an şi zece luni. Evoluţia lui de atunci a fost lăudată de Piţurcă. “A muncit ex­traor­dinar la echipa sa de club, este un jucător valoros, de care România are nevoie la Euro”, a spus Piţi.

La Stuttgart a dezamăgit

Marica (foto) vine după un sezon modest la VfB Stuttgart. Cumpărat vara trecută, de la Şahtior, “trico­lo­rul” n-a confir­mat că merită cele 8 mi­lioane de euro investiţi de şvabi în transferul său . Folosit de antrenorul Ar­min Veh mai mult pe flancul stîng decît ca “vîrf”, el a reu­şit să mar­cheze doar trei goluri în tot sezo­nul 2007-2008: două în campionat, unul în Ligă. Iar meciuri cap-coadă în Bundesliga a bifat numai 4.



Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (153)
 •  02 Iunie 2008, 18:06

piturca=stelist => romania-0 pct la euro

 •  02 Iunie 2008, 18:04

dak facem un punct la euro in grupe putem sa facem o cruce mare! despre echipa gandita de piturca este foarte prosta.banel dak va fi bagat vom juk in iferioritate numerica cu un om poate cu 2 dak va da vre-un autogol sau vreo pasa de gol pt ceilalti! o luam cu 2-0 pronosticu meu

 •  02 Iunie 2008, 13:47

Cocis in locul lui Fl. Petre si oricine in locul lui Radoi la mijloc! Parerea mea!

Vezi toate comentariile (153)
Comentează