FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

7 observații despre lotul ales de Adrian Mutu pentru Euro 2021. Ce și cine lipsește + ce avem în comun cu precedentul turneu

Adrian Mutu a anunțat azi lotul pentru Campionatul Europan de tineret din Ungaria și Slovenia
Adrian Mutu a anunțat azi lotul pentru Campionatul Europan de tineret din Ungaria și Slovenia

Articol de - Publicat duminica, 14 martie 2021 16:02 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 16:29

GSP.ro vă prezintă 7 observații despre lotul ales de Adi Mutu la Euro 2021. Cine lipsește, ce avem în comun cu precedentul turneu, care sunt punctele forte și punctele slabe ale selecționatei

Adrian Mutu a anunțat azi lotul pentru Campionatul Europan de tineret din Ungaria și Slovenia (24-30 martie). Se joacă doar grupele, iar pandemia nu doar că a împărțit turneul în două. L-a diluat, suprapunându-l cu meciurile echipelor naționale de seniori. Iar asta contează.

1. Lipsesc 4 jucători care puteau fi titulari. Ei sunt Man, Ianis Hagi, Mihăilă și Florinel Coman, care ar fi fost fără îndoială titulari în echipa națională de tineret. Nu e o noutate, despre absența lor s-a vorbit în ultimele săptămâni.

2. Drăguș ratează al doilea turneu. Rezervă la Crotone, jucătorul ofensiv s-a accidentat și la precedentul turneu final de tineret, când a părăsit cantonamentul chiar înainte de debutul CE. 

3. Ofensiva suferă. Doar doi oameni pot juca vârf central, Costache și Ganea. Niciunul nu are profilul celor doi care au fost selecționați la precedentul turneu, Pușcaș și Adrian Petre. Nu-s nici în forma traversată de cei doi în 2019. Mai mult, Costache are COVID-19.

4. Drăgușin da, Louis Munteanu nu. Astfel, surprinde puțin absența lui Louis Munteanu. Chiar dacă nu a jucat încă pentru Fiorentina și e încă foarte tânăr, Louis lipsește. În schimb e luat Radu Drăgușin de la Juventus, cel care a fost și încercat în preliminarii (de două ori integralist, cu Malta la 4-1 și cu Finlanda la 3-1). Louis a fost rezervă neutilizată la 4-1 cu Malta. 

5. Scheletul e cel care a ratat calificarea la Euro U19. Vlad, Haruț, Dulca, Mățan, Moruțan, toți fac parte din generația care a pierdut dramatic Euro U19 în 2018 după 1-2 cu Ucraina, meci jucat la Ploiești. La 1-0 sau chiar la egal, 1-1, eram calificați. Am luat un gol în prelungiri, după ce Moruțan a fost eliminat pentru că și-a scos tricoul la gol, și am rămas acasă. 

6. Au rămas 5 de la Euro 2021. De la precedentul Campionat European de Tineret, singurul titular rămas este Pașcanu. În rest, Vlad, Boboc, Olaru și Ciobanu completează indigoul. Alți trei (Vlad Dragomir, Adi Petre și Ricardo Grigore) sunt pe lista de rezervă.

7. Cine e în formă? Vlad joacă bine la FCSB. A avut o paradă prin care a salvat două puncte cu UTA. E departe de tânărul răsfățat de acum 3 ani. La fel, colegul său de la echipa de club, Moruțan, face meciuri bune în campionat. Din păcate, mulți alții (Octavian Popescu, Oaidă) sunt ieșiți ori în scădere de formă. 

O concluzie preliminară: suntem departe de lotul de la Euro U21 din 2019. Șansele să trecem de grupe sunt infime, însă e o răsplată pentru o generație care a ratat - să recunoaștem, cu mult ghinion - prezența la un Euro U19 și șansa pentru cei care au jucat mai puțin la precedentul Euro de a bifa un turneu final. E o ocazie ca unii fotbaliști să diversifice aerul posac din Liga 1 cu un turneu unde să joace împotriva unor viitori fotbaliști de top.

Fiindcă, de exemplu, din lotul Angliei, scos de România de la precedentul Euro, făceau parte Henderson, uneori titular în fața lui De Gea la Manchester United, Foden de la City, Maddison de la Leicester, Tomori de la AC Milan, Wan-Bissaka de la United sau Tammy Abraham de la Chelsea. Gray a ajuns și el la Leverkusen. 

VIDEO Adrian Mutu vorbește despre criticile primite și despre relația pe care o are cu jucătorii

Adrian Mutu a anunțat lotul pentru Campionatul European: surprize pe lista „Briliantului”

Ce-l supără pe Adi Mutu înainte de Campionatul European: „Asta mi-aș fi dorit, dar nu s-a putut!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
2528389220528911
Ionut Costache  •  15 Martie 2021, 15:06

Hiba cea mare este ca nu are in lot decat un varf autentic (Ganea), pt ca Costache poate fi cel mult extrema... In lotul de la europeanul anterior pe langa Puscas si A. Petre mai aveam si pe Ivan care putea juca varf impins, in timp ce lotul actual nu are niciun alt jucator pe acest post. Ce vom face in meciurile in care adversarul conduce si tb atacata o aparare aglomerata? E cam rusinos ca fotbalul romanesc sa nu poata da la nivel de tineret macar 2 atacanti de careu de valori apropiate. Din nou propunem o echipa lipsita de gabarit si forta intr-un fotbal in care forta si viteza sunt cerinte de baza... La Euro 2019 tocmai prin asta am surprins, rautate si forta in atac (vezi Puscas, Coman, Cicaldau, Man sau chiar Ivan) si o echipa echilibrata dpdv al inaltimii (cred ca doar Cicaldau era sub 1.80 din primul 11). Or, acum venim cu Matan (1,65), Morutan (1,72), Olaru (1,76) sau Ganea, singurul nostru varf, (1,79). Va fi dificil sa ne batem cu apararile adverse in acest context...

calinescu_
calinescu_  •  14 Martie 2021, 19:01
Postat de calinescu_ pe 14 Martie 2021, 18:49

Mutu a gresit ca nu i-a selectat pe urmatorii: POPA (ASTRA) , CAPUSE (CHINDIA) , RICARDO GRIGORE , VELISAR SI ADY PETRE ...!!!

SCUZE , L-AM UITAT PE ECHMAN CARE ESTE CEL MAI BUN FUNDAS CENTRAL DIN TANARA GENERATIE ...!!!

calinescu_
calinescu_  •  14 Martie 2021, 18:49

Mutu a gresit ca nu i-a selectat pe urmatorii: POPA (ASTRA) , CAPUSE (CHINDIA) , RICARDO GRIGORE , VELISAR SI ADY PETRE ...!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează