FOTBAL  »  LIGA 2  »  RUNDA 6

Știm prima promovată în Superliga. Cu 4 etape înainte de final, și-a asigurat matematic locul de Liga 1

Articol de , - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 20:55 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 21:14

Unirea Slobozia a câștigat cu CS Mioveni, scor 1-0, și a promovat matematic în Superliga.

  • CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare în Superligă.
  • Primele două formații promovează direct în Superligă. Alte două merg la barajul pentru promovare/retrogradare, împotriva ocupantelor locurilor 13 și 14 din primul eșalon.

Vezi AICI programul întregii etape din play-off

Slobozia e lider în Liga 2, cu 53 de puncte. A treia echipă cu drept de promovare e Csikszereda, la 13 puncte în spate, cu 4 etape rămase de jucat. Astfel, echipa lui Adrian Mihalcea nu mai poate pierde locul de Liga 1. Slobozia a câștigat cu Mioveni prin golul lui Purece, care a transformat un penalty în prelungirile primei reprize.

Unirea Slobozia va juca pentru prima dată în istorie în Liga 1.

FINAL. CS Mioveni - Unirea Slobozia 0-1

Echipe de start:

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Andr. Trașcu, Cr. Ignat, Burnea, Șerbănică (cpt.) – D. Toma, Cărăruș – Guțea, I. Șerban, Blănaru – Al. Stan
Rezerve: Val. Sima – Mih. Costea, Massaro, R. Garutti, Gogor, Andr. Panait, Căprescu, Duțan, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

Unirea Slobozia: D. Rusu – Aioanei, Gab. Lazăr (cpt.), Pospielov, Andreș – Coadă, Șt. Pacionel – Cojocari, Purece, Vlăsceanu – Afalna
Rezerve: Șt. Georgescu – Ekollo, D. Bujor, Milotin-Cârciag, I. Dinu, Mih. Șandru, Dr. Lazăr, R. Iancu, Mih. Lemnaru
Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat)

FINAL » CSC Șelimbăr - Csikszereda 2-2

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Ct. Alexe – Panos, Tud. Călin – Monea, C. Soare, Al. D. Pop – Visic
Rezerve: Bumbar – Rodri Hernando, Fl. Mitrea, R. Gherman, Rotund, Gab. Deac, Moussinga, Schieb, Ayine
Antrenor: Claudiu Niculescu

Csikszereda: Gyenge - C. Apro, E. Bloj, B. Gergely, - S. Balogh, Gal-Andrezly, S. Jebari, D. Kelemen, B. Pinter - S. Veres, G. Makrai
Rezerve: Karacsony, Babati, Bakos, Csuros, Jelena, Nagy, Ronai, Ureche, Vita
Antrenor: Robert Ilyes

Clasamentul din play-off-ul ligii secunde

VIDEO Interviu cu Robert Ilyes, antrenorul de la Csikszereda: „Ar fi fantastic ca Miercurea Ciuc să aibă echipă în prima ligă!”

Citește și alte știri de actualitate:

Și uite așa ratezi un European! » Olimpiu Moruțan s-a accidentat stupid aseară, se operează și va lipsi 6 LUNI de pe teren!
ANKARAGUCU - BEȘIKTAȘ 0-0
Și uite așa ratezi un European! » Olimpiu Moruțan s-a accidentat stupid aseară, se operează și va lipsi 6 LUNI de pe teren!
Ultimele detalii de la tratativele Răzvan Burleanu - Edi Iordănescu, după 4 runde de negocieri » Selecționerul României nu e prea încântat de propunerea FRF
TRATATIVE
Ultimele detalii de la tratativele Răzvan Burleanu - Edi Iordănescu, după 4 runde de negocieri » Selecționerul României nu e prea încântat de propunerea FRF

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (10)
ray51
ray51  •  25 Aprilie 2024, 09:57

Fara stadion, fara suporteri (macar 7-8 mii), fara infrastructura, fara patron potent, etc. Aceasta promovare este meritorie pentru jucatori si cei care s-au ocupat de echipa. In rest... le-as da niste premii substantiale, diplome si cam atat. Liga I-a sa se recalibreze. Undeva la 10 echipe. Suficient pentru fotbalul romanesc.

Catalynn_18
Catalynn_18  •  24 Aprilie 2024, 23:26

Unirea Slobozia chiar merita să promoveze. Deși are un buget foarte mic, asigurat desigur din funduri publice ca doar nu de la JR de Bărăgan, s-au bătut an de an și uite ca, în sfârșit au reușit! Să vedem unde vor juca meciurile de acasă pt ca ma îndoiesc ca stadionul local care arată ca unul de L3 poate fi omologat. Iar dacă joacă în alt județ, nu prea vad cu ce ajuta asta comunitatea locală care le plătește salariile.

contrabas3
contrabas3  •  24 Aprilie 2024, 21:58

Felicitări Unirea Slobozia! Bun venit în Superliga!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează