FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

În vizită la Bătrâna Doamnă » Astăzi, derby de tradiţie pe Mureş: UTA-Petrolul

Articol de - Publicat vineri, 17 septembrie 2010 00:00

Cele două echipe care deţin împreună nouă titluri de campioană a României se întâlnesc în această după-amiază într-un meci lipsit de strălucirea de altădată.

 

Deşi au obiective diametral opuse - în timp ce antrenorul UTA-ei, Roland Nagy, a declarat că va încerca să închege la Arad o echipă care să se poată bate la unul din primele locuri într-una din ediţiile viitoare de campionat, obiectivul găzarilor este în mod clar promovarea - la meciul de la Arad vor sări scântei.

Petrolul a avut un start perfect de campionat, cu 9 puncte din primele trei etape şi un golaveraj care i-ar sări în ochi oricărui antrenor: 9 goluri marcate, 0 primite! În plus, ploieştenii au învins etapa trecută una din contracandidatele la promovare, Unirea Alba-Iulia, în faţa căreia au câştigat cu un sec 2-0.

În schimb, la UTA se observă faptul că a avut destule probleme înaintea startului de campionat, echipa clacând în ultima etapă la Deva, după două victorii în primele runde. Înfrângerea în faţa Mureşului a privat formaţia roş-albă de a avea unul din locurile de pe podium, alături de Petrolul şi FC Bihor.

Cu toate acestea, "găzarii" tratează partida cu maximă seriozitate. Daniel Opriţa, atacantul trecut ajuns la Petrolul după ce a jucat la Steaua sau la Dinamo, declara acum o săptămână pentru ligab.ro că "meciul cu UTA va fi foarte greu, deoarece este o echipă bună".

Nu e un paradox: Bătrâna Doamnă, întinerită

În meciul cu Mureşul Deva, antrenorul Roland Nagy a introdus pe teren un prim unsprezece cu o medie de vârstă de doar 23 de ani, cel mai tânăr jucător fiind Purece (18 ani), iar "veterani" portarul Smaranda şi mijlocaşul Nădăban, ambii în vârstă de doar 26 de ani!

De cealaltă parte, Petrolul are o echipă mult mai experimentată, remarcându-se foşti jucători ai Stelei (Opriţa, Fl. Dumitru, Pompiliu Stoica), dar şi Daniel Stan, trecuţi sau apropiaţi de vârsta de 30 de ani.

Răchită: "Vrem să obţinem victoria"

Antrenorul "găzarilor" a făcut o scurtă declaraţie pentru a ilustra şansele echipei sale în meciul cu arădenii: "Va fi un derby între cele mai titrate echipe din provincie. UTA a arătat forţă ofensivă pe teren propriu, are doi atacanţi,Ţucudean si Voiculeţ, valoroşi, dar Petrolul merge la Arad cu un singur gând, acela al obţinerii unei noi victorii".

Ultima confruntare, acum 15 ani!

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit într-o competiţie oficială de peste 15 ani, fie datorită faptului că au fost despărţite în serii diferite ale ligii secunde, fie nu au reuşit să evolueze în acelaşi timp la nivelul Diviziei A. Ultima întâlnire a fost câştigată de către Petrolul, în sferturile ediţiei 1994-1995 a Cupei României, când "lupii" au şi câştigat, în final, trofeul. Iată ultimele 5 întâlniri între cele două echipe:

12.04.1995 PETROLUL - UT Arad 2-1 (Cupa României)

04.03.1995 Petrolul - UT Arad 1-1 (Divizia A)

20.08.1994 UT Arad - PETROLUL 1-4 (Divizia A)

04.12.1993 PETROLUL - UT Arad 3-0 (Divizia A)

15.08.1993 UT ARAD - Petrolul (Divizia A)

48 de partide s-au disputat între cele două formaţii în prima ligă. UTA a câştigat de 20 de ori, Petrolul de 19, iar 9 partide s-au încheiat la egalitate

9 la 0 a fost cea mai mare diferenţă de scor într-o partidă dintre cele două echipe. Meciul se disputa în 1956, iar cele două echipe se numeau Energia Flacăra Ploieşti, respectiv Flamura Roşie Arad

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează