FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

Au rezistat doar două sezoane!» Steaua II, retrogradată matematic în "C"

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 12:57

Deşi au reuşit prima victorie după mai bine de jumătate de an, 1-0 cu Farul, Baciu, Cosmin Matei şi compania au pierdut orice şansă de a mai salva locul Stelei II în viitoarea ediţie a ligii secunde.

Cu trei etape rămase de disputat, Steaua II are doar 21 de puncte, cu 9 puncte mai puţin decât Farul Constanţa, formaţie care a învins-o în tur cu scorul de 2-0 şi are, astfel, avantajul rezultatelor directe.

Singura echipă pe care Steaua II o mai putea depăşi, ipotetic vorbind, era Dinamo II, însă "satelitul" formaţiei din Ştefan cel Mare a reuşit o victorie în faţa lui CS Otopeni, care a scăpat-o de orice grijă în privinţa retrogradării.

Deşi a avut un start bun de sezon, acumulând 9 puncte în primele patru etape, steliştii s-au pierdut pe parcurs, totul culminând cu înfrângerea la scor de neprezentare de la Brăila, în condiţiile în care "lanterna roşie" a Seriei B1 nu reputase nici măcar o singură victorie până la partida cu Steaua II. Se petrecea în etapa a nouăsprezecea!

În cele două sezoane petrecute de Steaua II în cel de-al doilea eşalon, formaţia secundă a clubului din Ghencea a devenit un important factor în testarea jucătorilor transferaţi de echipa mare.

Astfel, fotbalişti precum Martinovic, Maicon, Gora Tall, Ricardo Gomes, Tininho sau Apostol au debutat la Steaua II, înainte de a face pasul spre echipa mare, pas care nu a mai avut loc în cazul portughezului Tininho sau a senegalezului Tall.

Nu în ultimul rând, fotbaliştii aflaţi în conflict cu conducerea tehnică sau, pur şi simplu, în scădere de formă ori reveniţi după accidentări de durată au fost folosiţi în meciurile de liga secundă ale Stelei II. În această categorie intră, printre alţii, Szekely, Grzelak, Pepe Moreno sau deja-obişnuiţii Baciu sau Cosmin Matei.

189 de zile trecuseră de la precedenta victorie a Stelei în liga secundă, 4-2 cu FC Snagov

4 puncte a obţinut în deplasare Steaua II în acest sezon

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează