FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - CFR CLUJ, DUMINICĂ, ORA 15:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Vezi unde au ajuns stranierii aduşi de CFR în România! Sandberg e în Singapore, Mijin a fost în India :)

Articol de - Publicat sambata, 06 martie 2010 00:00

Zeci de jucători străini s-au perindat prin curtea CFR-ului din 2004, an în care formaţia din Gruia a promovat în Liga I. Unii dintre ei au ajuns în campionate puternice din vest sau au revenit în ţările de provenienţă, însă alţii au încercat să îşi relanseze cariera fie la echipe de peste mări şi ţări, fie la echipe de ligi inferioare

Sandberg, în Singapore !
Cel mai sugestiv exemplu este dat de suedezul Niklas Sandberg. Adus cu surle şi trâmbiţe de la AIK Solna, din postura de „cel mai bun fundaş din campionatul Suediei”, după cum îl caracteriza Iuliu Mureşan, Niklas a ajuns să joace în... Singapore. Ce-i drept, la campioana acestei ţări, Singapore Armed Forces F.C., el ajungând în Orientul Îndepărtat după ce promovase cu Haugesund în prima ligă din Norvegia.

Din SUA în Albion, via Gherla
Venezuelanul Mikhael Jaimez-Ruiz a ajuns în România din Statele Unite, acolo unde jucase la nivel universitar. A evoluat, în afară de CFR Cluj, la Olimpia Gherla şi Arieşul Turda. În 2005, în timp ce juca în ţara noastră, a debutat şi la echipa naţională a ţării sale, într-un amical împotriva Guatemalei.

În ciuda acestui fapt, nu şi-a putut face loc în primul unsprezece al clujenilor şi a plecat să îşi încerce norocul la Barnet, în Anglia. Nu a avut nici acolo noroc, ajungând tocmai în liga a opta engleză, la Northwood F.C.

În 2007, a făcut un salt de trei divizii, până în liga a cincea, la Aldershot, unde, iniţial în probe, a fost folosit în finala Conference League Cup (echivalentul Cupei Ligii Angliei la nivelul ligilor a cincea şi a şasea), apărând două penalty-uri (unul în prelungiri şi unul în timpul executării loviturilor de departajare), ajutându-şi astfel echipa să câştige competiţia.

Impresionaţi de evoluţiile sale, conducătorii de la Aldershot Town i-au oferit un contract, el devenind titular incontestabil şi punând umărul la promovarea echipei în League Two.

Georgievski şi-a încercat şi el norocul în Asia
Macedoneanul Slavco Georgievski nu a jucat decât şapte partide în Liga I în tricoul CFR-ului. Ulterior, a ajuns în China, la Zhejiang, iar anul trecut a jucat pentru Ulsan Hyundai, echipă de prim plan din Coreea de Sud, unde fost titular. Acum, el evoluează la Ethnikos Achnas, în prima ligă din Cipru.

Mijin în India :)
Svetozar Mijin a ales şi el să îşi continue cariera în Asia. Fostul mijlocaş al ceferiştilor şi al Politehnicii Iaşi a ajuns tocmai în India, la Mahindra United, acolo unde a jucat până la începutul acestui an, când s-a întors în Serbia. El a fost aproape să continue la o altă echipă indiană, East Bengal, acolo unde ar fi putut fi coleg cu un alt fost jucător din Liga I, Srecko Mitrovic, omul care răpunea Steaua în 2007, sârbul fiind adus la echipa indiană chiar de Mijin.

Unde mai joacă foştii echipieri ai CFR-ului
Pedro Oliveira – Arrezzo (Italia/3)
Lars Hirschfeld – Valerenga (Norvegia)
Ibezito Ogbonna – KS Apolonia Fier (Albania)
Paulo Frangipane – Aldosivi (Argentina/2)
Gualberto Mojica – Oriente Petrolero (Bolivia)
Amoreirinha – Academica de Coimbra (Portugalia)
Manuel Jose – Pacos Ferreira (Portugalia)
Mikael Dorsin - Rosenborg (Norvegia)
Alvaro Perreira - Porto (Portugalia)
Sebastian Dubarbier - Lorient (Franta)
Fahrudin Alickovic şi Sead Kolasinac s-au retras

17 jucători străini evoluează în acest moment la CFR Cluj (Nuno Claro, Tony, Cabrera, Y. Kone, Peralta, Traore, De Zerbi, Piccolo, Alcantara, Culio, Cadu, Leo Veloso, Dani, Peskovic, Edimar, Nei, Bottone), alţi 11 fiind împrumutaţi

4 străini au jucat pentru CFR în campania din Cupa UEFA Intertoto din vara anului 2005, la un an după promovare : Bruncevic, Mijin, Milosevic şi Vlajic

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (36)
 •  07 Martie 2010, 12:41

indiferent de simpatiile pro si contra CFr.... clujeni se pricep la afaceri.... e normal ca nu tot ce aduci... sa dea randament maxim... dar daca punem in balanta sumele achitate cu performantele... eu cred.... ca avem un plus mare.Parerea mea e ca CFr urmeaza sa parafeze cea mai mare afacere abia la anul (Viera. Em. kone si Lacina Traore au costat impreuna 30 de mii de euro.... ) Traore singur are o cota de piata de 2 mil.. si nu va pleca pe 2 asta e clar.. iar kone si viera cateva sute de mii

 •  07 Martie 2010, 11:39
Postat de pe 07 Martie 2010, 10:30

frraiere,acei jucatori slabi ai cfr au dus echipei un titlu,vreo 2 cupe,supercupa si o parto icipare meritorie in LC,implicit o mare suma de bani de aici.trebuie sa mai reamintesc ca steaua ne-a facut de ras in toate competiile in care a parrticipat?

prietene o semifinala de cupa uefa inseamna sa te faci de ras? cumva a ajuns in seminafala tocmai cand marea cfr a fost eliminata de famagusta?

 •  07 Martie 2010, 10:30
Postat de pe 06 Martie 2010, 18:44

2 jucatori din 50 nu inseamna cam nimic... tre sa mai nimereasca si ei cativa, ca altfel dadeau faliment :)

frraiere,acei jucatori slabi ai cfr au dus echipei un titlu,vreo 2 cupe,supercupa si o parto icipare meritorie in LC,implicit o mare suma de bani de aici.trebuie sa mai reamintesc ca steaua ne-a facut de ras in toate competiile in care a parrticipat?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează