FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Valeriu Iftime știe de ce Marius Croitoru nu are rezultate la FC Argeș, club ajuns la retrogradare: „De asta îi e greu la Pitești”

FC Argeș are emoții mari în noul an / FOTO: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș are emoții mari în noul an / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 08:54 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 10:29

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, a vorbit, în direct la GSP Live, despre motivele pentru care Marius Croitoru, fostul său angajat, nu reușește să aibă rezultate la FC Argeș, club care „tremură” pentru supraviețuirea în Superligă. 

Foarte bun la Botoșani timp de trei sezoane, Marius Croitoru nu reușește să-și mai aplice nicăieri cu succes rețeta care i-a adus succes în Moldova. Cu el pe bancă, FC Argeș a ajuns, dintr-o pretendentă la play-off, într-o candidată la retrogradare, iar Valeriu Iftime a explicat de ce tehnicianului de 42 de ani îi e greu să se adapteze și la alte echipe din campionat. 

Valeriu Iftime: „Ecosistemul dă dimensiunea antrenorului”

„Marius Croitoru este copilul meu de suflet, a lucrat la noi, a jucat la noi, a făcut lucruri extraordinare cu noi. Țin enorm să reușească și în alte locuri, dar, din păcate, va fi foarte greu

(...) De ce oamenii care au un anumit temperament și știu să facă fotbal la Botoșani au avut succes? Cred că ecosistemul pe care eu îl creez aici dă dimensiunea antrenorului. Din păcate, la mine, nu omul sfințește locul, ci locul sfințește omul la Botoșani”, a spus Iftime joi, la GSP Live.

Valeriu Iftime: „Lui Croitoru îi va fi foarte greu la Pitești”

„Lui Croitoru îi trebuie timp să învețe unele lucruri. E alt ecosistem în alte locuri decât la Botoșani. La Botoșani, principiile morale, nu cele financiare, sunt primele. El o să învețe multe, dar e greu să te duci la Botoșani direct la un club precum FCU Craiova. I-am zis de atunci: «Dom'le, te-ai aruncat în ocean fără colac de salvare». Sper ca Marius să înțeleagă că are niște virtuți care trebuie să fie ancorate foarte bine în sistemul în care se angrenează. 

De asta cred că și la Pitești îi va fi foarte greu, dar sunt convins că va reuși în meserie de antrenor. Dar nu va fi în același timp și antrenor, și scouter [așa cum era la Botoșani]. Într-o echipă așa cum este la Pitești trebuie să fie un foarte, foarte bun antrenor și mai puțin scouter. 

La Botoșani avea toate aceste funcții fiindcă avea loc, avea timp din partea mea și avea ajutoare. Gândiți-vă câte transferuri a făcut Marius la Botoșani. Au fost și «chifle» multe, dar a făcut și unele explozive care merită toată aprecierea”, a spus Iftime. 

Marius Croitoru e într-o situație complicată la FC Argeș

Marius Croitoru (42 de ani), antrenorul lui FC Argeș, e într-un mare pericol să fie demis în curând din cauza rezultatelor dezastruoase. Are șapte meciuri la rând fără victorie în Liga 1.

Marius mai continuă la Pitești deocamdată doar pentru că el are un contract valabil încă un an și jumătate, deci demiterea sa ar fi una foarte scumpă. Și nici nu există o soluție clară pentru înlocuirea lui. Dacă forma foarte slabă va rămâne, conducerea va căuta o negociere cu Croitoru pentru înlocuirea lui.

Demiterea de la Pitești l-ar lăsa șomer pe Marius măcar până la vară. El a mai condus-o și pe FCU Craiova în sezonul acesta și regulamentul nu permite angajarea unui antrenor la mai mult de două cluburi într-o ediție a campionatului.

Citește și alte știri din Superligă: 

Miza colosală de la vârful Ligii 1: cine nu ia titlul e VICTIMĂ! Ce arată exemplele ultimilor ani

A refuzat tăierea salariului, a fost declarat liber la Comisii și a semnat deja cu adversara din Liga 1: „Bienvenu!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
04victor
04victor  •  10 Februarie 2023, 16:28

Momentul ales de înlocuire a lui Prepeliță a fost total nepotrivit.Si anul trecut au fost un moment greu,a rezistat și totul a fost un parcurs excelent cu excepția play off.Acum e târziu, sper să iasă o echipă pregătită pentru un alt sezon.Despre Cupă, visăm frumos!

DMA87
DMA87  •  10 Februarie 2023, 14:30

Păi, problema e in curtea noastră. Nu Croitoru l-a dat afară pe Prepeliță și s-a pus antrenor. E foarte mult amatorism in conducerea clubului. Și, ce e și mai rău, pe bani publici. Sunt fan FC ARGES de 25 ani, dar de cât asa, mai bine lipsă. Înlocuiești tusea cu junghiul?!

georgatos01
georgatos01  •  10 Februarie 2023, 12:23
Postat de Heiheiargesul1987 pe 10 Februarie 2023, 10:44

Poate ar fi mai bine sa invete inainte, si apoi sa antreneze...De ce sa faca experimente pe echipe de traditie cum ar fi Craiova si Argesul? La pitesti miroase a retrogradare de la minutul 1 de cand a venit el...O debandada totala in teren, nici aparare sigura, nici atac valoros. Jucăm nimicul si se vede in clasament. Experimentele se fac in laborator, nu in public. Poate ca domnul Marius ar trebui mai intai sa mai...studieze, si nu ma refer la vestita scoala de antrenori care nu e nimic altceva decat o fabrica de diplome, ci sa studieze la modul real.

Prepeliță tot un experiment a fost .Primul an l a scos Malele al 2 lea norocul în ultima etapă că nu văzuse playofful până în etapa 30 .Apoi a făcut dezastru in playoff și în vară a definitivat o retrogradare anunțata prin transferurile făcute.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează