FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 0-1

GALERIE FOTO Universitatea Craiova, făcută KO de CFR Cluj » Bătălia pentru cupele europene ia foc! Note + Clasamentul din play-off

Bucuria ardelenilor din Bănie / Sursă foto: Imago +11   FOTO
Bucuria ardelenilor din Bănie / Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 23:40 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 01:53

CFR Cluj a învins-o pe CSU Craiova, scor 1-0, în runda cu numărul #6 din play-off-ul Superligii, și s-a înscris, cu șanse importante, în lupta pentru locul secund.

Programul complet al etapei 6 din play-off

CFR Cluj a dat lovitura pe „Oblemenco”, a câștigat derby-ul de Europa cu Universitatea Craiova, 1-0, dinamitând de-a binelea lupta pentru locurile de Conference League. Oltenii s-au trezit când era prea târziu, iar primul eșec în „era Gâlcă” vine mult mai devreme decât ar fi sperat fanii juveților.

Îl conving? Ofertă reînnoită pentru Dani Coman: „Toți au bani, capitalul uman e mai important!” + Posibilă destinație-șoc în Superligă
OFERTĂ
Îl conving? Ofertă reînnoită pentru Dani Coman: „Toți au bani, capitalul uman e mai important!” + Posibilă destinație-șoc în Superligă

Cronica partidei Craiova - CFR Cluj, scrisă de Remus Dinu » Bîrligea a dat, Oltenia a încasat

Gâlcă și aureola lui neexploatată în ultimii ani de conducătorii de la noi au reaprins în doar câteva zile speranțele la Craiova, au ridicat nivelul de serotonină într-o Bănie pleoștită rău după rateurile ultimilor ani. Craiova a (re)intrat în era dorințelor mărețe, iar un pas firesc spre normalitatea pierdută ar fi, nu-i așa, o calificare în Conference League.

Dincolo, un CFR tot mai impredictibil, care face instrucție în Giulești, apoi se scufundă lamentabil cu Farul. Miza? Una singură: colacul de salvare pe care scrie Europa. Cine aderă la EURO și cine va fi „PA”?

Cum se schimbă calculele la titlu, după Universitatea Craiova - CFR Cluj » FCSB poate sărbători titlul sâmbătă: de ce are nevoie
CALCULE
Cum se schimbă calculele la titlu, după Universitatea Craiova - CFR Cluj » FCSB poate sărbători titlul sâmbătă: de ce are nevoie

Lipsește fierbințeala

Ceva mai mult de 7.500 de spectatori au venit pe „Oblemenco” joi seara, număr direct proporțional cu motivele mărunte de bucurie pe care juveții le-au oferit tribunelor sezonul acesta.

Iar alb-albaștrii n-au rupt neapărat gura târgului într-o repriză în care ocaziile lor au fost călduțe spre reci, cu indulgență! Din nou fără Mitriță, responsabil cu pericolul a rămas Jovan Markovic, dar atacantul n-a avut nici cine știe ce mingi, nici vână și nici inspirație.

Atacantul a reluat modest cu capul ('24), apoi, zece minute mai târziu, și-a încercat norocul și de la distanță, pradă ușoară pentru Sava.

Tot de două șanse au beneficiat în prima parte și oaspeții, ambele cu un finalizator neașteptat, fundașul Mogoș. Mai întâi subțire, apoi ceva mai percutant, în ambele rânduri blocat de goalkeeper-ul Popescu. Un 2-2 tras de păr la raportul ocaziilor, însă un binemeritat 0-0 pe tabelă la finalul primelor 45 de minute.

CFR a prins viteză, Craiova s-a dizolvat sub presiune

În afara locurilor europene la acel scor, CFR a ieșit ceva mai energizată de la cabine, și-a arătat colții imediat, doar că dreptul lui Deac n-a fost niciodată piesă de muzeu, acum cu atât mai puțin. „Decarul” a irosit o șansă zdravănă în minutul 51, după ce Tachtsidis despicase genial toată defensiva Craiovei.

Ceva mai lucizi, clujenii au câștigat metri buni de teren în repriza a doua, i-au înghesuit tot mai mult pe băieții lui Gâlcă. Ritmul a crescut și el de la un punct încolo, s-a jucat cu o viteză în plus față de prima repriză, iar ocaziile au confirmat-o.

„Zorro” Baiaram a încercat un număr de magie în minutul 60, dar a finalizat slab, apoi „feroviarii” au revenit la butoane.

Au urmat minute de asediu în careul gazdelor, norocul acestora fiind că Mogoș, Michael și Tachtsidis n-au găsit limpezimea necesară pentru a înscrie. Limpede a fost însă rațiunea celui care a decis intrarea lui Bîrligea.

La trei minute de când a pășit în teren, atacantul Clujului a fost servit excelent de Tachtsidis și nu a iertat, trimițând în plasă printre picioarele lui Popescu.

Universitatea Craiova, făcută KO de CFR Cluj » Bătălia pentru cupele europene ia foc! Note + Clasamentul din play-off
Bucuria ardelenilor din Bănie / Sursă foto: Imago

Replica ce a venit prea târziu

După ce au scăpat ca prin urechile acului la ocazia lui Otele din minutul 80, cea care ar fi tranșat, practic, definitiv partida, oltenii au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă mult mai devreme: s-o zbughească spre poarta lui Sava, cu orice risc.

Universitatea a irosit cea mai mare ocazie cu puține minute înainte de final, tentativa dublă irosită de Pyry Soiri la o fază în care doar CFR-iștii știu cum au reușit să scoată mingea de acolo. Ardelenii au scăpat și au „fugit” cu punctele, iar la Craiova s-a lăsat iar cu angoase.

Notele GSP, după Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1

Universitatea Craiova: Laurenţiu Popescu 6 - Ştefan Vlădoiu 6 (73 Henri Soiri 6), Gjoko Zajkov 6, Juraj Badelj 5, Nicuşor Bancu 5 (cp) - Alexandru Creţu 5 Anzor Mekvabishvili 6 (73 Alexandru Cîmpanu 5) - Ştefan Baiaram 6, Lyes Houri 5 (82 Basilio Ndong), Andrei Ivan 5 - Jovan Markovic 6 (70 Mihai Căpăţînă 5).
Antrenor: Constantin Gâlcă - 5

CFR Cluj: Răazvan Sava 7 - Vasile Mogoş 6, Matija Boben 6, Anton Kresic 6, Mario 'Camora' 6 (cp) - Karlo Muhar 6, Kader Keita 6, Panagiotis Tachtsidis 7 (79 Durel Avounou) - Ciprian Deac 6 (89 Cristian Manea), Peter Michael 5 (68 Daniel Bîrligea 7), Philip Otele 6.
Antrenor: Ovidiu Hoban 7.

Arbitri: Istvan Kovacs 7 (central) - Vasile Marinescu 7 , Mihai Marius Marica 7

FINAL. CS Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1

GALERIE FOTO. CFR Cluj învinge CSU Craiova pe Oblemenco

CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova
CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova
CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova
CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova
CSU Craiova - CFR Cluj, play-off runda 6 / FOTO: Facebook Universitatea Craiova
+7 FOTO

Universitatea Craiova - CFR Cluj, echipele de start:

CSU Craiova (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu - Crețu, Mekvabishvili - Baiaram, Houri, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Căpățână, Soiri, Raul Silva, Ndong, Mateiu, Danciu, Bana, Cîmpanu, Blesa
Antrenor: Constantin Gâlcă

CFR (4-3-3): Sava - Camora, Kresic, Boben, Mogoș - Muhar, Keita, Tachtsidis - Deac, Michael, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ajeti, A. Radu, Aussi, R. Filip, Fica, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Bîrligea
Antrenor: Francisc Dican

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru:  Istvan Kovacs (Carei). A1: Vasile Marinescu (Bucureşti), A2: Marius Marica (Bistriţa)
Arbitru VAR: George Vidican (Satu Mare). Arbitru AVAR: Ciprian Danşa (Satu Mare)

Clasamentul la zi în play-off

Ați mai putea citi:

Nu mai e la FCSB, dar „Aguero” are încredere totală în formația lui Becali: „Foarte talentați, pot trece de preliminarii!”

Lovitură majoră încercată pe piața media » Pune la bătaie peste un miliard de dolari pentru competiția viitorului din fotbal

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (49)
brera30
brera30  •  26 Aprilie 2024, 20:33
Postat de nea..marin pe 26 Aprilie 2024, 07:15

Rusinicaaa na na na

Retrogradarea! Na na na! Mici, nai mici si mai micuti!

terra.nova
terra.nova  •  26 Aprilie 2024, 20:06
Postat de kuba pe 26 Aprilie 2024, 19:29

Te fac un poker, falitule? Sau iti cant matele de foame?

Poti sa imi canti! Ceva ma face sa cred ca esti obisnuit :)) da hai canta-i la baiatu in societatea mamaligii!

pittt
pittt  •  26 Aprilie 2024, 19:50

Minuneeee!!! Au apărut Martorii lui Mititelu! Trăiesc!! Și mai au și glas! Adică tupeu! Vorbesc de rușinică na, na! Tocmai ei, care și-au luat-o de la toată lumea și peste tot! Și continuă să și-o ia. A început chiar să le placă...Exact ca la chestia aia cu "Îl mai lasă cinci minute, iar îl prinde, iar îl ....."

Vezi toate comentariile (49)
Comentează