FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Spectacol în Liga 1 » S-au întors golurile de la distanţă

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 11:59

Şapte goluri din afara careului s-au consemnat în runda a 22-a, cifra ce s-a mai întîlnit o singură dată, în etapa a 6-a.

Spectacolul şuteorilor a început vineri la Mediaş, atunci cînd Eric a punctat printr-o execuţie cu stîngul de la mare distanţă de poarta apărată de Mingote. Pentru brazilianul “sibienilor” a fost al 3-lea gol izbutit din afara suprafeţei de pedeapsã în campionatul curent, primele două consemnîndu-se în etapele 2 şi 4.

Tot în prima zi, Mihai Roman a deschis scorul la Bistriţa cu un şut de la peste 30 de metri plasat în stânga lui Albuţ.
Golurile înscrise din afara careului au continuat şi sîmbătă, ele fiind contabilizate în ambele meciuri ale zilei. Astfel, gălăţeanul Gabriel Giurgiu a trimis fără preluare mingea respinsă de apărătorii clujeni şi l-a învins pe M.Popa, în timp ce, în derby-ul etapei Steaua-Vaslui, Adailton a stabilit scorul final dintr-o loviturã liberă de la circa 20 de metri.

Duminică, Alexandru Măţel a marcat la Craiova al doilea sãu gol în Liga 1, primul reuşindu-l în  poarta lui Tătăruşanu în etapa a 8-a tot de la circa 20 metri. În Dinamo-FCM, Torje l-a executat dintr-o lovitură liberă pe Şteţca la finalul primei reprize, mijlocaşul dinamovist fiind şi el la al doilea gol în stagiunea curentã din afara careului, după cel din partida cu Rapid din tur.

Cel de-al şaptelea gol s-a  bifat în al 9-lea meci al etapei, la Urziceni, acolo unde Iulian Apostol a adus ialomiţenilor printr-un şut din loviturã liberã primul punct din 2011.

69 de goluri s-au înscris în sezonul 2010/2011 de la +16 metri, cele mai multe bifîndu-le Vasluiul, şapte.

Adailton a reuţit în Ghencea al 5-lea gol din afara suprafeţei de pedeapsã, el fiind liderul clasamentului, urmat de Claudiu Niculescu cu 4 goluri.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  22 Martie 2011, 15:34

eric eric eric

Vezi toate comentariile (1)
Comentează