FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTITOR

Cine ar putea fi noul investitor din Liga 1: a fost măturător și a ajuns „Regele locuințelor” » A vrut să bage bani la CFR și FC Brașov și a fost invitat să cumpere Dinamo

Simon Maurer // FOTO: brasovromania.net
Simon Maurer // FOTO: brasovromania.net

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 februarie 2022 12:39 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 13:40

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la Gaz Metan, dezvăluia joi, pentru GSP.ro, că un om de afaceri ar putea ajuta financiar clubul.

„Va exista o discuție pentru preluarea clubului de către un om de afaceri. În afară de faptul că e român, mai multe nu știu. Se va discuta concret, deja au fost câteva tatonări”, spunea Poenaru, fără a da mai multe detalii.

Edi Iordănescu vorbește deschis despre defectele sale: „Orgoliul mi-a jucat feste!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Edi Iordănescu vorbește deschis despre defectele sale: „Orgoliul mi-a jucat feste!”

Simon Maurer, omul de afaceri care vrea să investească la Gaz Metan

Afaceristul care vrea s-o ajute pe Gaz Metan, echipă depunctată din cauza datoriilor, este Simon Maurer.

În vârstă de 55 de ani, Maurer s-a născut lângă Sighișoara, iar la 16 ani, în 1983 a plecat în Germania. A studiat în Germania vreme de 3 ani în cadrul unei școli profesionale și a învățat tâmplăria. Acolo a avut diverse locuri de muncă pentru a strânge bani. Inclusiv să măture scări de bloc. A mai fost grădinar, tâmplar, muncitor și șef într-un departament de cosmetice!

După 25 de ani a revenit în România și a decis să investească în imobiliare, ridicând blocuri în orașe precum Cluj, Brașov, Tg. Mureș, Sighișoara, Constanța și Sibiu, în care a vândut peste 10.000 de apartamente. Acesta a „rupt" pe timpul crizei economice, vânzând peste 2.000 de locuințe. A ajuns să fie supranumit „Regele locuințelor", fiind cel mai mare dezvoltator imobiliar din Transilvania. 

„Am profitat de criză. Dacă înainte se construiau apartamente foarte mari şi foarte costisitoare, eu am adaptat proiectele de locuinţe construind apartamente cu suprafeţe mai mici şi foarte accesibile", a explicat el pentru businessmagazin.ro.

Maurer a vrut să cumpere FC Brașov

În 2015, Maurer a vrut să o preia pe FC Brașov, la care a fost sponsor, și a avut o cerință specială pentru FRF.

„Îmi place cu adevărat fotbalul. Sunt fan Bayern München şi FC Braşov. FC Braşov este un brand al orașului şi eu sunt conștient de acest lucru. Dacă Ioan Neculaie va fi de acord, eu sunt dispus să preiau clubul, însă în anumite condiții. 

Eu sunt de religie adventist, iar sâmbătă nu lucrez. Începând cu vineri seara, de la apusul soarelui şi până sâmbătă seara, la apusul soarelui. Dacă cei de la FRF ar fi de acord să îmi respecte sâmbăta, iar echipa să-şi dispute meciurile vineri până la apusul soarelui, sâmbătă după apusul soarelui, sau în oricare altă zi, nu ar fi nici o problemă”, spunea el atunci, potrivit monitorulexpres.ro.

Voia să se implice la CFR Cluj,  invitat să cumpere Dinamo

În mai 2018, surse GSP afirmau că Simon Maurer plănuia să se implice la CFR Cluj, fiind dorit în conducere de Neluțu Varga. Totuși, discuțiile nu s-au concretizat. În 2017, Maurer a fost îmbiat să preia Dinamo de la Ionuț Negoiță! Cel puțin așa susțineau surse din lumea fotbalului. Doar că discuțiile s-ar fi întins prea mult și, în final, nu s-a concretizat nimic. 

Ulterior, omul de afaceri a comentat pentru Monitorul Expres: „Prin toamnă, am fost sunat de Dani Coman, cu care sunt bun prieten, și mi-a spus că este cu Adrian Mutu, iar acesta mi-a transmis că Dinamo e de vânzare. Atât și nimic mai mult! Nu s-a pus problema să preiau Dinamo”.

În 2018, afaceristul a început să investească la S.R. Brașov, dar își retrage finanțarea după un singur an.

200.000.000 €este cifra afacerilor companiei lui Maurer

VIDEO Edi Iordănescu, ședință de urgență la sediul FRF: „Am avut o discuție cu președintele”

Citește și: 

Ronaldo Deaconu a dezvăluit sumele exacte pe care i le datorează Gaz Metan Mediaș: „Dragi suporteri! Nu eu vă iau punctele!”

Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (14)
creeperno115
creeperno115  •  11 Februarie 2022, 22:51

N-are ce sa preia

176901212832165
Dan Petnaise  •  11 Februarie 2022, 19:34

Cine în lumea de azi vrea să ajute? El vrea ca orice investitor să câștige. Probabil vrea să bage echipa în insolvență, dar maestru în așa ceva e Iuliu Mureșan.

tictictic
tictictic  •  11 Februarie 2022, 19:25

Personal, omul asta mi se pare perfect ca investitor pentru Dinamo; este in spiritul si logica acestui club. Faptul ca e adventist, nu-i nicio problema, dimpotriva, cata vreme fostul patron Negoita era si el tot pocait (adica "crestin dupa evanghelie", asa cum i se zice...). Nu ca Gigi Becali, crestin ortodox sadea, ar fi mai aproape de cele sfinte decat astia doi... insa totusi...:)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează