FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV „Ăsta e spiritul Rapidului!” » Robert Ilyes, interviu despre situația la zi din Giulești și un detaliu remarcat la generația lui: „Chiar făceam un calcul”

Robert Ilyes e un nume important în istoria modernă a Rapidului / Sursă foto: facebook.com/ilyes.robert
Robert Ilyes e un nume important în istoria modernă a Rapidului / Sursă foto: facebook.com/ilyes.robert

Articol de , - Publicat marti, 23 aprilie 2024 02:15 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 19:15

Robert Ilyes, fost mijlocaș important la Rapid, pune oscilațiile echipei din acest sezon pe seama ADN-ului alb-vișiniilor: „Ăsta-i spiritul clubului, știm foarte bine, o dată sus, o dată jos”. Antrenorul care luptă cu Csikszereda pentru promovare așteaptă ca giuleștenii să aibă un cuvânt greu de spus campionatul următor.

În decurs de numai o lună, Rapid s-a transformat dintr-o pretendentă serioasă la titlu într-una dintre dezamăgirile anului, giuleștenii riscând în acest moment să rateze inclusiv prezența în cupele europene. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Robert Ilyes a vorbit despre situația la zi a echipei sale de suflet.

Ilyes, 50 de ani, spune că e ceva obișnuit ca Rapidul să treacă prin astfel de contraste și se declară optimist pentru sezonul următor. Totodată, îi acordă un vot de încredere „interimarului” Bogdan Lobonț.

Mircea Rednic așteaptă telefonul lui Șucu: „Sunt ultimul care a luat titlul cu Rapid. Eu cred că ai nevoie de un antrenor cu experiență”
Petrolul - UTA 1-1
Mircea Rednic așteaptă telefonul lui Șucu: „Sunt ultimul care a luat titlul cu Rapid. Eu cred că ai nevoie de un antrenor cu experiență”

Robert Ilyes știe năravurile de la Rapid: „O dată sus, o dată jos, ăsta e spiritul”

Știm foarte bine Rapidul... O dată e sus, o dată e jos, ăsta-i spiritul. Poate trec și ei printr-un moment mai delicat, dar eu le țin pumnii pentru mai departe și sper să termine cât mai sus.

Iar anul viitor, fiindcă acum au și ei oameni pricepuți în cadrul clubului, sper să se bată la câștigarea campionatului!”, a declarat Ilyes, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Nu cunosc stilul lui de a lucra, dar Bogdan Lobonț este totuși un fost internațional cu multă experiență. Dacă cei din club îi acordă încredere și-l susțin, și el poate să facă lucruri foarte mari, de ce nu?

- Robert Ilyes

Robert Ilyes, despre generația lui de la Rapid: „Toată lumea a ajuns fie antrenor, fie conducător de club”

Robert Ilyes, un fotbalist important la Rapid la începutul anilor 2000, cu 103 meciuri bifate în tricoul giuleștenilor în perioada 2002-2005, spune că e fericit să vadă că foștii săi coechipieri din Giulești au ajuns antrenori sau conducători de calibru în fotbalul românesc.

„Chiar zilele trecute făceam un calcul și am văzut că, din generația noastră, toată lumea a ajuns ori conducător de club, ori antrenor, ba chiar antrenori de succes.

Mă bucură acest lucru, tot timpul când mă întâlnesc cu foști colegi de-ai mei e un sentiment plăcut, îmi face o deosebită plăcere să ne revedem, de data aceasta din postura de avdersari”, a mai spus Ilyes, cel care a împărțit vestiarul Rapidului, printre alții, cu Marius Măldărășanu, Pancu, Daniel Niculae, Dani Coman, Nae Constantin, Iencsi, Bratu ori Nicolae Grigore.

„Ăsta e spiritul Rapidului!” » Robert Ilyes, interviu despre situația la zi din Giulești și un detaliu remarcat la generația lui: „Chiar făceam un calcul”
Robert Ilyes, într-o apariție europeană în tricoul Rapidului / Sursă foto: Imago Images

Robert Ilyes a luat parte la ultimele mari performanțe ale Rapidului. Fostul mijlocaș are în CV titlul din 2003, plus două Cupe ale României și alte două Supercupe. Fostul mijlocaș central a prins începuturile celebrului parcurs european din sezonul 2005-2006, părăsindu-i însă pe alb-vișinii în decembrie 2005, când s-a transferat în Azerbaidjan, la formația Khazar Lankaran.

Mai multe știri despre Rapid:

Alexandru Albu pleacă de la Rapid! S-ar fi înțeles deja cu rivala din play-off-ul Superligii

EXCLUSIV Surpriză la Rapid, Bergodi a avut dreptate până la urmă! » Șucu a deschis negocierile cu jucătorul: „Este spectaculos, de creație”

Rrahmani, golgeterul Rapidului, pe lista unui club din Bundesliga » Fostul angajat al Federației din Kosovo a dezvăluit interesul

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează