FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, EUROPA LEAGUE // Problema stadionului a fost rezolvată » Echipa lui Gigi Becali poate juca gratis la Giurgiu

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 12:27

Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, îi pune la dispoziție vicecampioanei FCSB stadionul său, pentru meciurile din cupele europene, fără să-i ceară niciun fel de chirie.

Gigi Becali n-a fost de acord ca FCSB să joace meciurile din această vară, din Europa, pe stadionul din Târgu Jiu, așa cum anunțase inițial Mihai Stoica.

„Vom evolua la Giurgiu. Stadion frumos, e aproape de București, ce să căutăm la Târgu Jiu?”, a argumentat Becali.

Din cauza concertelor pe care Arena Națională le va găzdui în următoarele două luni, Ed Sheeran și Metallica, stadionul e indisponibil până la începutul lunii septembrie, iar FCSB ar putea avea în această perioadă chiar și 4 „duble” în preliminariile Europa League.

La Giurgiu, față de toate stadioanele pe care a evoluat în ultima vreme, indiferent că a fost vorba despre Arena Națională, Voluntari sau Pitești, clubul lui Becali nu va suporta plata niciunei chirii. Ioan Niculae, patronul Astrei, a fost de acord să o primească pe FCSB pe arena sa fără să-i ceară nicio sumă de bani.

„Singurele cheltuieli pe care vicecampioana va trebui să le suporte vor fi cele pentru utilități și pentru pază, jandarmerie, catering, stewarzi etc.”, au dezvăluit ieri cei din conducerea clubului de la malul Dunării.

Dacă va ajunge până în grupele Europa League, disputând toate cele 4 jocuri la Giurgiu, FCSB va face o economie de peste 100.000 de euro, chiria pe care ar fi suportat-o pe Arena Națională. În plus, toate celelalte cheltuieli de organizare sunt incomparabil mai mici pe arena Astrei decât pe stadionul Primăriei Bucureștiului.

  • Ultimul meci disputat de FCSB pe stadionul din Giurgiu a fost cel cu Astra, din play-off, câștigat extrem de lejer, scor 2-0

Foarte aproape de baza din Berceni

Încă un mare avantaj pe care FCSB îl are jucând meciurile la Giurgiu, în afara factorului financiar, îl constituie distanța mică pe care jucătorii o vor avea de parcurs până la stadion.

Vicecampioana nici măcar nu va fi nevoită să se cazeze în Giurgiu, fiindcă de la baza din Berceni, unde se face și cantonamentul de dinaintea jocurilor, se ajunge în cel mult 40-45 de minute până la arena Astrei. Într-o după-amiază aglomerată în București, de la baza din Berceni, FCSB ar parcurge probabil același timp pentru a ajunge la stadionul din Voluntari, de exemplu.

8.500de locuri are stadionul din Giurgiu

Ultimul exil, acum 8 ani!

Dacă pentru meciurile de Liga 1 s-a mai întâmplat ca FCSB să joace în ultimii ani în altă parte decât pe Arena Națională, pentru confruntările europene se va bifa o premieră din iulie 2011.

Ultima dată când roș-albaștrii au jucat în afara Bucureștiului în competițiile intercluburi de pe continent a fost în vara-toamna lui 2011. Mai întâi, în play-off-ul Europa League, meciul câștigat cu ȚSKA Sofia, 2-0, s-a jucat la Cluj, în Gruia, iar apoi, primul meci din faza grupelor, cu Schalke, 0-0, a avut loc tot în fieful CFR-ului.

27.000 € e chiria pe Arena Națională pentru un meci în Europa League, la care se adaugă celelalte cheltuieli de organizare

2.500 €chirie a plătit FCSB pentru fiecare meci pe care l-a disputat la Voluntari în calitate de gazdă

2.250 €chirie a plătit FCSB pentru fiecare partidă pe care a disputat-o ca fiind pe teren propriu

Multe afaceri pe axa Niculae - Becali

Chiar dacă a existat o rivalitate sportivă la nivel înalt între Astra și FCSB și, mai mult, trupa giurgiuveană chiar a reușit să-și adjudece câteva trofee importante în fața roș-albaștrilor, între Ioan Niculae și Gigi Becali au avut loc multe transferuri spectaculoase.

FCSB a cumpărat doar în ultimii 4 ani nu mai puțin de 6 fotbaliști de la Astra: Budescu, Alibec, Gabi Enache, Boldrin, De Amorim, Alexandru Stan, care au costat peste 4,5 milioane de euro.

În vara trecută s-a mai produs o afacere, cel puțin surprinzătoare, Alibec a fost cedat de FCSB înapoi la Astra, club care s-a angajat să achite 1,2 milioane de euro pe el. În plus, pe parcursul sezonului precedent, Becali a împrumutat clubul Astra cu o sumă mare de bani, atunci când clubul lui Niculae avea datorii către jucători.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV După doi ani, Liga 1 își schimbă din nou sponsorul principal și denumirea! Suma pe care s-a făcut afacerea

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
minell73
minell73  •  20 Iunie 2019, 01:41
Postat de fcsbsibklinadn pe 19 Iunie 2019, 19:27

orice oras din Romania vrea ca Steaua sa joace in el. Giurgiu mi se pare alegerea fireasca mai ales ca e gratis si avem si fani acolo. Suntem peste tot acasa!

E gratis intr-adevar, insa la partea cu fanii, nu prea ai nimerit-o. Chiar am fost la un meci astra-fcsb acum vreo 2 ani, si injuraturile contra fcsb-ului curgeau in valuri din tribune. Poate patronii s-au infratit in vreun fel, dar spectatorii simt o adevarata repulsie pentru fcsb alias club de infractori.

gazistu
gazistu  •  20 Iunie 2019, 00:12

cate transferuri axa giurgiu-fcsb...ce bani sai ceara?

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  19 Iunie 2019, 22:46

Prin tara la munca !

Vezi toate comentariile (30)
Comentează