FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Mihai Stoichiță, reacție după acuzele lui Mirel Rădoi de la podcastul „Profu' de Sport”: „Eu nu am fost niciodată deranjat de strigătele oricui din tribună”

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 10:02 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 12:17

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a reacționat după declarațiile oferite de Mirel Rădoi, într-o ediție specială a podcastului „Profu' de sport”, realizată de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin în Arabia Saudită.

Fostul selecționer al echipei naționale a dezvăluit că a vrut să plece de pe bancă în timpul partidei România - Islanda, din preliminariile CM 2022, după ce Mihai Stoichiță le dădea jucătorilor indicații, din tribună.

Stoichiță, pus la punct după dezvăluirile făcute de Rădoi în podcastul GSP: „La Pițurcă sau Hagi n-ar fi scos un diftong! Calcă în picioare doar pe cine îi permite”
REACȚIE
Stoichiță, pus la punct după dezvăluirile făcute de Rădoi în podcastul GSP: „La Pițurcă sau Hagi n-ar fi scos un diftong! Calcă în picioare doar pe cine îi permite”

Mihai Stoichiță reacționează după dezvăluirile lui Mirel Rădoi

„Nu nu cred că a spus asta. Mi se pare un subiect de acum un an și ceva, când a fost meciul cu Islanda. Din câte îmi aduc aminte, după ce s-a terminat acel meci am avut câteva întâlniri în care aproape îl convinsesem să rămână la națională. Nu înțeleg. Am fost cu președintele la el. Apoi, în Liechtenstein, în avion, am avut o discuție numai eu cu el. i-am spus că se întâmplă. Pentru că voiam să câștigăm, strigasem «Urcă, urcă». 

Nici nu mai țin minte ce am strigat. Sunt surprins! Am mai vorbit cu Mirel, dar nu am mai reluat acest subiect. Eu nu am fost niciodată deranjat de strigătele oricui din tribună. Se mai întâmplă. Poate striga orice spectator. 

Dacă a acceptat întâlnirile cu președintele și cu mine după meciul cu Liechtenstein, în care clar i s-a spus lui Mirel... Au venit jucătorii și m-au luat de la masă să mă duc la președinte și să îi spun că ei îl vor antrenor în continuare. 

După aceea, m-am dus și am făcut demersurile. Eu nu văd niciun conflict. Nu îmi dau seama de unde această problemă dintr-odată. Relația e una bună în continuare. Sincer, nu știu. Au trecut vreo doi ani. A fost și un eșec, necalificare la baraj. A trecut ceva vreme, au fost apoi multe discuții cu mulți antrenori. 

Dar după acea campanie, după meciul cu Liechtenetein, am avut sigur trei întrevederi cu Mirel și cu președintele. Nu a spus de la început un «nu». A cerut un timp de gândire. După aceea, el a justificat că vrea să antreneze echipe de club, să antreneze zi de zi. A plecat la Craiova, nu?”, a spus Mihai Stoichiță la DigiSport.

VIDEO. Mirel Rădoi, la „Profu' de Sport”: „Am vrut să plec de pe banca naționalei în timpul meciului”

- Care e acum relația cu Federația? 
- Eu și acum mă înțeleg foarte bine cu cei din conducerea Federației. Nu am plecat certat cu nimeni. Dar și acum îi reproșez lui nea Mihai. Când văd că directorul tehnic al Federației iese și țipă de sus „Urcă, urcă, urcă!”, eu nu accept.  Accept de la un spectator. E liber să spună ce vrea. Dar nu de la directorul tehnic. Pentru că directorul tehnic m-a pus pe mine să fac lucrul ăla. Dacă tu începi să vorbești înseamnă că nu ai încredere. Și nu trebuie să mai fiu acolo.

- Vorbim despre Mihai Stoichiță? 
- Da, da. 

- A fost un meci la Voluntari? Sau unde?
 - Nu, ăla a fost primul meci la tineret. Și după aceea s-a întâmplat la meciul cu Islanda, 0-0, acasă. (n.r- 11 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022). Noi aveam mingea și el țipa „Urcă”. De parcă noi, la 0-0, nu știam că trebie să câștigăm meciul ca să terminăm pe locul 2. 

- Dar după primul episod l-ai temperat și i-ai spus să nu se mai întâmple asta? 
- Da. I-am zis că dacă se mai întâmplă a doua oară, plec. 

- Și s-a întâmplat. 
- S-a întâmplat. Și drept dovadă, am plecat. Am așteptat să se termine meciul. Dacă noi conduceam, plecam de pe bancă în timpul meciului. Am vrut să-l las pe Dică. Serios!

- Pe bune? 
- Da, da. Și după aceea, eu nu mai... nu mi pare normal! De ce mai sunt acolo? Care e rolul meu? Rolul meu e doar să vin să antrenez? Atunci trebuie să cobori lângă mine. Dacă nu mai ai încredere, atunci coboară pe bancă lângă mine. Și avem discuții în timpul meciului, că poate tu vezi anumite lucruri mai bine decât mine. Măcar vino, asumă-ți și vino lângă mine pe bancă. Dacă tu țipi de acolo de sus, cum eu te-am auzit, păi cei de lângă? Sau voi din presă? Nu l-ați auzit? Era clar, îl aude toată lumea. Și era un meci fără spectatori. Îl auzeau și la televizor. Și atunci?- Crezi că a făcut-o cu intenția de a te zgândări pentru că știa primul episod? - Nu, nu, nu. Nea Mihai nu are lucrurile astea. Ori vine și spune, ori tace. Te lasă să greșești și apoi te-a dat afară. Sunt ferm convins că nu de asta a făcut. Dacă-l vedeți la un meci de U15, el stă 4-5 minute liniștit. Eu la toate meciurile juniorilor eram în spatele lui.

- Crezi că a făcut-o cu intenția de a te zgândări pentru că știa primul episod? 
- Nu, nu, nu. Nea Mihai nu are lucrurile astea. Ori vine și spune, ori tace. Te lasă să greșești și apoi te-a dat afară. Sunt ferm convins că nu de asta a făcut. Dacă-l vedeți la un meci de U15, el stă 4-5 minute liniștit. Eu la toate meciurile juniorilor eram în spatele lui.

- Ca să-l temperezi. 
- Altfel nu se poate abține. La un meci cu Cipru, țipa în engleză la antrenorul ciprioților. El trăiește ca și cum ar fi antrenor. 
 

- Dar totuși nu e OK. Poziția lui e alta.
 - ...

Citește și: 

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (10)
j0eblack
j0eblack  •  19 Mai 2023, 22:30

*** la frf acest stoichita.. a fost si asta mare antrenor.. atat de mare ca a renuntat si dupaia striga din tribune la jucatori..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Sarcastique
Sarcastique  •  19 Mai 2023, 15:32

de fapt subiectul a mai fost , *** zicea ca nu i adevarat. a mai aparut si pe la nationale de under 17-19-21, si la fel zicea ca nu e adevarat. dar acu ca a spus radoi , e greu sa l contrazica, radai nu e copil de 16-21 de ani si nici vreun dica disperat dupa bani si vreun loc de antrenor,.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

g_mocanu1984
g_mocanu1984  •  19 Mai 2023, 14:32

generatia zero

Vezi toate comentariile (10)
Comentează