FOTBAL  »  Superliga  »  

"Istoria Stelei ne cere locul 1!"

Articol de , - Publicat vineri, 01 februarie 2008 00:00

Fiara spune că îşi doreşte să ducă Steaua în Liga Campionilor, dar vrea să reuşească acest lucru din postura de campion al României, nu de pe locul 2. Proaspăt bărbierit. Zîmbitor. Îşi trece mîna prin păr, îşi face freza, după care iese pe faleza Mării Mediterane. Trage aer în piept şi apoi acceptă o amplă discuţie despre situaţia Stelei la momentul actual, dar şi despre ce se anunţă în retur. E răguşit, după ce la antrenamente a dat indicaţii aproape nonstop. Vorbeşte încet, rar şi ridică vocea doar atunci cînd în discuţie apare un subiect care îl face să tresară: titlul de campioană.

- Domnule Lăcătuş, au trecut 20 de zile de antrenamente, mai sînt alte 22 pînă la primul meci oficial. Mulţumit?
- În general, da. În primul rînd de lot. Am la dispoziţie 28 de jucători, aici, în Cipru, plus Emeghara, care e la Cupa Africii. Apoi, sînt satisfăcut de cum lucrează băieţii, sper să fiu mulţumit şi de aportul lor din timpul amicalelor, dar şi de rezultate, chiar dacă nu pun mare preţ pe acestea. Dacă ele vor fi pozitive pe fondul unor evoluţii bune, ar fi ceva ideal.

"Trebuie să punem presiune pe CFR"

- Sincer, vă gîndiţi la titlu?
- Normal că mă gîndesc, de ce să n-o fac? Trebuie să ne vedem, în primul rînd, de drumul nostru, dar e important ce vor face şi CFR, şi Rapid. Eu cred că ele pot avea sincope şi că nu vor mai repeta parcursul din tur.
- În etapa a doua din 2008 se joacă Steaua - CFR. Cît de important e?
- E decisiv, e crucial în lupta pentru titlu. Avem o dorinţă fantastică de a cîştiga acel joc pentru a ne putea apropia de CFR şi pentru a putea pune presiune pe ardeleni. Apoi vom putea aştepta mai liniştiţi şi mai încrezători eventualii lor paşi greşiţi.
- Şi dacă nu veţi cîştiga?
- Atunci, adio titlu de campioană! Dar nu iau în calcul varianta asta. Aştept 30.000 de suporteri pe Ghencea, mai ales că va fi prima partidă acasă din 2008 şi sper să tranşăm în favoarea noastră duelul.

"Vreau 46 de puncte în 15 etape!"

- Iuliu Mureşan a spus că se va lupta doar cu Steaua la titlu.
- Se înşală amarnic. Uită Rapidul, care e pe locul 2 şi care a ajuns acolo pe meritul ei. Apoi, e Urziceniul, echipă ce poate profita de paşii greşiţi ai celor 3 mari grupări.
- Tot Mureşan a spus că Steaua a făcut transferuri bune, după ce criticase în trecut campania de achiziţii din Ghencea. Ce părere aveţi?
- Ştiţi cum e, depinde cum te trezeşti dimineaţa. Dacă te trezeşti supărat, atunci faci declaraţii nelalocul lor, dacă te trezeşti odihnit şi bine dispus, atunci ţi se pare că toată lumea e a ta şi nu te mai iei de nimeni.
- Cîte puncte vă doriţi în retur?
- Chiar dacă mai sînt 15 etape, eu îmi doresc 46 de puncte. Glumesc, însă 45 chiar vreau, dar şi aşa nu avem siguranţa că vom lua titlul. Chiar dacă ar pierde clujenii în Ghencea şi apoi încă un joc, noi tot nu i-am putea depăşi.

" Dinamo nu mai contează la titlu"

- Dar şi locul 2 duce în Champions League.
- Pentru mine, ca antrenor, ar fi o mare performanţă să o duc pe Steaua în Ligă la toamnă, indiferent de pe ce poziţie. Totuşi, nu ştiu în ce măsură, pentru o formaţie de calibrul Stelei, ar fi o performanţă ocuparea locului 2. Istoria Stelei e făcută doar pentru primul loc!
- Deci va fi o presiune mai mare pe umerii dumneavoastră decît a fost în toamnă, nu?
- Cînd nu există presiune la Steaua? Să fim serioşi, orice antrenor din lumea asta care va veni în Ghencea, indiferent că se numeşte Lăcătuş sau altfel, va avea presiunea rezultatelor. Pînă la urmă e logic să fie aşa la un club învăţat mereu cu fotbalul de înalt nivel.
- Aţi numit doar pe CFR, Rapid şi Urziceni ca rivale la titlu. De ce nu şi Dinamo?
- Va fi greu pentru dinamovişti să mai intre în această bătălie. Pînă la urmă, nu că ar fi la o distanţă mare faţă de Steaua, dar au 14 puncte în spatele liderului CFR şi mai sînt doar 15 etape. Nu, Dinamo nu va mai conta la cîştigarea campionatului.


"Achiziţiile? E loc de mai bine"
Cele 5 transferuri ale Stelei, Habibou, Mendoza, cei doi Moreno, plus Eze, trag tare la antrenamente pentru a-l impresiona pe Lăcătuş. "Sînt mulţumit de ei, dar e loc şi de mai bine. Oricum, nu vom sta doar în aceşti jucători, însă eu aştept de la ei să aducă acel plus de valoare şi să ne ajute să rezolvăm problema din ofensivă pe care am avut-o în prima parte a campionatului" a fost concluzia "Fiarei".

Explică situaţia lui Rădoi
Lăcătuş s-a referit şi la problemele medicale ale căpitanului din Ghencea, Mirel Rădoi, forţat să stea încă două săptămîni pe tuşă. "Sper să se refacă repede, pentru că nici accidentarea nu e atît de gravă. Pentru moralul lui Mirel, ar fi bine să treacă într-un timp cît mai scurt, mai ales că el ne poate ajuta foarte mult în îndeplinirea obiectivelor pe care le avem", a spus Lăcătuş.

"Dacă sud-americanii noştri vor să danseze după goluri mai bine decît cei de la CFR Cluj, sînt liberi să o facă. Pînă la urmă, cu cît mai multe dansuri, cu atît mai bine"
Marius Lăcătuş

"Cu suporterii alături de noi, va fi greu să pierdem vreun punct în Ghencea. Cel mai bun exemplu l-am avut la derby-ul cu Dinamo, cînd am evoluat în 12 jucători"

Marius Lăcătuş

LĂCĂTUŞ DESPRE...
... conflictul Dan Petrescu - Stelea
"De obicei, eu nu mă bag în treaba altei echipe, dar aici e altceva. Cînd văd că doi foarte buni prieteni au ajuns să se certe, mă doare foarte tare"
... transferul lui Rada la Dinamo
"Încă nu l-am dat. Poate că există discuţii la nivelul conducerii clubului şi vom vedea cum se vor finaliza"
... vînzarea de jucători
"31 ianuarie a fost ultima zi de transferuri în Occident. Nu cred că se mai pune problema să plece vreun jucător din echipa de bază"
... conflictul Lovin - Dumitru Tudor
"Chiar mă deranjează cînd un jucător din echipa mea e jignit într-un asemenea mod. Lovin e un băiat de caracter, cu educaţie, civilizat, nu e de la ţară aşa cum a zis cine a zis"

... plecările lui Radu Ştefan şi Claudiu Niculescu

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (13)
 •  01 Februarie 2008, 20:26

@ad1 Alege tu perioada. Anul, luna... Care vrei tu. Ma tem ca Steaua va iesi peste orice echipa la palmares. Cam asta e. In privinta istoriei, in iunie 1947, cand s-a infiintat Steaua, armata era inca sub comanda suprema a regelui Mihai. Dar in 1907 cand s-a infiintat CFR (lucru de care suporterii liderului sunt foarte mandri) stiu sigur ca Ardealul si Clujul erau in regatul maghiar. Si ca o echipa a cailor ferate nu putea fi patronata decat de guvernul de la Budapesta. Adevarata echipa a Clujului romanesc este "U", infiintata in 1919, imediat dupa Unire si dupa aparitia primei universitati romanesti din Ardeal, "Universitatea Regele Ferdinand". Nu e neaparat glorios sa fii infiintat in 1907 de catre reprezentantii unui guvern vehement criticat in presa europeana a vremii pentru nerespectarea drepturilor omului.

 •  01 Februarie 2008, 13:48

STEAUA VE-TI VEDEA VOI IN VARA,VA FI IN FRUNTEA LIGII 1.MIREL E SUFLETUL ECHIPEI STIE LACA,CE STIE.CFR VA FI BATUTA MAR PE GHENCEA.MAI ALES CU CE-A MAI CUMPARAT PATRONUL GIGI BECALI,STEAUA VA SPULBERA ADVERSARII.

 •  01 Februarie 2008, 11:17

Vlad, dobitocule.....Laca facuse o gluma...da' de fapt nu esti tu de vina ca nu stii sa citesti. :|

Vezi toate comentariile (13)
Comentează