FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

GSP.RO îţi explică drumul ”campioanei unei mari iubiri” către anonimat! Craiova e din nou în «B»!

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 20:14

Universitatea Craiova a retrogradat pentru a doua oară în istoria sa în liga secundă.

Reveniţi în 2006 pe prima scenă după un sezon de B, "juveţii" au oscilat în cei cinci ani cu Adrian Mititelu la conducere de la lupta pentru o cupă europeană din 2008/2009, la neputinţa din 2010/2011. GSP vă prezintă un rezumat al evenimentelor petrecute la Craiova în stagiunea curentă, dar şi o retrospectivă pe puncte a principalelor aspecte ce au dus, iarăşi, "Ştiinţa" în a doua divizie.

1.Stagiile de pregătire
Salvată în ultimul moment de la retrogradare, Craiova a renunţat imediat după etapa a 34 a stagiunii trecute la cuplul Reghecampf & Biţă şi a pornit la drum în noul sezon cu Aurică ţicleanu. Instalarea fostului component al "Craiovei Maxima" a venit, mai degrabă, ca o soluţie de compromis datorită eşuării negocierilor cu Antonio Conceicao şi Abel Balbo. Pregătirea precompetiţională a consmenat anularea mai multor partide amicale printre acestea aflîndu-se şi cel mai important joc de verificare ce urma a se disputa contra italienilor de la Juventus. În locul unor adversari valoroşi s-au preferat dispute cu anonimii din ligi inferioare precum amatorii austrieci de la Sportklub Bischofshofen ori englezii de la Fleetwood Town FC (Liga a V-a). O situaţie relativ asemănătoare s-a întîlnit şi în pauza de iarnă.

2.Arbitrajul
Debutul ediţiei 2010/2011 a fost pentru olteni unul cu multe acuze adresate arbitrilor. Astfel, la finele partidei din runda inaugurală cu CFR oficialii "Ştiinţei" au acuzat neacordarea a două lovituri de pedeapsă. A urmat deplasarea în Ghencea, acolo unde "alb-albaştrilor" li s-a anulat un gol valabil marcat de M.Costea la scorul de 1-0 pentru "juveţi". Greşelile "cavalerilor în negru" au continuat pe toată durata turului, fapt ce face ca într-o analiză prezentată în iarnă de GSP, Universitatea să fie poziţionată în fruntea topului celor mai defavorizate echipe din prima parte a campionatului, nu mai puţin de 12 erori grave contabilizîndu-se în contul formaţiei patronate de Adrian Mititelu.

3.Ghinionul
Deşi, în multe partide, în special din tur, Craiova a etalat un joc ofensiv, ea nu a fructificat decît în mică masură ocaziile ivite. În schimb, combatanţii din teren au beneficiat de "Zeiţa furtună" în duelurile cu "juveţii". De reamintit, faptul că Steaua a obţinut două victorii în stagiunea curentă după ce în ambele jocuri golurile ce au închis tabela au fost marcate cu ajutorul barelor, atît Surdu cît şi Bilaşco profitînd de faptul că balonul a ajuns la ei din stîlpii porţii apărate de S.Lung jr.

4.Problemele financiare
Lipsa unor investiţii în jucători cu experienţă, plus problemele privind plata salariilor au creat tensiuni în rîndul componenţilor lotului. Astfel, o parte din fotbalişti au depus memorii şi au părăsit echipa, în timp ce alţii au fost lăsaţi să plece liberi. Divergenţele financiare au reprezentat şi un punct de bază al disputei dintre Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă, fostul selecţioner cerînd încă de la începutul mandatului său în Bănie ca plăţile să fie efectuate la timp precum şi garanţii privind asigurarea unui buget pentru transferuri în pauza de iarnă.

5. Lotul slab numeric şi valoric
În prima parte a campionatului Universitatea a folosit numai 22 de jucători, un număr mic pentru o echipă cu pretenţii. Din aceştia, Fl Costea a bifat puţine meciuri, David Lopes a semnat cu doar cîteva zile înaintea startului sezonului, iar Dorel Stoica şi Stanca au sosit în plină competiţie. Startul returului nu i-a mai găsit în Bănie pe Găman, Iliev, Bărboianu, Dilevski, Gargorov, Alex Piţurcă, Wobay şi Stanca. A urmat accidentarea lui Mădălin Ciucă, dar şi a lui W.Lopez, ambii folosiţi de Napoli în startul returului. Apoi, necesitatea de lichidităţi au dus la vînzarea lui Mihai Costea la Steaua.  În locul lor, au fost utilizaţi zece jucători noi, patru străini şi şase tineri, din care cel mai vîrstnic Vlad Bujor -22 ani.

6. Tensiunile din cadrul lotului
Pe durata întregului sezon, "au curs" din interiorul clubului o serie de informaţii legate de diferite conflicte ivite între jucători. Astfel, au fost zvonuri privind certuri între străinii echipei şi fraţii Costea, ultimii doi precum şi Prepeliţă au fost acuzaţi chiar şi de fostul selecţioner ca fiind cei ce împart legea în vestiar. Tot la capitolul "tensiuni" au intrat şi problemele din "perioada Piţurcă". Atunci, mai mulţi fotbalişti printre care S.Lung, Firţulescu, Gîngioveanu sau M.Costea au pierdut siguranţa postului de titular, iar lui Prepeliţă i s-a luat banderola de căpitan.

7.Instabilitatea băncii tehnice
Instalarea lui Ţicleanu şi înlăturarea acestuia după cinci jocuri, aducerea lui Victor Piţurcă şi scandalul ce a încheiat colaborarea dintre tehnician şi patron, venirea şi plecarea lui Napoli, reapelarea la Reghecampf şi "Chiose" au afectat inevitabil jocul oltenilor. Foarte important în dezechilibrul evoluţiei "alb-albaştrilor" a fost momentul conflictulul dintre patron şi ex-selecţionerul României, cel din urmă fiind văzut la instalare drept un salvator, în special, datorită proiectului prezentat. În mandatul lui Piţurcă, Universitatea s-a aflat cel mai sus în clasament, în runda a 13-a situîndu-se pe locul 7, la doar două puncte de Steaua.

8. Conflict Adrian Mititelu - autorităţile locale
Dacă la alte echipe există susţinere din partea autorităţilor locale, la Craiova, în ultimii ani, neînţelegerile acestora cu Adrian Mititelu au devenit de notorietate, acuzele din ambele părţi neîncetînd sub nicio formă. Sezonul a început pe arena din Severin şi doar sosirea lui Piţurcă a făcut ca Universitatea să revină pe "I.Oblemenco". Evenimentele din iarnă au dat naştere altor episoade şi critici ce au agravat şi mai mult liniştea şi stabilitatea grupării "alb-albastre".

9.Conflict Adrian Mititelu - LPF
Patronul Universităţii a făcut pe durata stagiunii curente în mai multe rînduri opoziţie cu ideile promovate de către cei de la LPF. În plus, a intrat direct în conflict cu Dumitru Dragomir aducîndu-i acestuia o serie de acuze privind influenţa preşedintelui Ligii asupra unor decizii nefavorabile date de comisii la adresa Craiovei. Pentru toate, Mititelu s-a ales cu un şir lung de amenzi şi penalizări.

10.Suporterii
Încrederea în proiectul Piţurcă i-a adus pe pătimaşii fani ai "Ştiinţei" la stadion. Astfel, în cele şase jocuri disputate pe teren propriu în tribunele fostului Central s-au înregistrat peste 15000 de spectatori la fiecare partidă. Nu la fel au stat lucrurile în retur, cînd, deşi într-o situaţie critică, echipa  a avut o medie de numai 3200 spectatori/meci.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (28)
wollt_rider
wollt_rider  •  18 Mai 2011, 00:25
Postat de bogdan-m pe 17 Mai 2011, 09:08

Bucurati-va! Craiova a cazut in Liga a II-a! Normal ca prima liga va creste valoric si in spectaculozitate cu Concordia Chiajna in locul Craiovei... Asa s-a ajuns acum, Craiova sa joace in Liga a II-a impreuna cu UTA, F.C. Arges, Poli Iasi sau Farul Cosntanta, in timp ce in prima liga vor juca Bistrita, Chiajna, Mioveniul sau Mediasul...

lasa tu Mediasu si alte echipe ca daca ereati asa de buni nu retrogradati ce tupeu de oltean spurk.at ..... va meritati soarta ca numa gura-i de voi incepe sa imi para bine ca ati retrogradat ...... ps. cu Mediasu nu va comparati nici ca oras nici ca fotbal (sa nu mai vorbim de oameni )

ediw0w
ediw0w  •  17 Mai 2011, 10:42

In retur am avut o medie de 3200 fani/meci , steaua locul 6 cu sanse marii la cupele europene cred ca nu a obtinut nici macar o medie de 1000 fani/meci . Daca pleaca mititelu va garantez eu ca o sa fie 25000 in divizia B , pentru ca noi , fata de alti suporteri chiar ne iubim culorile. BAFTA!

safty04
safty04  •  17 Mai 2011, 10:34

PREAMITITELU acum ai inteles oare ca tu esti PREAMIC,PREASARAC,PREAPROST[dar fudul] pentru STIINTA????ne-ai adus umilinta maxima brutar burtos.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează