FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Ce e în spatele „ingineriei" pe care Becali a făcut-o la transferul lui Miculescu: cum i s-au întors 450.000 de euro! Gigi, prima reacție: „Ce vă interesează pe voi, sunteți anchetatori?"» Apoi a revenit și a explicat culisele financiare

Articol de , , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 16:45 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 01:00

David Miculescu (22 de ani) a ajuns titular ca atacant central la FCSB, chiar cu prețul scoaterii din echipă a lui Andrea Compagno. În ciuda unui randament modest, fotbalistul adus de la UTA continuă să rămână în grațiile lui Gigi Becali, care nu mai departe de astăzi a spus că a fost mulțumit de cum a evoluat în deby-ul cu Dinamo, deși l-a schimbat la pauză, și că are șanse mari să rămână în formula de start pe viitor.

Indulgența de care beneficiază Miculescu din partea patronului roș-albaștrilor își poate găsi o explicație în ceea ce s-a întâmplat, din perspectivă financiară, în transferul jucătorului de la Arad la FCSB.

Chiar Gigi Becali a fost cel care a explicat că, de fapt, suma pe care a anunțat că a achitat-o inițial, de 1,7 milioane de euro, a fost mult mai mică.

„Pe Miculescu am dat 1.200.000 de euro. Cam atât m-a costat. Da, 1,2 milioane, nu 1,7 milioane, pentru că mi-a dat mie banii înapoi, care e treaba? Suntem proști? E inginerie financiară. Nu e evaziune fiscală. Nu e nimic ilegal. Mi-a convenit, pentru că nu am lăsat nici procente. Acum să nu se mai speculeze", a declarat în urmă cu câteva luni Becali.

Gigi Becali a găsit atacant pentru FCSB: „Am trimis ofertă de 800.000 de euro”
FCSB
Gigi Becali a găsit atacant pentru FCSB: „Am trimis ofertă de 800.000 de euro”

GSP are informații că în jur de 450.000, despre care chiar Becali a susținut că i s-au întors, au fost de fapt partea deținută de jucător și de familia acestuia în contractul cu UTA. 

Conform actelor, 25% din clauza de reziliere de 1,7 milioane de euro era deținută de Miculescu, undeva în jur de 450.000 de euro. Bani despre care chiar patronul FCSB a susținut că i s-au întors.

Atunci când Gigi Becali a făcut acele dezvăluiri, președintele celor de la UTA, Alexandru Meszar, a fost întrebat de iamsport.ro despre acest subiect.

„Mie nu-mi place să vorbesc despre sume, că astea sunt confidențiale, dar tot Gigi Becali a făcut anunțul, atunci când a avut loc transferul, că a fost vorba despre 1,7 milioane. 

Dacă s-au întors la domnul Becali 500.000? Nu, nu... asta e complicat. Clubul a încasat 1,7 milioane de euro. Punct", a declarat Meszar. Oficialul arădenilor a explicat practic că în club a intrat toată suma, după care s-a făcut o singură plată, către jucător și familia acestuia, conform contractului, și nu și o alta către FCSB.

Prima reacție a lui Gigi Becali: „Ce, sunteți anchetatori?”

Astăzi, având toate aceste informații, GSP l-a sunat pe Gigi Becali pentru a comenta subiectul. Prima reacție? Extrem de iritat de întrebarea „E adevărat că tatăl lui Miculescu v-a trimis înapoi cei 450.000 de euro în contul clubului?", a răspuns: 

„Nu mai țin minte ce zici tu. Vrei să-ți spun acum ingineriile financiare? Nici nu mai țin minte. De unde inventezi tu minciunile astea? V-am mințit eu atunci. Am zis minciuni. Ce, sunteți anchetatori? Unde s-au întors? De unde știi că s-au întors? Dacă aveți informația asta ce? Scrieți prostiile voastre".

Gigi Becali a revenit după 10 minute

După 10 minute, el a fost cel care a sunat înapoi și, de această dată, mult mai calm, a dorit să explice ceea ce nu s-a știut până acum în datele financiare ale transferului lui Miculescu

- Da, domnule Becali! 
- De unde ați mai inventat voi așa ceva?

- Avem o informație că banii întorși la FCSB sunt de la tatăl lui Miculescu.
- Care bani? Cum să intre banii în contul clubului? Ar fi trebuit să-i dea sub formă de donație.

- Păi, dumneavoastră ați spus că e vorba despre o inginerie financiară... 
- Da, ingineria financiară a fost faptul că tatăl lui a primit banii și mi-am permis să nu mai dau salariu așa mare. I-am scăzut din salariu. «Bă, tu iei procent de acolo. Ca atare, dau salariu mai mic». I-am scăzut din salariu. Banii au venit în club, s-au întors, din moment ce îți dau salariu mai mic. Am zis că îți dau 25.000 pe lună, iar acum îți dau 10.000. Ăia 450.000 de euro îi împart în salariul anual. Deci banii rămân în club, transferul lui nu mai e 1,7 milioane.

- Miculescu solicita 25.000 de euro pe lună? 
- Da... sau 20.000. Nu mai țin minte. Cred că 20.000. Și i-am dat 7.000, 10.000... Am zis «Plătesc clauza, dar îți dau salariu mai mic». Din salariul lui s-au scăzut banii pe care îi lua familia, din procente. Asta a fost ingineria financiară. Banii s-au întors în club prin salariu. Am dat doar 1,3 milioane pe el. Iar ăia 400.000 i-am scăzut din salariu. El banii ăia i-a primit de la clubul UTA, dar am zis «Consideri banii ăia ca salariu»". Așa au stat lucrurile, nu cum m-ați întrebat voi, că mi-a dat tatăl lui banii în cont.

Ce e în spatele „ingineriei
David Miculescu // FOTO: Imago

- Dar... 
- De unde știați voi asta? De la un procuror? Dacă zici... Nu ai voie să faci așa ceva. Cum să iei banii? Asta e fost ingineria, ce v-am explicat mai devreme. Dacă pe voi nu vă duce mintea la așa ceva, cine știe ce prostii mai inventați. Dacă nu le aveți, voi inventați «Becali a făcut evaziune fiscală». Și găsești un procuror și... În România se poate întâmpla orice.

Care e salariul lui Miculescu: 10.000 în primii 3 ani

În momentul când s-a realizat transferul, vara lui 2022, Gigi Becali a dezvăluit și care va fi salariul pe care Miculescu îl va încasa la FCSB.

„Va fi un contract pe 5 sezoane. Îi dau 10.000 de euro pe lună în primele trei și apoi 15.000 pe lună în următoarele două". 

Dacă va sta 5 ani la FCSB, se va alege din salariu cu 720.000 de euro. Conform lui Becali, el solicitase un salariu de 20.000 de euro atunci când a venit, ceea ce ar însemna 1,2 milioane de euro pentru cei 5 ani. Un surplus de 480.000 de euro!

VIDEO Florinel Coman a decis meciul Dinamo - FCSB cu un gol de generic

Citește și: 

„Ce pretenții să ai?” » Nu-l iartă pe Charalambous pentru gestul obscen: „E paracliser la strana fotbalistică a lui Becali”

Revoluție la FCSB! » Gigi Becali a implementat „regula Dan Petrescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 Noiembrie 2023, 19:38
Postat de parpalache pe 28 Noiembrie 2023, 09:03

Ați vazut bah,cum e cu salariile alea„mari”pe care le da jnapanul din Pipera jucatorilor sai?!Cica Florinel-cel mai bune platit-cica-ar avea 30 de mii pe...Luna!De ce nu are atâta?!Pentru ca jupânul (in marea lui marinimie)cica s-a gândit și la viitorul lu Florinel!Chiar el zicea ca in contul salariului,i-a ...vândut un teren(vrei nu vrei,bea Grigore aghiasma)!Ia ba,sa-ți faci și tu o casa!Da-ți opresc banii din salariu!Va dați seama ca i l-a vândut de 3 ori prețul pieții- așa ca Florinel tot 7000 ia pe luna!Nu ca ar fi puțin,dar e departe de ...30 de mii!

Amice, asta reprezinta tot o " inginerie finaciara" marca Gigi Valiza.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  28 Noiembrie 2023, 19:21

Are dreptate Don'gigi arhanghelul dreptății!.... Ce vă interesează pe voi??.... Ce sunteți anchetatori!?.... Că în cazul ciobanului grețos anchetatorii dorm neîntorși! Sforăie adânc! Niente!... Că DNA-ul, care se ocupă de corupție nu a auzit de cobanul Gigi și valizele lui! ..... Golanii gigisti își fac de cap in România și nimeni nu-i deranjează! Că de FRF și Liga vorbim ca de două personaje de desene animate! Îi plătim pe toți degeaba cu salarii uriașe că Gigi *** de rupe și îi ia pe toți direct din pat unde dorm somnul cel adânc! De veci....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  28 Noiembrie 2023, 17:05
Postat de Lonewolf pe 28 Noiembrie 2023, 16:53

asa se explica prostia din capu tau prazare!!

Hai posteaza cu toate clonele! :))

Vezi toate comentariile (51)
Comentează