FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pierde Becali o sumă colosală? Ar intra în topul celor mai mari țepe luate de FCSB

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 18:00 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 10:22

David Miculescu se conturează a fi una dintre cele mai proaste afaceri făcute de FCSB  ♦ Extrema dreaptă în vârstă de 22 de ani poate completa o lungă listă cu transferuri ratate care l-au costat scump pe Gigi Becali

Miculescu a venit în august 2022 la FCSB, de la UTA, în schimbul unei sume colosale, 1,7 milioane de euro. Până în acest moment, randamentul lui David în roș-albastru este unul ridicol. Arădeanul încă nu emite pretenții la un loc de titular, are numai 5 goluri în 62 de apariții oficiale și a primit ultimatum de la Gigi Becali.

„Eu am încredere în Miculescu. Și MM Stoica îmi zice «Se face fotbalist, se va face fotbalist». Are fizic prea frumos, are prea multe calități ca să nu devină fotbalist. Mai am încredere în el. Dacă nu mai aveam, spuneam. Cât? Mai trece anul ăsta, dar dacă la anul nu devine titular, nu mai am încredere! Dacă anul viitor nu începe echipa cu el, nu mai am încredere în el!”, a declarat aseară patronul FCSB, în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni
FCSB
Vali Crețu, caz SF la FCSB! » Cronologia ultimelor 6 luni

David Miculescu, printre cele mai proaste transferuri făcute de FCSB?

În ultimii 20 de ani, de când e patron la FCSB, Becali și-a luat o mulțime de țepe. Gazeta face un top al afacerilor proaste înregistrate de roș-albaștri, ținând cont atât de sumele cheltuite, cât și de randamentul fotbaliștilor. 

De exemplu, chiar dacă jucători ca Tătărușanu, Vali Badea au costat fiecare cel puțin un milion de euro și au plecat gratis, ei nu sunt socotiți drept transferuri ratate, întrucât au fost oameni de bază într-o anumită perioadă și au contribuit la titluri ori campanii reușite în cupele europene.

Cea mai recentă afacere mare ratată de Becali poartă numele Dragoș Nedelcu. Adus în 2017 de la Viitorul, actuala Farul, pentru mai mult de două milioane de euro, mijlocașul defensiv avea să revină la Ovidiu vara trecută, gratis. El fusese împrumutat jumătate de sezon și în liga a doua din Germania, la Fortuna Dusseldorf.

Nu lipsesc de pe listă nici fotbaliști ca Elton sau Emeghara. Primul a rezistat numai 5 luni la FCSB, al doilea 5 ani, dar fundașul stânga nigerian a absentat în cea mai mare parte din durata contractului, fiind accidentat.

Au fost luați în calcul inclusiv fotbaliști ca Dayro Moreno și Janos Szekely. Ei au costat în total peste 3 milioane de euro, n-au confirmat și au plecat de la FCSB după doi, respectiv 3 ani.

TOP țepe luate de Gigi Becali la FCSB

FOTBALIST*SUMĂ PLĂTITĂ DE FCSB**SUMĂ OBȚINUTĂ
Dragoș Nedelcu2,130
Dayro Moreno1,750,6
Elton1,650,5
Ionuț Rada1,60,3
Janos Szekely1,50
Mihai Costea1,40
Mihăiță Pleșan1,50,1
Antonio Semedo1,20
Efeanyi Emeghara1,50
Mihai Răduț10
Romeo Surdu10

*Doar jucători pentru care Becali a plătit minimum un milion de euro 
**Sume exprimate în milioane de euro

Care a fost suma de transfer reală pentru David Miculescu?

În această vară, Becali a revenit asupra banilor pe care i-a achitat pentru transferul lui Miculescu și a precizat că a cheltuit numai 1,2 milioane de euro. „Am dat pe David Miculescu aproape 1,2 milioane. Cam atât m-a costat. Da, pentru că mi-a dat mie banii înapoi, care e treaba? Suntem proști? E inginerie financiară, nu e evaziune fiscală. Nu e nimic ilegal”. Varianta a fost contrazisă vehement de Alexandru Meszar, conducătorul celor de la UTA: „Clubul a încasat 1,7 milioane de euro. Punct”.

Explicația? Din informațiile GSP, UTA deținea doar 60% din drepturile fotbalistului, restul procentelor aparținând chiar lui Miculescu. Contractul dintre arădeni și David prevedea ca suma aferentă celor 40 de procente să intre direct în contul jucătorului. Practic, Becali susține că o mare parte din suma care ar fi trebuit să ajungă la Miculescu, în jur de 680.000 de euro, i-ar fi fost înapoiată de fotbalist după efectuarea transferului.

Pierde Becali o sumă colosală? Ar intra în topul celor mai mari țepe luate de FCSB
David Miculescu nu confirmă la FCSB

Lotul Urziceni, un dezastru

În 2010, Gigi Becali renunța la 4,5 milioane de euro, datoria pe care Dumitru Bucșaru avea să i-o achite de 3 ani, în schimbul a 7 fotbaliști de la Unirea Urziceni: Pablo Brandan, George Galamaz, Marius Bilașco, Laurențiu Marinescu, Marius Onofraș, Ricardo Gomes și Iulian Apostol

Singurul care a convins şi s-a integrat a fost argentinianul Brandan, pentru care chinezii de la Liaoning aveau să achite 700.000 de euro în februarie 2012. Ceilalți 6 au plecat gratis de la FCSB.

Gigi Becali a făcut și afaceri senzaționale la FCSB

Patronul FCSB se laudă constant că e singurul conducător vechi din Liga 1 care a rezistat pe prima scenă pe parcursul ultimelor două decenii. Asta și pentru că a reușit să vândă fotbaliști cu sume impresionante de-a lungul timpului. Numai cu Dennis Man, Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheș și Florin Gardoș a făcut un profit cumulat de peste 30 de milioane de euro!

JUCĂTORCÂT A COSTAT*CÂT A OBȚINUT FCSB
Man0,411
Stanciu0,79,7
Chiricheș1,38,5
Gardoș0,156,8

*Sume exprimate în milioane de euro

VIDEO. Mircea Rednic: „Nu puteam să concurăm cu FCSB pentru Rotariu”

Mai multe articole despre FCSB: 

A căzut transferul pus la cale de FCSB! Gigi Becali anunță: „Acum mi-a fost propus altul”
FCSB
A căzut transferul pus la cale de FCSB! Gigi Becali anunță: „Acum mi-a fost propus altul”
Gigi nu are răbdare! Cât timp are Rotariu la dispoziție în FCSB - FC Voluntari: „Dacă nu, joacă altul”
FCSB
Gigi nu are răbdare! Cât timp are Rotariu la dispoziție în FCSB - FC Voluntari: „Dacă nu, joacă altul”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (32)
eldiaforever
eldiaforever  •  31 Octombrie 2023, 22:47
Postat de hannah.robinson pe 20 Octombrie 2023, 21:47

A fost slab pt ca așa a vrut gg… el mu a jucat pt ca ar fi trebuit sa plătească 100 mii la uta

de ce minti?

muzzi1
muzzi1  •  22 Octombrie 2023, 13:35
Postat de CiprianBirtea_84 pe 21 Octombrie 2023, 15:41

Nu e adevărat ce spui. La americani, când câștigi la loterie, ți se iau taxele înainte de a ți se înmâna câștigul dacă vrei toți banii deodată. Că ai și varianta să iei banii în tranșe lunare timp de 30 de ani și să nu plătești nici o taxă.

pai acum nu mai este, ca au inteles si au schimbat! am zis "au trecut zeci de ani...." adica asta s-a intamplat! nu se mai intampla acum, dar s-a intamplat! nici nu am sustinut ca acum se poate, dar in trecut a fost!

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Octombrie 2023, 15:41
Postat de muzzi1 pe 21 Octombrie 2023, 15:15

nu e nimic ilegal, e doar imoral! sunt lacune in lege care pot fi speculate ! la americani au trecut zeci de ani pana sa isi dea seama ca au o problema cand unul castiga la loto o suma de bani si dupa o dona sotiei sau cuiva de incredere si sa isi tinea toti banii fara sa dea nimic la stat!

Nu e adevărat ce spui. La americani, când câștigi la loterie, ți se iau taxele înainte de a ți se înmâna câștigul dacă vrei toți banii deodată. Că ai și varianta să iei banii în tranșe lunare timp de 30 de ani și să nu plătești nici o taxă.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează