FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Interviu EXCLUSIV Folosit extremă de Mirel Rădoi, Sorescu are alt post preferat: „Acolo e locul care-mi place cel mai mult” » Cum prefațează derby-ul cu FCSB de duminică

Deian Sorescu
Foto: GSP
Deian Sorescu Foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 09:53 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 14:12

Deian Sorescu, 24 de ani, vorbește despre pașii cu dreptul făcuți de națională în drumul spre barajul CM, face o avancronică a derby-ului FCSB – Dinamo și anunță că dorește să poarte o discuție cu șefii „câinilor” pentru a stabili viitorul său.

- Deian, șapte puncte în ultimele trei meciuri ale naționalei, e mai mult decât ați sperat la începutul acestei serii?
- Ne-am bucurat, am fi vrut să obținem maximum, adică nouă puncte, dar cel mai important e că n-am primit gol. A fost o perioadă cu multă presiune, o miză extraordinară, trei partide complicate, chiar dacă Liechtenstein pare din afară un adversar anonim. 

Suntem în continuare în lupta pentru locul de baraj și cred că seria pozitivă de acum ne va ajuta foarte mult să încheiem cu un tonus ridicat campania pentru Mondiale.

- Ai avut șansa de a deveni titular prin absența lui Florin Tănase. Cum te-ai simțit la națională ca extremă stângă?
- Am mai spus-o și la club: m-am obișnuit să evoluez fundaș dreapta, post pe care am jucat în trecut și la națională. Acolo e locul care-mi place cel mai mult. A fost puțin ciudat că am revenit în linia ofensivă, dar ăsta nu e un motiv plauzibil că n-am putut face mai mult în aceste trei jocuri.

„Pierdeam un tempo dacă atacam pe interior”

- O ocazie monumentală în Islanda, descriem puțin cum ai gândit acea fază?
- Am vrut să fac presing la stoper, nu mă gândeam că mingea va ajunge și va rămâne la mine, nu-mi închipuiam că va greși pasa, iar primul instinct a fost acela de a dribla portarul pe exterior, fiindcă eram într-un unghi și într-o poziție incomode pentru finalizare. M-am dezechilibrat însă, am pierdut și controlul balonului. 

Nu mi s-a părut o idee bună să atac spre interior, către cadrul porții, fiindcă faza m-a prins într-o dinamică în care ar fi însemnat să pierd un tempo decisiv ca să-mi schimb poziția. Din păcate, continuarea fazei nu s-a soldat cu golul pe care aș fi vrut să-l marchez.

5 selecții la echipa naționalăa adunat Deian Sorescu, debutant la prima reprezentativă în iunie, la amicalul pierdut cu Georgia acasă, 1-2 la Ploiești

- Ce notă ți-ai da pentru evoluțiile de acum la lot?
- E clar că se putea mai bine. Aș zice un 6! Și aici țin cont și de contextul special în care am fost folosit ca extremă stângă.

Deian Sorescu: „Nu sunt vaccinat, respect toate regulile de igienă”

- Rădoi și-a arătat public insatisfacția că am câștigat doar cu 2-0 contra Liechtensteinului și că în Macedonia am arătat un joc mai inconsistent. V-a transmis aceleași lucruri și în vestiar?
- Sunt convins că-și dorea mai mult. Am vrea să câștigăm toate partidele cu 10-0, dacă s-ar putea. Ne-a spus că se aștepta să mai marcăm măcar încă o dată cu Liechtenstein, dar mesajul principal a fost acela de la începutul jocului, că, dincolo de orice detalii, vitale sunt cele trei puncte. 

Am simțit că la început de campanie nu ni se dădeau foarte multe șanse să ajungem la baraj, dar acum suntem împreună pe un drum bun, chiar dacă planurile lui Mister presupun că au fost date destul de serios peste cap din cauza multitudinii de accidentări și a cazurilor de Covid.

- Te-ai temut că te vei infecta? Ești vaccinat?
- Nu, nu m-am vaccinat. Am văzut multe informații contradictorii, așa că deocamdată am mai așteptat. N-am ieșit niciodată pozitiv, n-am avut niciun simptom, sunt foarte atent la igienă, mă spăl pe mâini foarte des, port mască. Nu neglijez niciun detaliu pentru a mă feri. 

Sigur, uite că se poate întâmpla să apară un coleg infectat și există pericolul de a lua astfel virusul. Dar nu mi-e teamă, atâta vreme cât știu că mă îngrijesc foarte atent și respect regulile.

Deian Sorescu: „Prefer să batem în derby chiar și fără să marchez eu”

- Urmează derby-ul FCSB – Dinamo. N-ai marcat niciodată, a venit acum momentul?
- Doamne-ajută! Aș prefera însă oricând varianta de a câștiga echipa, iar eu să nu marchez. Sunt de suficient timp la Dinamo pentru a trăi și a înțelege spiritul acestui club, așa că știu foarte bine ce ar însemna un succes în derby. 

Doar când îmi aduc aminte de prima mea partidă cu FCSB, acel nebun 3-3, mi se face pielea de găină! Și de-abia aștept coregrafia fanilor noștri, fiindcă știu că pregătesc de fiecare dată surprize incredibile!

- Schimbări interesante în ultimele zile în ambele tabere, va arăta altfel meciul decât se profila în urmă cu două-trei săptămâni, nu?
- E foarte important că s-au deblocat transferurile la Dinamo, iar conducerea a reușit să întărească echipa, pentru că lotul era, sincer, destul de subțire. Mă bucur că au revenit acasă jucători care știu foarte bine cine e Dinamo, iar pentru cei noi va fi o provocare faptul că încep experiența la club chiar cu un derby cu FCSB. Trebuie să începem să acumulăm repede puncte, iar de acum sunt convins că am devenit mai puternici.

Deian Sorescu: „Onest ar fi să se respecte înțelegerea cu clauza mea”

- Care e situația cu transferul, pentru că și pe tema asta au existat o grămadă de discuții în ultima vreme?
- Am avut înainte de insolvență acea discuție cu DDB, am primit o hârtie cu o clauză pentru transfer, dar, din păcate, documentul și-a pierdut valabilitatea după ce am intrat în insolvență și s-a schimbat conducerea. Înțeleg că singurii care mai pot decide sunt domnii Mureșan și Zăvăleanu. 

Aș vrea însă să purtăm zilele viitoare o discuție în care să clarificăm aceste aspecte, pentru că au venit propuneri exact în termenii clauzei stabilite anterior, iar clubul a spus pas. Sunt momente importante pentru cariera mea și e normal să mă gândesc la viitorul meu. Corect mi s-ar părea să se respecte în continuare înțelegerea anterioară, chiar dacă documentul în sine nu mai are putere.

- Te tenta inclusiv varianta FCSB, care a anunțat că a făcut ofertă pentru tine?
- Sincer, chiar nu m-am gândit la tema asta, știind că urmează meciul direct după partidele de la națională. Mintea mea e acum numai și numai la Dinamo, pentru care am dat și voi da în continuare sută la sută. Așa voi face la orice club unde mă vor purta pașii în carieră. 

Să fiu și mai clar: nu-mi stă capul acum la un transfer cu orice preț! Important e Dinamo în acest moment și punct! Dar la fel de onest e să știu cum se pune problema în ce privește viitorul meu.

Deian Sorescu: „Am primit bani pe care-i credeam pierduți”

- Cu banii ai mai rezolvat?
- Am primit o sumă de bani, sunt OK momentan. M-a deranjat un pic faptul că am fost lăsat la urmă, dar nu e supărare. Mă bucur că am recuperat niște sume pe care le consideram pierdute. A fost un an greu, am fost jucători care am rămas la greu, am pus umărul cu toții la salvarea de la retrogradare, n-am căutat motive să evadăm. Numai noi știm prin ce am trecut!

- Te enervezi acum când auzi voci care susțin că anul ăsta nu mai scăpați?
- Clar că mă deranjează! Sunt convins că există destui oameni care ar vrea să vadă pe Dinamo în liga secundă, dar așa cum ne-am luptat până acum, o vom face în continuare. Nu concep altă situație decât Dinamo în prima divizie și vom demonstra că merităm acest loc.

Deian Sorescu: „Cer scuze dacă am deranjat cu semnele”

Un filmuleț postat pe TikTok de prietena lui Sorescu a făcut recent valuri, înfățișându-l pe dinamovist dansând și făcând semne obscene. Explicațiile lui Deian: „E o scenă de la Revelionul trecut. Am avut atunci doar trei zile libere după un an infernal, eram cu niște prieteni și a fost ca o eliberare. 

Eram în timpul meu liber. Semnele acelea nu erau îndreptate către cineva anume, ci a fost o glumă între amici, dar poate că am exagerat, într-adevăr. Cer scuze dacă am deranjat pe cineva, dar n-am avut această intenție sub nicio formă

Am aflat toți de remiza surprinzătoare de la Armenia – Liechtenstein și asta cred că ne-a dat o motivație în plus în Macedonia. Puteam să urcăm deja pe locul doi dacă am fi învins la Skopje, dar atât am putut deocamdată, având în vedere și situația specială de la lot, cu o mulțime de absenți.

N-ar trebui să privim în termeni negativi partida din Germania și să ne gândim doar la ideea că trebuie să luăm cât mai puține goluri. Nu sunt de acord cu această abordare. Dacă vom respecta planul antrenorului, vom avea determinare și șansă, nimic nu va fi imposibil.

A fost plăcută reîntâlnirea cu fanii la un meci oficial al naționalei, cel cu Liechtenstein. Când am intrat pe teren și am auzit că atâtea voci îmi scandează numele, am simțit o mândrie extraordinară că port tricoul României.

Rădoi e un antrenor cu coloană vertebrală. Știe să te motiveze, să te facă să te simți important, chiar și atunci când nu joci. Și are darul de a uni grupul într-o perioadă scurtă, ceea ce e un mare atu.

- Deian Sorescu

VIDEO Iuliu Mureșan: „O să vedem dacă vom mai aduce un jucător”

Citește și:

Cifrele îi dau dreptate lui Rădoi » Răzvan Marin, parametrii mai slabi decât Stanciu și Cicâldău

Fierbe Aradul » Sold-out la UTA - Rapid! Fanii celor două echipe, gata de spectacol

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
nealiniatul
nealiniatul  •  10 Septembrie 2021, 21:34

Un fotbalist bun de prima liga in Romania. Asta este Sorescu acum. Mai poate creste. Dar nu este el inceputul si sfirsitul echipei nationale. Daca era constant bun, precis primea o oferta de la un club bun de afara. Dar nu a primit.

sibelius
sibelius  •  10 Septembrie 2021, 18:51
Postat de c23665 pe 10 Septembrie 2021, 14:18

Mulți jucători se plâng că nu sunt folosiți pe posturile pentru care au abilități. Poate sunt chelneri și niște oameni răi ii pun să joace fotbal ..

Daca ar juca fiecare pe "postul lui" nu am putea alinia 11 jucatori.

popescu222
popescu222  •  10 Septembrie 2021, 16:09
Postat de ilie33 pe 10 Septembrie 2021, 15:51

El chiar vrea la Steaua ( FCSB )

Daca vrea la FCSB, dupa mine ar trebui lasat sa mearga acolo, pentru pretul corect. La Dinamo a avut meciuri bune si meciuri proaste, dar nu a pacalit fotbalul, ca altii. A pus suflet in niste ani foarte grei - ce poti sa-i ceri mai mult? Respect Deian, de la un suporter batran. Nu pot sa zic ca ma dau pe spate tatuajele si gusturile lui muzicale, dar mi se pare un baiat inteligent pentru nivelul din lumea fotbalului, echilibrat, talentat, luptator, si mai ales sufletist.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează