FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO De la Barcelona la Dinamo! » Edgar Ie dezvăluie pentru GSP cum e să te antrenezi cu Messi, Suarez și Neymar: „Mi-a dat sfaturi legate de joc” + Promisiunea făcută fanilor alb-roșii

Edgar Ie
Foto: GSP
Edgar Ie Foto: GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 08 martie 2024 11:15 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 13:02

Edgar Ie (29 de ani), fundașul central al celor de la Dinamo, a oferit un interviu pentru GSP.ro în care a vorbit despre adaptarea sa în România la o lună de la transferul la alb-roșii și a povestit cum a fost pentru el perioada în care a fost la FC Barcelona, unde a fost coleg cu Messi, Suarez, Neymar sau Iniesta.

Adus de Dinamo în urmă cu o lună liber de contract după despărțirea de turcii de la Bașahșehir, internaționalul din Guinea-Bissau a strâns 3 meciuri până acum în tricoul „câinilor”. Edgar dezvăluie de ce a ales să vină la Dinamo, dar și cum s-a adaptat la fotbalul românesc.

Foștii acționari se „sfâșie” între ei: „Dinamo e fostul club al Miliției, al Securității. S-au schimbat niște lucruri, dar nu în totalitate!”
DINAMO
Foștii acționari se „sfâșie” între ei: „Dinamo e fostul club al Miliției, al Securității. S-au schimbat niște lucruri, dar nu în totalitate!”

VIDEO Edgar Ie: „Când Dinamo mi-a făcut ofertă nu m-am gândit de două ori înainte de a veni”

„Sunt de o lună aici și încă mă adaptez. Grupul m-a primit foarte bine și le sunt recunoscător colegilor. Am ales Dinamo pentru că e un club cu o istorie în spate, când mi-au făcut oferta nu m-am gândit de două ori înainte de a veni aici. Îmi place în România, nu mai fusesem niciodată aici, mi s-a spus dinainte că Bucureștiul e un oraș foarte frumos și sunt interesat să-l cunosc.

Colegii m-au primit foarte bine, sunt jucători aici care vorbesc portugheză, Moura, Goncalo Gregorio, mă ajută mereu pentru că eu nu vorbesc aproape deloc engleză. Fotbalul românesc e interesant, campionatul e la un nivel bun, cu jucători de calitate. Sunt încântat că sunt aici.

Mister Kopic are un stil interesant de joc, învăț multe de la el, e un antrenor foarte bun. Fanii sunt foarte pasionați, ne susțin mereu, sunt alături de noi, vin la hotel pentru a ne încuraja înainte de meciuri. Le suntem foarte recunoscători. Fizic sunt bine acum, dar am stat mult fără să joc și mă readaptez.

Sper să continui așa, să evoluez și să fac lucrurile bine. Cu Poli Iași rezultatul nu a fost cel dorit, am mers acolo la victorie. Dar a trecut și acum ne gândim la meciul cu UTA”, a declarat Edgar Ie pentru GSP.

Suntem concentrați, luptăm să ne salvăm și avem încredere că vom reuși asta. Sunt pregătit de play-out și de tot ce vine, sunt mereu 100% gata să dau totul.

- Edgar Ie, fundaș central Dinamo

1,7 milioane de euroeste cota lui Edgar Ie, potrivit transfermarkt

VIDEO Edgar Ie povestește cum a fost să se antreneze cot la cot cu Messi, Suarez și Neymar la Barcelona: „Sunt recunoscător că am avut această șansă”

Înainte de Dinamo, Edgar Ie a evoluat la echipe precum Başakşehir, Trabzonspor, Nantes, Lille, Feyenoord, dar și FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Spaniei în 2015.

Deși a evoluat doar 26 de minute într-un singur meci pentru catalani, jucând mai mult la echipa a doua, Edgar se antrena cu prima formație, cot la cot alături de vedete precum Leo Messi, Luis Suarez, Neymar.

„E diferit fotbalul la Barcelona, și în Franța, acolo se joacă fotbal mai mult. Dar și aici sunt echipe care joacă fotbal, echipe bune. Sunt meciuri bune și în România.

De la Barcelona la Dinamo! » Edgar Ie dezvăluie pentru GSP cum e să te antrenezi cu Messi, Suarez și Neymar: „Mi-a dat sfaturi legate de joc” + Promisiunea făcută fanilor alb-roșii
Edgar Ie, la debutul pentru Barcelona în 2014, într-un meci din Cupa Spaniei împotriva celor de la Huesca // foto: fc barcelona

Am avut ocazia de a mă antrena la Barca cu Messi, Neymar, Suarez, nu de multe ori, dar mi-a făcut mare plăcere, a fost o ocazie importantă pentru mine să fiu aproape de acești mari jucători și sunt recunoscător că am avut această șansă. Am avut marele noroc de a fi în același vestiar cu ei.

N-am vorbit niciodată cu Messi, doar m-am antrenat cu el. Cu Busquets am mai vorbit, mi-a mai dat sfaturi legate de joc. Erau jucători top, top, am stat aproape de ei ca să deprind cât mai multe lucruri despre fotbal.

Clubul meu favorit la care am jucat? Dinamo! (n.r. - râde). Mereu mi-a plăcut Barcelona, e echipa mea favorită dintotdeauna. Eram foarte tânăr când am ajuns acolo, n-am avut multe șanse. Acum sunt un bărbat în toată firea, am mai multă experiență. Am rămas prieten cu jucători de la Barcelona, din Franța, mai merg acolo în vacanțe și îi revăd”, a mai spus Edgar.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri despre Dinamo:

Florin Prunea a dat de pământ cu Mircea Rednic: „Are un mare «merit» la retrogradarea lui Dinamo”
DINAMO - UTA
Florin Prunea a dat de pământ cu Mircea Rednic: „Are un mare «merit» la retrogradarea lui Dinamo”
Jandarmeria București, comunicat de urgență înaintea meciului Dinamo - UTA: „Din raţiuni care privesc buna desfăşurare a evenimentului!”
Dinamo - UTA
Jandarmeria București, comunicat de urgență înaintea meciului Dinamo - UTA: „Din raţiuni care privesc buna desfăşurare a evenimentului!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
creeperno534
creeperno534  •  08 Martie 2024, 22:52

Good luck!

aspida
aspida  •  08 Martie 2024, 14:56
Postat de ionutplural pe 08 Martie 2024, 12:17

"eu nu vorbesc aproape deloc engleză." Asta spune multe despre nivelul lui de inteligenta. Este plecat din Portugalia in 2017 si n-a fost in stare sa invete o boaba de engleza in 7 ani :))

Ce logica si la tine... Sper ca stii engleza !?

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  08 Martie 2024, 14:28
Postat de concret pe 08 Martie 2024, 11:53

Sa ai in lot un jucator cu meciuri la Barcelona, Nantes, Lille, Feyenoord - desi clubul e inca in insolventa - asta arata ce inseamna Dinamo, dar si faptul ca acum conducerea isi face treaba bine. Avem de departe cei mai frumosi si patimasi suporteri din tara si impreuna vom duce din nou Dinamo sus, acolo unde ii e locul.

Peste 4-5 ani o mai puneti de o insolventa, mai trageti teapa la niste jucatori, mai cersiti bani de la suporteri etc. Iar actualli "cnouhau-isti" vor fi undeva la caldurica, prin maldive, madagascar, miami...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează