FOTBAL  »  Superliga  »  PLÂNGERE

După Rapid, încă un club din Liga 1 se plânge în mod oficial de arbitraj: „Diabolic! Avem nevoie de o competiție corectă”

Universitatea Cluj a emis un comunicat oficial în care se plânge de un arbitraj potrivnic în acest sezon.  / FOTO: Imago
Universitatea Cluj a emis un comunicat oficial în care se plânge de un arbitraj potrivnic în acest sezon. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2023 18:23 / Actualizat duminica, 19 februarie 2023 19:56

Universitatea Cluj a emis un comunicat oficial în care se plânge de un arbitraj potrivnic în acest sezon. 

Rapid a transmis sâmbătă un mesaj în care contestă arbitrajul, iar Universitatea Cluj i-a urmat exemplul. „Șepcile roșii” consideră că împotriva lor au fost comise 6 greșeli flagrante în actuala stagiune. 

Ciprian Deac, gol straniu în al doilea minut din CFR Cluj - FC Argeș » Bâlbâieli în lanț ale apărătorilor
CFR Cluj - FC Argeș
Ciprian Deac, gol straniu în al doilea minut din CFR Cluj - FC Argeș » Bâlbâieli în lanț ale apărătorilor

Universitatea Cluj se plânge de arbitraj: „A persista în greșeală e diabolic!”

„Am revenit în Liga 1 cu gândul de a aduce un suflu nou într-o competiție care are nevoie, mai multe decât oricând, de onestitate, transparență și corectitudine. Am revenit în Liga 1 cu un nou mod de ne raporta la fotbal, la competiție și la adversari. Am fost convinși că e bine să ne uităm mereu în curtea noastră și să încercăm să devenim mai buni cu fiecare meci.

Dar numărul erorilor de arbitraj împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității. Înțelegem faptul că, în unele momente, centralul poate greși. Dar tocmai pentru aceste situații există VAR, care, însă, a fost cvasi-inexistent la meciurile Universității Cluj.

Nu putem să nu constatăm ceea ce a observat o lume întreagă, de la suporteri la analiști, de la fotbaliști la conducători, de la sponsori la jurnaliști: există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare.

Știm și acceptăm că a greși este omenește, face parte din regulile jocului, dar a persista în greșeală e diabolic. Pentru BINELE fotbalului românesc, pentru VIITORUL fotbalului românesc, avem nevoie de o COMPETIȚIE CORECTĂ, cu meciuri care să fie decise de către jucătorii celor două echipelor, nu de greșelile arbitrilor.

În acest sezon, FC Universitatea Cluj a fost victima a cel puțin 6 erori majore de arbitraj, care au influențat decisiv rezultatele echipei noastre:

Acestor erori se adaugă și alte decizii “la limită”: 

  • FCSB – ”U” Cluj (minutul 3): Intrare de cartonaș roșu asupra lui Martin Remacle, nesancționată de arbitru. 
  • ”U” Cluj – Petrolul 0-1 (minutul 4): Intrare de cartonaș roșu a lui Tamaș asupra lui Chipciu 
  • ”U” Cluj – FC U Craiova 1948 1-1 (minutul 9): Gol valabil marcat de către Filip, mingea depășind linia porții. 
  • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 65): Penalty neacordat la intrarea lui Sno asupra lui Ispas, fundașul nostru fiind cel care atinge primul mingea.

Pentru corectitudine, trebuie să menționăm și că FC Universitatea Cluj a beneficiat de o eroare de arbitraj care i-a defavorizat pe adversari:

  • ”U” Cluj – FCSB 0-0 (minutul 40) Mingea îl lovește în mână pe Romario Pires la limita careului, faza a fost revăzută și în camera VAR, dar nu s-a acordat penalty

Speranța noastră într-un fotbal corect nu a murit, dar e pusă la grea încercare”, se arată în comunicatul emis de Universitatea Cluj. 

Vreau să precizez că arbitrii și-au bătut joc de noi în tot campionatul ăsta. Erau niște penalty-uri de închisoare. Cred că arbitrii sunt stat în stat. Ei nu explică nimic, noi nu putem comenta nimic. Ne-am obișnuit să fim ciupiți, nu știu dacă se întâmplă intenționat. 

Poate sunt eu subiectiv, dar unele penalty-uri au fost incredibile. În România trebuie să ieși, să vii și să țipi. Dar e cam penibil să ies eu, ca jucător, să spun asta. Vreau doar să arbitreze corect. Nu vreau să intru în detalii, dar au fost faze care ne-au scos din minți!
- Alexandru Chipciu, după Chindia - U Cluj 2-2, la Orange Sport

5a fost nota primită de Istvan Kovacs pentru prestația din Chindia - U Cluj, cea care a declanșat furia „Studenților”

VIDEO. Daniel Niculae, revoltat după ce Feșnic a repetat penalty-ul lui Dugandzic din Mioveni - Rapid 0-0: „Nu înțeleg decizia!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Ce l-a deranjat pe Sorin Cârțu înainte de FCSB - Universitatea Craiova: „Mai bine nu ne prezentăm la meci”

Țintă nouă pentru FCSB? Jucătorul de 20 de ani care l-a impresionat pe MM Stoica: „Are calități să ajungă atacantul naționalei”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (4)
ViorelParvu
ViorelParvu  •  19 Februarie 2023, 22:48

Va plângeți doar de greșelile împotriva voastră, dar despre cele în avantajul vostru nu pomeniți! Ipocrizie tipica românească. Thiam venea din offside atunci când a primit pasa și a deschis scorul pentru voi cu Chindia. Asta nu se pune, nu? Dacă se semnaliza corect nu mai deschideati scorul înainte de pauza iar jocul ar fi curs altfel la 0-0.

Normal
Normal  •  19 Februarie 2023, 20:02

Hai sa avem putina demnitate si bun-simt, cu Rapidul nu a fost penalty !

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  19 Februarie 2023, 19:29

Fcsb si farul otrava ligii 1

Vezi toate comentariile (4)
Comentează