FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Dream Team

Articol de - Publicat joi, 24 ianuarie 2008 00:00

Şefii spun că transferurile realizate în pauza de iarnă transformă Steaua într-o echipă de 5 stele

Steaua ofensivă. Aşa arată promisiunea făcută suporterilor de Lăcătuş şi de conducerea din Ghencea ieri, după ce cei 5 jucători străini au fost prezentaţi oficial. Dintre ei, 4 sînt atacanţi, aduşi special pentru a acoperi lipsa de apetit de gol pe care Steaua a avut-o în 2007. "Cum va arăta noua echipă a Stelei?", este întrebarea pe care şi-o pun acum fanii trupei din Ghencea.

Se schimbă jumătate de echipă
Faţă de prima parte a sezonului, primul "11" se va modifica în proporţie de 50 la sută. În primul rînd, vor reveni Ghionea, Rădoi şi Pleşan, ultimii doi urmînd probabil să formeze axul central al liniei mediane. Apoi, în atac, măcar doi dintre cei 4 atacanţi aduşi vor fi titulari, asta şi pentru că în ofensivă Lăcătuş are de ales mai multe variante şi cel mai probabil va opta pentru un sistem cu 3 jucători ofensivi, plasaţi în spatele unui vîrf.
Trident letal: Dică-Dayro-Mendoza

Cei trei ar putea fi Nicoliţă, pe partea dreaptă şi Mendoza în stînga, care să joace pe toată banda, un fel de extreme, avînd avantajul că sînt jucători de viteză şi cu capacitate mare de efort. Dică va evolua în centru, în spatele vîrfului, care se va alege dintre Dayro Moreno şi Pepe Moreno, cu un plus pentru primul, care a avut un final de an 2007 excepţional şi care se anunţă a fi marele pariu al Stelei.

1,07 a fost media de goluri a Stelei marcate pe meci în Liga I şi în cupele europene în prima parte a sezonului 2007-2008, cea mai scăzută din ultimii ani

"Vom spulbera tot"
Cele 5 transferuri l-au entuziasmat pe Gigi Becali, care anunţă un retur de zile mari. "În tur n-am avut atacanţi care să o bage în poartă, de-asta am decis să cumpăr cel puţin 4 oameni de gol. Acum o să spulberăm tot. Abia aştept să văd ce vor face echipele cu care vom juca atunci cînd atacanţii pe care i-am adus or să le calce prin careu", a declarat ieri Gigi Becali

Rezerve de lux
În acest moment, Steaua are pe toate posturile cel puţin doi jucători importanţi. Practic, în cazul în care la un moment dat n-ar putea miza pe nici unul dintre cei 12 de mai sus, consideraţi cei mai buni la ora actuală, Lăcătuş ar avea la dispoziţie o altă formaţie de top. Iată cum ar arăta "11"-le rezervelor:
Vâtcă - P. Marin, Baciu, Ninu, Neşu - Habibou, Ov. Petre, Bicfalvi, Surdu (Eze) - Neaga, Vali Badea

8 atacanţi are Steaua în lot în acest moment, situaţie fără precedent în ultimii ani: Dică, Dayro Moreno, Pepe Moreno, Mendoza, Habibou, Vali Badea, Neaga şi Surdu

Lista remaniaţilor
Valul de achiziţii i-a lovit în plin pe unii dintre jucătorii care au fost în lot în 2007. Nu mai puţin de 5 dintre ei nu se vor mai regăsi la prima echipă, aceştia lăsîndu-le locul celor 5 străini. Iată lista jucătorilor excluşi:
Jucător Situaţia la zi
Bădoi Transferat la Poli Timişoara
Croitoru Are ofertă din Israel
Cristocea Are ofertă de la Poli Iaşi
Zaharia Oferte din Germania şi FC Vaslui
Iacob Ofertă de la Kaiserslautern

83% dintre cele peste 4.000 de persoane care au votat pe stelisti.ro au spus că sînt mulţumiţi de campania de achiziţii a Stelei

33% dintre cei care au participat la un sondaj pe stelisti.ro au spus că trioul Dică-Dayro Moreno-Mendoza ar trebui să formeze atacul Stelei. Pe locurile următoare s-au clasat tridenturile Habibou-Dayro Moreno-Mendoza (20%) şi Dică-Pepe Moreno-Dayro Moreno (19%)

Contre Steaua-Mircea Sandu
"Toţi jucătorii străini care au venit în campionatul nostru nu sînt jucători de primă mînă", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu. Şeful Stelei, Valeriu Argăseală, i-a dat replica: "Probabil s-a referit la jucătorii altor echipe, pentru că noi am adus aproape numai fotbalişti de echipă naţională". Gigi Becali a fost chiar mai direct: "Nu înţeleg care e treaba lui Mircea Sandu. Să ia atunci o echipă şi să facă el transferuri cu jucători senzaţionali, să vedem dacă e în stare".

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează