FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL

EXCLUSIV Dorinel Munteanu și primarul Galațiului, conferință de urgență » Anunțul major pe care îl pregătesc

Dorinel Munteanu / FOTO: SCOtelulGalati
Dorinel Munteanu / FOTO: SCOtelulGalati

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 12:51 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 13:56

Ultimele rezultate ale Oțelului, două promovări consecutive, dar mai ales calificarea în finala Cupei și locul 1 în play out, „ferestre” pentru o posibilă revenire în cupele europene după o pauză de 12 ani, au produs efecte la Galați.

Iar azi, la ora 14:00, la stadionul Oțelul, este programată o conferință de presă la care vor fi prezenți antrenorul Dorinel Munteanu și Ionuț Pucheanu, primarul orașului de la Dunăre.

Titularul de la FCSB are oferta pe masă: „15.000 de euro salariu lunar”
FCSB
Titularul de la FCSB are oferta pe masă: „15.000 de euro salariu lunar”

Arenă de 25.000 de locuri la Galați

Cei doi vor anunța demararea proiectului pentru un nou stadion modern, de 25.000 de locuri, care se va construi pe locația vechiului „Dunărea”, fosta casă a echipei fanion a Galațiului. Promisiunea vine în plină campanie electorală. Ionuț Pucheanu candidează pentru un nou mandat de primar.

Este locul de care se leagă multe amintiri frumoase din istoria Oțelului, cel mai important fiind cel consemnat pe 17 septembrie 1988, când "Dunărea" s-a revărsat, aproximativ 35.000 de spectatori înghesuindu-se să vadă minunea, victoria favoriților cu 1-0 (Ion Profir a marcat din penalty), cu marele Juventus Torino, din Cupa UEFA.

Dorinel Munteanu și primarul Galațiului, conferință de urgență » Anunțul major pe care îl pregătesc
Stadionul „Dunărea”

Vechea arenă de 30.000 de locuri, inaugurată în 1962, n-a mai fost însă folosită din 2005, de când echipa gălățeană s-a mutat pe „Oțelul”, care are o capacitate de numai 13.500 de locuri.

Proiectul e deja pe lista sinteză a CNI

„Am primit câteva telefoane de susținere după calificarea în finala Cupei. Sper să se concretizeze, să apară investitori. Obiectivele noastre sunt mari. Dacă am un buget care să îmi permită să ne gândim mai sus, vom merge mai sus", spunea Dorinel după ultimul joc de campionat, cel cu U Cluj, câștigat cu 1-0.

Se pare că unul dintre aceste telefoane îl anunța și de faptul că Primăria și Consiliul Local s-au deciis să demareze formalitățile pentru ridicarea noului stadion. Până atunci, Oțelul va continua să evolueze în campionat pe actuala arenă, veche de peste 40 de ani.

Proiectul figurează deja pe lista sinteză a celor de la Compania Națională de Investiții, dar de această dată municipalitatea intenționează să facă demersurile necesare pentru ca orașul să aibă o nouă arenă pe care să poată juca inclusiv în cupele europene.

Pentru ediția următoare de Conference League, Oțelul a trecut pentru moment arena de la Ovidiu. Există și posibilitatea ca în urma unei vizite a comisiei de licențiere și stadionul Oțelul să primească girul pentru tururile preliminare.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Kyros Vassaras a dat verdictul, la două zile după faza controversată din FCSB - Rapid
FCSB - RAPID 2-2
Kyros Vassaras a dat verdictul, la două zile după faza controversată din FCSB - Rapid
Titularul de la FCSB are oferta pe masă: „15.000 de euro salariu lunar”
FCSB
Titularul de la FCSB are oferta pe masă: „15.000 de euro salariu lunar”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
ray51
ray51  •  26 Aprilie 2024, 15:29

Daca Pucheanu nu iese primar, ce se va alege de aceste 'planuri' marete? Dorinele, cred ca ai demonstrat destule la Galati. Ia-ti bagajelul si accepta oferta celor de la ... nenea Iancu (daca va fi validata de Sucu).

fibra
fibra  •  22 Aprilie 2024, 13:38

Cand sunt alegeri se promite ca se muta muntii.

Nyamtzov
Nyamtzov  •  22 Aprilie 2024, 13:27
Postat de demostene1 pe 22 Aprilie 2024, 12:58

Are otelul o medie de spectatori așa mare că e nevoie de un stadion de 25k? Sau un stadion cochet de 15k de locuri și care să se simtă plin chiar când nu vin multi e aiurea?

Da si nu. Adica media actuala este foarte buna raportandu-ne la 2 detalii: starea actuala a stadionului si media campionatului. La un stadion nou si confortabil media ca creste. Eu nu m-as duce la un atare meci daca stadionul e vai mama lui. Dar la ceva modern, da. ma rog, fiecare cu preferintele sale. Nu vor fi 25 k meci de meci, dar vor fi la meciurile cu Steaua, Rapid, cfr. craiova.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează